Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 7

1 Când vreau să vindec pe Israel, atunci se descoperă nelegiuirea lui Efraim şi răutatea Samariei, căci lucrează cu vicleşug. Înăuntru vine hoţul, şi ceata de tâlhari jefuieşte afară. 1 Cand am voit sa tamaduiesc pe Israel, atunci s-au dat pe fata pacatele lui Efraim si ticalosiile Samariei, ca toti laolalta savarsesc faradelegi: talharii intra prin case, hotii prada la drumul mare.
2 Şi nu se gândesc în inima lor că Eu Îmi aduc aminte de toată răutatea lor; faptele lor îi şi înconjoară şi stau înaintea Mea! 2 Dar ei nici nu cugeta in inimile lor ca Eu Imi aduc aminte de rautatile lor. Faptele lor Ma impresoara; ele se intampla inaintea ochilor Mei.
3 Ei înveselesc pe împărat cu răutatea lor şi pe căpetenii cu minciunile lor. 3 Prin faradelegile lor inveselesc pe rege si pe capetenii prin graiurile lor mincinoase;
4 Toţi sunt preacurvari, ca un cuptor încălzit de brutar: şi brutarul încetează să mai aţâţe focul, de când a frământat plămădeala până s-a ridicat. 4 Ei sunt toti desfranati, ei ard ca un cuptor aprins de brutar pe care el nu-l mai incinge de cand a framantat aluatul si pana ce acesta s-a ridicat.
5 În ziua împăratului nostru, căpeteniile se îmbolnăvesc de prea mult vin, împăratul dă mâna cu batjocoritorii. 5 La ziua regelui capeteniile s-au imbolnavit de prea mult vin, si regele si-a dat mana cu batjocoritorii.
6 Le arde inima după curse ca un cuptor; toată noaptea le fumegă mânia, iar dimineaţa arde ca un foc aprins. 6 Toata noaptea mania lor sta potolita, iar dimineata arde ca vapaia focului.
7 Toţi ard ca un cuptor şi îşi mănâncă judecătorii; toţi împăraţii lor cad; niciunul din ei nu Mă cheamă. 7 Ei toti sunt ca un cuptor incins si mistuie pe judecatorii lor. Toti regii lor s-au prabusit si nici unul din ei nu M-a chemat pe Mine!
8 Efraim se amestecă printre popoare, Efraim este o turtă care n-a fost întoarsă. 8 Efraim s-a ofilit printre neamuri, el este ca o turta pe care nimeni n-a intors-o la foc.
9 Nişte străini îi mănâncă puterea, şi el nu-şi dă seama, îl apucă bătrâneţea, şi el nu-şi dă seama. 9 Cei de alt neam i-au stors vlaga lui, iar el nu baga de seama! Par alb ii creste, si el tot nu simte.
10 Măcar că mândria lui Israel mărturiseşte împotriva lui, tot nu se întorc la Domnul Dumnezeul lor şi tot nu-L caută, cu toate aceste pedepse! 10 Cu toate ca trufia lui Israel marturiseste impotriva lui, el nu se intoarce catre Domnul Dumnezeul lui si nu-L cauta.
11 Ci Efraim a ajuns ca o turturică proastă, fără pricepere; ei cheamă Egiptul şi aleargă în Asiria. 11 Si Efraim s-a purtat ca un porumbel, nepriceput si nestiutor; au chemat pe Egipteni si s-au indreptat catre Asirieni;
12 Dar ori de câte ori se duc, Îmi voi întinde laţul peste ei, îi voi doborî ca pe păsările cerului; şi-i voi pedepsi cum le-am spus în adunarea lor. 12 In vreme ce se duc acolo, Eu intind asupra lor latul Meu; ca pe pasarile cerului ii voi dobori, ii voi pedepsi precum s-a dat de stire in obstea lor.
13 Vai de ei, pentru că fug de Mine! Pieirea vine peste ei pentru că nu-Mi sunt credincioşi! Aş vrea să-i scap, dar ei spun minciuni împotriva Mea! 13 Vai de ei, caci au fugit de Mine! Prapad sa vina peste ei, caci au pacatuit impotriva Mea! Eu as vrea sa-i rascumpar, dar ei graiesc minciuni impotriva Mea.
14 Nu strigă către Mine din inimă, ci se bocesc în aşternutul lor; turbă după grâu şi must şi se răzvrătesc împotriva Mea. 14 Si nu striga catre Mine din toata inima lor, ci se tanguiesc pentru jertfelnicele lor. Ei se iau la harta pentru grau si pentru must, si isi intorc privirea de la Mine.
15 I-am pedepsit, le-am întărit braţele, dar ei gândesc rău împotriva Mea. 15 Daca ii invat si le intaresc bratul lor, atunci gandesc lucruri rele impotriva Mea:
16 Se întorc, dar nu la Cel Preaînalt; sunt ca un arc înşelător. Mai marii lor vor cădea ucişi de sabie, din pricina vorbirii lor îndrăzneţe care-i va face de râs în ţara Egiptului. 16 Ei se indreapta catre Baal. Ei sunt asemenea unui arc care scapa din mana. Capeteniile lor au cazut in ascutisul sabiei, din pricina iutimii lor. Limba lor M-a facut de ocara in tara Egiptului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***