Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Samuel 21

1 David s-a dus la Nob, la preotul Ahimelec, care a alergat speriat înaintea lui şi i-a zis: "Pentru ce eşti singur şi nu este nimeni cu tine?" 1 Dupa aceea a mers David in Nobe, la preotul Ahimelec si s-a mixat Ahimelec la intalnirea cu David si i-a zis: "De ce esti singur si nu este nimeni cu tine?"
2 David a răspuns preotului Ahimelec: "Împăratul mi-a dat o poruncă şi mi-a zis: "Nimeni să nu ştie nimic de pricina pentru care te trimit şi de porunca pe care ţi-am dat-o." Am hotărât un loc de întâlnire cu oamenii mei. 2 Iar David a raspuns preotului Ahimelec: "Regele mi-a incredintat o taina si mi-a zis: Sa nu stie nimeni pentru ce te-am trimis si ce insarcinare ti-am dat. De aceea mi-am lasat oamenii intr-un loc anumit.
3 Acum ce ai la îndemână? Dă-mi cinci pâini sau ce se va găsi." 3 Da-mi dar ce ai la indemana, vreo cinci paini, sau ce se va gasi!"
4 Preotul a răspuns lui David: "N-am pâine obişnuită la îndemână, ci numai pâine sfinţită, doar dacă oamenii tăi s-au ferit de împreunarea cu femei!" 4 Preotul insa a raspuns lui David si i-a zis: "Paine obisnuita n-am la indemana, dar este paine sfintita; daca oamenii tai s-au infranat de la femei, pot sa manance".
5 David a răspuns preotului: "Ne-am ferit de împreunarea cu femei de trei zile de când am plecat, şi toţi oamenii mei sunt curaţi; de altfel, dacă aceasta este o faptă necurată, va fi sfinţită negreşit azi de acela care o va face." 5 Iar David a raspuns preotului si i-a zis: "Femei n-am avut cu noi nici ieri, nici alaltaieri, de cand am plecat, si vasele (trupurile) oamenilor sunt curate; desi calatoria nu este dupa oranduiala religioasa, painea va ramane curata in vasele (trupurile) lor".
6 Atunci preotul i-a dat pâinea sfinţită, căci nu era acolo altă pâine decât pâinea pentru punerea înainte, care fusese luată dinaintea Domnului, ca să fie înlocuită cu pâine caldă, în clipa când luaseră pe cealaltă. 6 Si i-a dat preotul painea sfintita, caci nu avea alta paine, afara de painile punerii inainte, care fusesera luate de la fala Domnului, ca sa se puna in locul lor paini proaspete.
7 Chiar în ziua aceea, se afla acolo închis înaintea Domnului un om dintre slujitorii lui Saul; era un edomit, numit Doeg, căpetenia păstorilor lui Saul. 7 In ziua aceea se afla acolo inaintea Domnului unul din slujitorii lui Saul, cu numele Doeg, idumeu, capetenia pastorilor lui Saul.
8 David a zis lui Ahimelec: "N-ai la îndemână o suliţă sau o sabie? Căci nu mi-am luat cu mine nici sabia, nici armele, pentru că porunca împăratului era grabnică." 8 Si a zis David catre Ahimelec: "N-ai cumva la indemana vreo sulita sau vreo sabie? Caci eu nu mi-am luat nici sabia, nici alta arma, deoarece porunca regelui a fost grabnica".
9 Preotul a răspuns: "Iată sabia lui Goliat, filisteanul, pe care l-ai omorât în Valea Terebinţilor; este învelită într-un covor, în dosul efodului; dacă vrei s-o iei, ia-o, căci nu este alta aici." Şi David a zis: "Nu-i alta ca ea; dă-mi-o." 9 Preotul insa a raspuns: "Iata sabia lui Goliat filisteanul pe care l-ai ucis in Valea Stejarului; ea este invelita intr-o haina, dupa efod; de vrei, ia-o; alta afara de aceea n-am aici". David a raspuns: "Ca ea nu mai este alta, da-mi-o!" si i-a dat-o.
10 David s-a sculat şi a fugit chiar în ziua aceea de Saul. A ajuns la Achiş, împăratul Gatului. 10 Apoi David s-a sculat si a fugit in aceeasi zi de la fata lui Saul si a mers si s-a dus la Achis, regele din Gat.
11 Slujitorii lui Achiş i-au zis: "Nu este acesta David, împăratul ţării? Nu este el acela pentru care se cânta jucând: "Saul şi-a bătut miile lui, iar David zecile lui de mii"?" 11 Iar slugile lui Achis au zis acestuia: "Oare nu este acesta David, regele tarii aceleia, si nu lui oare i se canta in cor si se zicea: "Saul a biruit mii, iar David zeci de mii?"
12 David a pus la inimă aceste cuvinte şi a avut o mare frică de Achiş, împăratul Gatului. 12 David a pus cuvintele acestea la inima si s-a temut tare de Achis, regele din Gat,
13 A făcut pe nebunul înaintea lor; făcea năzdrăvănii înaintea lor; făcea zgârieturi pe uşile porţilor şi lăsa să-i curgă balele pe barbă. 13 Si s-a prefacut nebun inaintea ochilor lui, facand nazdravanii si scriind pe usi; mergea in maini si lasa sa-i curga balele pe barba.
14 Achiş a zis slujitorilor săi: "Vedeţi bine că omul acesta şi-a pierdut minţile; pentru ce mi-l aduceţi? 14 Atunci a zis Achis robilor sai: "Nu vedeti ca este un om nebun? La ce l-ati adus la mine?
15 Oare duc lipsă de nebuni, de-mi aduceţi pe acesta şi mă faceţi martor la năzdrăvăniile lui? Să intre el în casa mea?" 15 N-am eu destui nebuni? De ce l-ati adus si pe acesta sa se schimonoseasca inaintea mea? Nu cumva vreti sa intre in casa la mine?"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***