Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 2

1 Ziceţi fraţilor voştri: "Ami" şi surorilor voastre, "Ruhama"! 1 Si vor numi pe fratele lor: "Ami" si pe sora lor: "Ruhama".
2 Plângeţi-vă, plângeţi-vă împotriva mamei voastre! Căci nu este nevasta Mea, şi Eu nu sunt bărbatul ei! Să-şi depărteze curviile dinaintea ei şi preacurviile de la ţâţele ei! 2 Osanditi pe mama voastra, invinuiti-o - ca ea nu mai este femeia Mea, iar Eu nu mai sunt barbatul ei - ca sa lepede de la dansa podoabele desfranarii ei si semnele destrabalarii dintre sanii ei;
3 Altfel, o dezbrac în pielea goală, cum era în ziua naşterii ei, o fac ca un pustiu, ca un pământ uscat şi o las să moară de sete! 3 Altfel, Eu ii voi dezveli goliciunea ei si o voi infatisa goala ca in ziua cand s-a nascut si o voi preface intr-un pustiu, ca un pamant uscat si o voi prapadi de sete.
4 Nu voi avea milă de copiii ei, căci sunt copii din curvie. 4 Nu voi avea mila de fiii ei - ca ei sunt copii de desfranata -
5 Mama lor a curvit; cea care i-a născut s-a necinstit; căci a zis: "Voi alerga după ibovnicii mei care îmi dau pâinea şi apa mea, lâna şi inul meu, untdelemnul şi băuturile mele!" 5 De vreme ce mama lor a preadesfranat, cea care i-a zamislit a savarsit lucruri rusinoase. Ca ea a zis: "Ma voi duce dupa iubitii mei, cei care imi dau paine, apa, lana si in, untdelemn si bauturi".
6 De aceea iată, îi voi astupa drumul cu spini, i-l voi astupa cu un zid, ca să nu-şi mai afle cărările. 6 Pentru aceasta iata ca-i voi astupa drumul sau cu maracini, voi ridica zid, ca ea sa nu-si mai gaseasca cararile sale.
7 Va alerga după ibovnicii ei, dar nu-i va ajunge; îi va căuta, dar nu-i va găsi. Apoi va zice: "Hai să mă întorc iarăşi la bărbatul meu cel dintâi, căci eram mai fericită atunci decât acum!" 7 Ea va umbla dupa iubitii sai, dar nu-i va ajunge; ii va cauta, dar nu-i va afla. Si va grai atunci: "Merge-voi si ma voi intoarce la barbatul meu cel dintai, ca atunci imi mergea mai bine decat acum".
8 N-a cunoscut că Eu îi dădeam grâul, mustul şi untdelemnul şi au închinat slujbei lui Baal argintul şi aurul cel mult pe care i-l dădeam. 8 Dar ea n-a recunoscut ca Eu am fost Acela Care i-a dat ei graul, mustul si untdelemnul si i-am inmultit argintul si aurul pe care l-a intrebuintat pentru Baal.
9 De aceea Îmi voi lua iarăşi înapoi grâul la vremea lui şi mustul la vremea lui şi Îmi voi ridica iarăşi de la ea lâna şi inul pe care i le dădusem ca să-i acopere goliciunea. 9 Pentru aceasta imi voi lua inapoi graul la vremea lui si mustul la timpul lui si-Mi voi lua lana si inul cu care ea isi acopera goliciunea ei.
10 Şi acum îi voi descoperi ruşinea înaintea ibovnicilor ei, şi niciunul n-o va scoate din mâna Mea. 10 Si acum voi descoperi goliciunea ei in ochii iubitilor ei si nimeni nu va putea s-o scape din mana Mea.
11 Voi face să înceteze toată bucuria ei, sărbătorile ei, lunile ei cele noi, Sabatele ei şi toate praznicele ei. 11 Si voi face sa incetez toate desfatarile ei, sarbatorile si lunile noi si zilele de odihna si toate praznuirile ei.
12 Îi voi pustii şi viile şi smochinii, despre care zicea: "Aceasta este plata pe care mi-au dat-o ibovnicii mei!" Le voi preface într-o pădure şi le vor mânca fiarele câmpului. 12 Si voi pustii via ei si smochinii ei, despre care ea zicea: "Acesta este darul pe care mi l-au dat iubitii mei". Si-i voi preface in paduri si-i vor strica dobitoacele cele salbatice.
13 O voi pedepsi pentru zilele când tămâia Baalilor, când se gătea cu veriga de nas, cu salba ei şi alerga după ibovnicii ei, uitând de Mine, zice Domnul. 13 "Si o voi pedepsi pentru zilele de sarbatoare in cinstea lui Baal, caruia ii aducea tamaieri, atunci cand se gatea cu inelele sale si isi punea podoabele si se ducea dupa iubitii ei, iar pe Mine M-a dat uitarii", zice Domnul.
14 De aceea iată, o voi ademeni şi o voi duce în pustiu, şi-i voi vorbi pe placul inimii ei. 14 Pentru aceasta, iata Eu o voi atrage si o voi duce in pustiu si voi vorbi inimii ei;
15 Acolo îi voi da iarăşi viile, şi valea Acor i-o voi preface într-o uşă de nădejde şi acolo va cânta ca în vremea tinereţii ei şi ca în ziua când s-a suit din ţara Egiptului. 15 Si ii voi da viile ei de acolo si valea Acor o voi preface in poarta de nadejde; si ea va fi voioasa ca in vremea tineretii ei, ca in ziua cand tu ai scos-o din pamantul Egiptului.
16 În ziua aceea, zice Domnul, Îmi vei zice: "Bărbatul meu!", şi nu-Mi vei mai zice: "Stăpânul meu!" 16 Si va fi in vremea aceea - zice Domnul - ca ea Ma va numi: "Barbatul meu" si nu-Mi va mai zice: "Baalul (stapanul) meu".
17 Voi scoate din gura ei numele Baalilor, ca să nu mai fie pomeniţi pe nume. 17 Si voi scoate din gura ta numele Baalilor si nu vor mai fi chemati fiecare pe numele lor.
18 În ziua aceea, voi încheia pentru ei un legământ cu fiarele câmpului, cu păsările cerului şi cu târâtoarele pământului, voi sfărâma din ţară arcul, sabia şi orice unealtă de război şi-i voi face să locuiască în linişte. 18 Si voi incheia in ziua aceea un legamant cu dobitoacele campului si cu pasarile cerului si cu taratoarele de pe pamant si voi sfarama arcul si sabia si voi face sa nu mai fie razboi in tara, iar pe cei ce o locuiesc, ii voi pune la adapost.
19 Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; 19 Si te voi logodi cu Mine pe vecie si te voi logodi Mie dupa dreptate si bunacuviinta intru bunatate si dragoste;
20 te voi logodi cu Mine prin credincioşie şi vei cunoaşte pe Domnul! 20 Si te voi logodi Mie intru credinciosie, ca sa cunosti ca Eu sunt Domnul!
21 În ziua aceea, voi asculta, zice Domnul, voi asculta cerurile, şi ele vor asculta pământul; 21 si in ziua aceea, zice Domnul, Eu voi raspunde cerurilor, iar cerurile vor raspunde pamantului,
22 pământul va asculta grâul, mustul şi untdelemnul, şi acestea vor asculta pe Izreel. 22 Si pamantul va raspunde graului, mustului si untdelemnului, si ele vor raspunde lui Izreel.
23 Îmi voi sădi pe Lo-Ruhama în ţară şi-i voi da îndurare; voi zice lui Lo-Ami: "Tu eşti poporul Meu!", şi el va răspunde: "Dumnezeul meu!" 23 Si-Mi voi semana pe Israel in tara si Ma voi milostivi spre Lo-Ruhama si voi zice catre Lo-Ami: "Tu esti poporul Meu", iar el Imi va raspunde: "Tu esti Dumnezeul meu!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***