Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 5

1 Ascultaţi lucrul acesta, preoţi! Ia aminte, casa lui Israel! Şi pleacă urechea, casa împăratului! Căci pe voi vă ameninţă judecata, pentru că aţi fost o cursă la Miţpa şi un laţ întins pe Tabor! 1 Ascultati acestea voi, preotilor, si luati aminte voi cei din casa lui Israel, si plecati urechea, voi cei din casa regelui, caci catre voi se indreapta hotararea, fiindca ati fost un lat la Mitpe si o cursa intinsa pe Tabor.
2 Necredincioşii se afundă în nelegiuire, dar voi avea Eu pedepse pentru toţi! 2 Si la Sitim au sapat o groapa adanca. Nu mai e nici o scapare pentru ei toti!
3 Cunosc Eu doar pe Efraim, şi Israel nu-Mi este ascuns; ştiu că tu, Efraime, ai curvit şi că Israel s-a spurcat. 3 Iata Eu cunosc Efraimul, iar Israelul nu se poate ascunde de Mine ca tu, Efraime, chiar acum ai savarsit fapte de ocara si Israelul s-a intinat cu spurcaciuni.
4 Faptele lor nu le îngăduie să se întoarcă la Dumnezeul lor, căci un duh de curvie este în inima lor şi nu cunosc pe Domnul! 4 Faptele lor nu le dau ragaz sa se intoarca la credinta in Domnul Dumnezeul lor, ca un duh de ticalosie salasluieste inauntru lor si pe Domnul nu vor sa-L cunoasca.
5 Dar mândria lui Israel va fi martoră împotriva lui, şi Israel şi Efraim vor cădea prin nelegiuirea lor, şi Iuda va cădea şi el cu ei. 5 Trufia lui Israel marturiseste pe fata impotriva lui; Israel si Efraim se vor prabusi din pricina faradelegilor lor, de asemenea si Iuda va cadea cu ei.
6 Vor merge cu oile şi boii lor să caute pe Domnul, dar nu-L vor găsi nicidecum: căci S-a depărtat din mijlocul lor. 6 Cu oile si cu boii lor vor merge sa caute pe Domnul, dar nu-L vor afla. El S-a despartit de ei!
7 Au fost necredincioşi Domnului, căci au născut copii din curvie; acum îi va înghiţi o lună nouă cu avuţiile lor. 7 Cazut-au de la credinta in Domnul, ca au nascut fii din desfranare; de aceea, la sarbatoare de luna noua vor fi nimiciti ei si tarinile lor.
8 Sunaţi din trâmbiţă la Ghibeea, sunaţi din trâmbiţă la Rama! Strigaţi la Bet-Aven! Iată-i pe urma ta, Beniamine! 8 Sunati din corn in Ghibea si din trambita in Rama; strigati de deznadejde in Bet-Aven! Ia seama, Veniamine!
9 Efraim va fi pustiit în ziua pedepsei: ce vestesc Eu împotriva seminţiilor lui Israel va veni negreşit! 9 Efraim va fi pustiit in ziua judecatii; pentru semintiile lui Israel vestesc un lucru care se va adeveri.
10 Căpeteniile lui Iuda sunt ca cei ce mută semnul de la hotare; ca apa Îmi voi vărsa mânia peste ei! 10 Capeteniile lui Iuda. au fost ca unii care schimba piatra de hotar; peste ei voi varsa ca apa intaratarea Mea!
11 Efraim este asuprit, zdrobit în judecată, căci a urmat învăţăturile care-i plăceau. 11 Efraim este asupritor, calca dreptul fiecaruia, fiindca ii place sa alerge dupa idoli.
12 Voi fi ca o molie pentru Efraim, ca o putreziciune (a dinţilor) pentru casa lui Iuda. 12 Iar Eu sunt ca o molie pentru Efraim, ca un cariu pentru casa lui Iuda.
13 Când îşi vede Efraim boala, şi Iuda rănile, Efraim aleargă în Asiria şi trimite la împăratul Iareb, măcar că împăratul acesta nu poate nici să vă facă sănătoşi, nici să vă lecuiască rănile. 13 Cand Efraim a vazut boala lui, iar Iuda rana lui, Efraim s-a indreptat spre Asiria si a trimis soli catre regele din Iareb. Acela insa n-a putut sa-l tamaduiasca si sa-l vindece de rana lui;
14 Voi fi ca un leu pentru Efraim şi ca un pui de leu pentru casa lui Iuda; Eu, da, Eu voi sfâşia şi apoi voi pleca, voi lua, şi nimeni nu-Mi va răpi prada. 14 Caci Eu sunt ca un leu fata de Efraim si ca un pui de leu fata de casa lui Iuda. Eu, Eu sfasii si Ma duc si nimeni nu poate sa-i scape din mana Mea.
15 Voi pleca, Mă voi întoarce în locuinţa Mea, până când vor mărturisi că sunt vinovaţi şi vor căuta faţa Mea. Când vor fi în necaz, vor alerga la Mine." 15 Ma duc sa nu Ma mai intorc la locul Meu, pana ce nu se vor cai si-Mi vor cauta fata Mea. Intru stramtorarea lor ei umbla dupa Mine, zicand:
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***