Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 27

1 David şi-a zis în sine: "Voi pieri într-o zi ucis de mâna lui Saul; nu este nimic mai bine pentru mine decât să fug în ţara filistenilor, pentru ca Saul să înceteze să mă mai caute în tot ţinutul lui Israel; aşa voi scăpa de mâna lui." 1 Atunci si-a zis David in inima sa: "Voi cadea candva in mainile lui Saul si nu-mi ramane nimic mai bun decat sa fug in tara Filistenilor; astfel Saul va inceta de a ma mai cauta prin toate meleagurile lui Israel, iar eu voi scapa din mana lui".
2 Şi David s-a sculat, el şi cei şase sute de oameni care erau împreună cu el, şi au trecut la Achiş, fiul lui Maoc, împăratul Gatului. 2 S-a sculat deci David si a plecat el insusi si cei sase sute de barbati care erau cu el, la Achis, fiul lui Maoc, regele Gatului.
3 David şi oamenii lui au rămas în Gat, la Achiş; îşi aveau fiecare familia lui, şi David îşi avea cele două neveste: Ahinoam din Izreel şi Abigail din Carmel, nevasta lui Nabal. 3 Si a trait David la Achis in Gat, el si oamenii lui, fiecare cu familia sa, David si amandoua femeile sale, Ahinoam izreeliteanca si Abigail carmeliteanca, fosta femeie a lui Nabal carmelitul.
4 Saul, când a aflat că David fugise la Gat, a încetat să-l mai caute. 4 Si i s-a spus lui Saul ca David a fugit in Gat si nu s-a mai apucat sa-l caute.
5 David a zis lui Achiş: "Dacă am căpătat trecere înaintea ta, rogu-te să mi se dea într-una din cetăţile ţării un loc unde să pot locui; căci pentru ce să locuiască robul tău cu tine în cetatea împărătească?" 5 David insa a zis catre Achis: "De am aflat trecere inaintea ta, atunci sa mi se dea loc in una din cetatile tarii si voi locui acolo; la ce sa locuiasca robul tau in cetatea regelui impreuna cu tine?"
6 Şi chiar în ziua aceea, Achiş i-a dat Ţiclagul. De aceea, Ţiclagul a fost al împăraţilor lui Iuda până în ziua de azi. 6 Atunci i-a dat Achis Ticlagul si de aceea Ticlagul a ramas al regilor Iudei pana astazi.
7 Timpul cât a locuit David în ţara filistenilor a fost de un an şi patru luni. 7 Tot timpul cat a trait David in tara Filistenilor a fost un an si patru luni.
8 David şi oamenii lui se suiau şi năvăleau asupra gheşuriţilor, ghirziţilor şi amaleciţilor; căci neamurile acestea locuiau din vremuri vechi în ţinutul acela până la Şur şi până în ţara Egiptului. 8 In vremea aceea a iesit David cu oamenii sai si au navalit asupra Ghesurenilor, Ghirzenilor si Amalecitilor, care locuiau demult aceasta tara pana la Sur si pana la tara Egiptului.
9 David pustia ţinutul acesta; nu lăsa cu viaţă nici bărbat, nici femeie, le lua oile, boii, măgarii, cămilele, hainele, şi apoi se întorcea şi se ducea la Achiş. 9 Si a pustiit David tara aceea si n-a lasat in viata nici barbat, nici femeie; iar oile si boii, asinii, camilele si lucrurile le-a luat si, intorcandu-se, a venit la Achis.
10 Achiş zicea: "Unde aţi năvălit azi?" Şi David răspundea: "Spre miazăzi de Iuda, spre miazăzi de ierahmeeliţi şi spre miazăzi de cheniţi." 10 Iar Achis a zis catre David: "Asupra cui ai navalit acum?" Raspuns-a David: "Asupra laturii de miazazi de Ierahmeel si asupra laturii de miazazi a Cheneilor".
11 David nu lăsa cu viaţă nici bărbat, nici femeie ca să vină la Gat; "căci", se gândea el, "ei ar putea să vorbească împotriva noastră şi să zică: "Aşa a făcut David." Şi acesta a fost felul lui de purtare în tot timpul cât a locuit în ţara filistenilor. 11 Si nu a lasat David in viata nici barbat, nici femeie, nici n-a adus in Gat, zicand: "Acestia ar putea sa ne parasca si sa zica: Asa a fost David si astfel a fost purtarea lui in timpul sederii lui in tara Filistenilor".
12 Achiş se încredea în David şi zicea: "S-a făcut urât poporului său, Israel, şi va rămâne în slujba mea pe vecie." 12 Si s-a increzut Achis in David, zicand: "Acesta a ajuns sa fie urat poporului sau Israel si va fi pe veci sluga mea".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***