Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 12

1 Lui Efraim îi place vântul şi aleargă după vântul de răsărit; zilnic măreşte minciuna şi înşelătoria; face legământ cu Asiria şi duc untdelemn în Egipt. 1 Lui Efraim ii place vantul si dupa vantul de rasarit alearga; gramadeste minciuna si desertaciune, incheie legamant cu Asiria si duce untdelemn in Egipt.
2 Domnul este în ceartă şi cu Iuda şi va pedepsi pe Iacov după purtarea lui: îi va răsplăti după faptele lui. 2 Si Domnul dojeneste cu cearta pe Iuda: "Pedepsi-voi pe Iacov pentru purtarile lui si-i voi rasplati dupa faptele lui!"
3 Încă din pântecele mamei a apucat Iacov pe fratele său de călcâi; şi, în puterea lui, s-a luptat cu Dumnezeu. 3 In pantecele maicii sale, Iacov a tinut de calcai pe fratele sau, si ca un viteaz s-a luptat el cu Dumnezeu.
4 S-a luptat cu îngerul şi a fost biruitor, a plâns şi s-a rugat de el. Iacov l-a întâlnit la Betel, şi acolo ne-a vorbit Dumnezeu. 4 Cu ingerul s-a luptat si l-a biruit; a plans si l-a rugat sa se milostiveasca spre el; apoi l-a aflat la Betel si acolo Dumnezeu a grait cu el.
5 Domnul este Dumnezeul oştirilor; numele Lui este Domnul. 5 Dar Dumnezeu este Domnul Savaot, Domnul este numele Lui.
6 Tu, dar, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău. 6 Intoarce-te in cortul tau! Pazeste dragostea si dreptatea Lui si nadajduieste totdeauna in Dumnezeul tau!
7 Efraim este un negustor care are în mână o cumpănă mincinoasă. Îi place să înşele. 7 Canaan tine in mana un cantar stramb si la cantarire ii place sa insele!
8 Şi Efraim zice: "Cu adevărat, m-am îmbogăţit, am făcut avere; şi în toată munca mea nu mi s-ar putea găsi nicio nelegiuire care să fie un păcat." 8 Dar Efraim zice: "Am ajuns bogat si averi mi-am strans!" Dar castigul lui nu-i este de ajuns pentru faradelegea pe care a faptuit-o.
9 Şi totuşi, Eu sunt Domnul Dumnezeul tău din ţara Egiptului şi până acum; Eu te voi face să locuieşti iarăşi în corturi ca în zilele de sărbătoare! 9 Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, din pamantul Egiptului si pana acum. Te voi face sa mai locuiesti in corturi ca in zilele de sarbatoare.
10 Eu am vorbit prorocilor, am dat o mulţime de vedenii şi am spus pilde prin proroci." 10 Eu am vorbit catre prooroci si le-am inmultit vedeniile si tot prin prooroci am grait in pilde.
11 Dacă Galaadul s-a dedat la slujba idolilor, galaadiţii vor fi nimiciţi negreşit. Ei jertfesc boi în Ghilgal: de aceea, altarele lor vor ajunge nişte mormane de pietre pe brazdele câmpiilor. 11 In Galaad au savarsit inchinari la idoli, in Ghilgal au jertfit demonilor. Jertfelnicele lor sa fie daramate - gramezi de pietre pe brazdele ogorului!
12 Iacov a fugit odinioară în câmpia Aram, Israel a slujit pentru o femeie şi pentru o femeie a păzit turmele. 12 Cand Iacov a fugit in Mesopotamia, atunci Israel pentru o femeie a fost sluga, iar pentru alta a pazit turmele.
13 Dar printr-un proroc a scos Domnul pe Israel din Egipt şi printr-un proroc a fost păzit Israel. 13 Si printr-un prooroc Dumnezeu a scos pe Israel din Egipt si printr-un prooroc l-a pazit.
14 Efraim a mâniat rău pe Domnul: dar Domnul său va arunca asupra lui sângele pe care l-a vărsat şi-i va răsplăti ocara pe care I-a făcut-o. 14 Efraim insa a intaratat urgia Lui. Varsarile de sange le va aduce Domnul asupra lui si va pravali peste el batjocura lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***