Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 9

1 Nu te bucura, Israele, nu te înveseli ca popoarele, pentru că ai curvit părăsind pe Domnul, pentru că ai iubit o plată necurată în toate ariile cu grâu! 1 Nu te bucura, Israele, si nu salta de veselie ca paganii, ca te-ai ticalosit, parasind pe Dumnezeul tau; ai iubit pretul unei desfranate pe toate ariile de grau.
2 Aria şi teascul nu-i vor hrăni, şi mustul le va lipsi. 2 Pentru ca nici aria si nici teascul nu-i vor mai hrani, iar mustul le va lipsi.
3 Nu vor rămâne în ţara Domnului; ci Efraim se va întoarce în Egipt şi vor mânca în Asiria mâncăruri necurate. 3 Nu vor mai locui in pamantul Domnului; Efraim se va intoarce in Egipt, iar in Asiria vor manca mancaruri necurate.
4 Nu vor aduce Domnului vin ca jertfă de băutură: căci nu-I vor fi plăcute. Pâinea lor le va fi ca o pâine de jale; toţi cei ce vor mânca din ea se vor face necuraţi; căci pâinea lor va fi numai pentru ei, nu va intra în Casa Domnului! 4 Nu vor mai aduce Domnului nici o turnare de vin si nici nu-I vor mai pregati vreo jertfa. Ca o paine de jale este painea lor; toti cei care vor manca din ea vor fi necurati, ca painea lor slujeste numai pentru potolirea foamei lor si nu va fi adusa in templul Domnului.
5 Ce veţi face în zilele de praznic, la sărbătorile Domnului? 5 Ce vreti sa faceti cand vor veni zilele de praznuire, in ziua de sarbatoare a Domnului?
6 Căci iată că ei pleacă din pricina pustiirii; Egiptul îi va aduna, Moful le va da morminte; ce au mai scump, argintul lor, va fi prada mărăcinilor şi vor creşte spini în corturile lor. 6 Iata ei au plecat din pricina pustiirii; Egiptul ii va primi, Memfisul ii va ingropa! Odoarele lor scumpe de argint le va mosteni urzica, si maracinii vor napadi corturile lor.
7 Vin zilele pedepsei, vin zilele răsplătirii: Israel va vedea singur dacă prorocul este nebun sau dacă omul insuflat aiurează. Şi aceasta din pricina mărimii nelegiuirilor şi răzvrătirilor tale. 7 Sosit-au zilele de pedeapsa, venit-au zilele de rasplata. Israel striga: "Profetul este un nebun, omul insuflat aiureaza!" Da, desigur, din pricina marimii nelegiuirii tale, din pricina marimii razvratirii tale.
8 Efraim stă la pândă împotriva Dumnezeului meu, prorocului i se întind laţuri de păsări pe toate căile lui, îl vrăjmăşesc în Casa Dumnezeului său. 8 Proorocul afla pretutindeni laturi intinse... Ei intind capcane pe toate drumurile, capcane in templul lui Dumnezeu.
9 S-au afundat în stricăciune, ca în zilele Ghibei; Domnul Îşi va aduce aminte de nelegiuirea lor, le va pedepsi păcatele. 9 Grozave fapte de ocara au savarsit, precum odinioara in Ghibea! - El isi va aduce aminte de faradelegile lor si va pedepsi pacatele lor.
10 "Am găsit pe Israel ca pe nişte struguri în pustiu, am văzut pe părinţii voştri ca pe cele dintâi roade ale unui smochin în primăvară; dar ei s-au dus la Baal-Peor, s-au pus în slujba idolului scârbos şi au ajuns urâcioşi ca şi acela pe care îl iubeau. 10 Ca pe niste struguri in pustiu, asa am gasit pe Israel; ca la o parga de smochine la inceputul ei, asa M-am uitat la parintii lui. Cand ei au mers dupa Baal Peor, s-au sfintit lui Baal si au ajuns uraciune intocmai ca si cel pe care il indragisera.
11 Slava lui Efraim va zbura ca o pasăre: nu mai este nicio naştere, nicio însărcinare şi nicio zămislire! 11 Gloria lui Efraim va zbura ca o pasare; si nu vor mai fi nici nasteri, nici sarcini, nici zamisliri.
12 Chiar dacă îşi vor creşte copiii, îi voi lipsi de ei înainte ca să ajungă oameni mari; şi vai de ei, când Îmi voi întoarce privirile de la ei! 12 Chiar cand isi fac mari pe fiii lor, ii voi lasa fara copii, lipsiti de partea barbateasca; caci vai de ei, daca Imi voi intoarce privirea.
13 Efraim, după cum văd, îşi dă copiii la pradă; şi Efraim îşi va duce singur copiii la cel ce-i va ucide!" 13 Efraim, precum vad, a facut din fiii sai un vanat; Efraim trebuie sa-si duca fiii sai la junghiere.
14 Dă-le, Doamne!… Ce să le dai?… Dă-le un pântece care să nască înainte de vreme şi ţâţe seci!… 14 Da-le lor, Doamne, ceea ce trebuie sa le dai! Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte!
15 "Toată răutatea lor este la Ghilgal; acolo M-am scârbit de ei. Din pricina răutăţii faptelor lor îi voi izgoni din Casa Mea. Nu-i mai pot iubi, toate căpeteniile lor sunt nişte îndărătnici. 15 Toate rautatile lor si-au luat nastere in Ghilgal, ca acolo am inceput sa-i urasc. Din pricina gandurilor celor rele, ii voi alunga din templul Meu; nu-i voi mai iubi nicidecum. Toate capeteniile lor sunt oameni razvratiti!
16 Efraim este lovit, rădăcina i s-a uscat; nu mai dau rod; şi chiar dacă au copii, le voi omorî rodul iubit de ei." 16 Efraim va fi trantit la pamant; radacina lui se va usca. Nu va mai avea de loc rod! Si cand vor avea fii, Eu voi ucide pe feciorii lor iubiti.
17 Dumnezeul meu îi va lepăda, pentru că nu L-au ascultat: de aceea vor rătăci printre neamuri. 17 Dumnezeul meu ii va arunca de la Sine, ca nu au ascultat de El. Sa rataceasca printre neamuri!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***