Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 5

1 Filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu şi l-au dus din Eben-Ezer la Asdod. 1 Atunci au luat Filistenii chivotul Domnului si l-au dus din Eben-Ezer la Asdod.
2 După ce au pus mâna pe chivotul lui Dumnezeu, filistenii l-au dus în casa lui Dagon şi l-au aşezat lângă Dagon. 2 Apoi au ridicat Filistenii chivotul Domnului si l-au varat in capistea lui Dagon si l-au pus langa Dagon.
3 A doua zi, asdodienii, care se sculaseră dis-de-dimineaţă, au găsit pe Dagon întins cu faţa la pământ, înaintea chivotului Domnului. Au luat pe Dagon şi l-au pus înapoi la locul lui. 3 Iar a doua zi s-au sculat Asdodenii dis-de-dimineata si iata Dagon zacea cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului. Si au luat ei pe Dagon si l-au pus iar la locul lui.
4 Şi a doua zi, sculându-se dis-de-dimineaţă, au găsit pe Dagon întins cu faţa la pământ, înaintea chivotului Domnului; capul lui Dagon şi cele două mâini ale lui erau tăiate pe prag şi nu-i rămăsese decât trunchiul. 4 Si s-au sculat ei dis-de-dimineata in ziua urmatoare, si iata Dagon zacea cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului; dar capul lui Dagon si amandoua picioarele si mainile lui zaceau taiate pe prag, fiecare deosebi, si ramasese numai trunchiul lui.
5 De aceea, până în ziua de azi, preoţii lui Dagon şi toţi cei ce intră în casa lui Dagon, la Asdod, nu calcă pe prag. 5 De aceea preotii lui Dagon si toti cati vin in capistea lui Dagon din Asdod nu calca pe pragul lui Dagon pana in ziua de astazi, ci pasesc peste el.
6 Mâna Domnului a apăsat asupra celor din Asdod şi i-a pustiit; i-a lovit cu bube la şezut, atât în Asdod, cât şi în ţinutul lui. 6 Si a apasat mana Domnului asupra Asdodenilor si i-a lovit si i-a pedepsit cu bube usturatoare pe cei din Asdod si din imprejurimile lui, iar inauntrul tarii s-au inmultit soarecii si s-a latit in cetate deznadejde mare.
7 Când au văzut că aşa stau lucrurile, oamenii din Asdod au zis: "Chivotul Dumnezeului lui Israel să nu rămână la noi, căci mâna Lui apasă asupra noastră şi asupra lui Dagon, dumnezeul nostru." 7 Vazand aceasta, Asdodenii au zis: "Sa nu mai ramana chivotul Dumnezeului lui Israel la noi, ca e grea mana Lui si pentru noi si pentru Dagon, dumnezeul nostru!"
8 Şi au trimis şi au adunat la ei pe toţi domnitorii filistenilor şi au zis: "Ce să facem cu chivotul Dumnezeului lui Israel?" Domnitorii au răspuns: "Să se ducă la Gat chivotul Dumnezeului lui Israel." Şi au dus acolo chivotul Dumnezeului lui Israel. 8 Apoi au trimis si au adunat la ei pe toti mai-marii Filistenilor si le-au zis: "Ce sa facem cu chivotul Dumnezeului lui Israel?" Iar Gateenii au zis: "Sa treaca dar chivotul Dumnezeului lui Israel la noi in Gat". Si au trimis la Gat chivotul Dumnezeului lui Israel.
9 Dar după ce a fost dus acolo, mâna Domnului a apăsat asupra cetăţii, şi a fost o mare groază; a lovit pe oamenii cetăţii de la mic la mare, şi au avut o spuzenie de bube la şezut. 9 Iar dupa ce l-au trimis, a fost mana Domnului asupra cetatii aceleia cu strasnicie mare si a batut Domnul pe locuitorii cetatii de la mic pana la mare si s-au ivit pe ei buboaie.
10 Atunci au trimis chivotul lui Dumnezeu la Ecron. Când a intrat chivotul lui Dumnezeu în Ecron, ecroniţii au strigat: "Au adus la noi chivotul Dumnezeului lui Israel ca să ne omoare, pe noi şi poporul nostru." 10 De aceea au trimis chivotul Domnului la Ecron. Iar cand a sosit chivotul Domnului in Ecron au strigat Ecronenii si au zis: "Chivotul Dumnezeului lui Israel a venit la noi ca sa omoare si pe poporul nostru".
11 Şi au trimis şi au strâns pe toţi domnitorii filistenilor şi au zis: "Trimiteţi înapoi chivotul Dumnezeului lui Israel; să se întoarcă la locul lui, ca să nu ne omoare, pe noi şi poporul nostru." Căci în toată cetatea era o groază de moarte, şi mâna lui Dumnezeu apăsa cu putere. 11 Atunci au trimis si au adunat toate capeteniile Filistenilor si au zis: "Trimiteti de aici chivotul Dumnezeului lui Israel; lasati-l sa se intoarca la locul sau, ca sa nu ne ucida pe noi si pe poporul nostru". Caci groaza de moarte era in tot orasul si mana Domnului apasa foarte tare asupra lor, de cum venise acolo chivotul Dumnezeului lui Israel.
12 Oamenii care nu mureau erau loviţi cu bube la şezut, şi ţipetele cetăţii se înălţau până la cer. 12 Si aceia care nu murisera fusesera loviti cu buboaie, asa incat plansetele cetatii se inaltau pana la cer.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***