Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Osea 10

1 Israel era o vie mănoasă, care făcea multe roade. Cu cât roadele sale erau mai multe, cu atât mai multe altare a zidit; cu cât îi propăşea ţara, cu atât înfrumuseţa stâlpii idoleşti. 1 Israel a fost o vie manoasa, care dadea rod din belsug. Cu cat avea mai mult rod, cu atat sporeau altarele sale; cu cit era mai bogata tara, cu atat se inaltau mai multe pietre de aducere aminte.
2 Inima lor este împărţită: de aceea vor fi pedepsiţi. Domnul le va surpa altarele, le va nimici stâlpii idoleşti. 2 Inima lui era fatarnica; sa-si ispaseasca pacatul! El singur va dobori altarele sale, va sfarama pietrele de aducere aminte.
3 Şi curând vor zice: "N-avem un adevărat împărat, căci nu ne-am temut de Domnul; şi împăratul pe care-l avem, ce ar putea face el pentru noi?" 3 Ba chiar zic: "Noi nu mai avem rege, din pricina ca nu ne-am temut de Domnul. Si la ce ne-ar sluji regele?"
4 Ei rostesc vorbe deşarte, jurăminte mincinoase, când încheie un legământ: de aceea, pedeapsa va încolţi ca o buruiană otrăvitoare din brazdele câmpiei! 4 Ei spun vorbe desarte, jura stramb, incheie legaminte si prefac dreptatea in otrava; judecata va creste pe brazdele campului!
5 Locuitorii Samariei se vor uimi de viţeii din Bet-Aven; poporul va jeli pe idol, şi preoţii lui vor tremura pentru el, pentru slava lui care va pieri din mijlocul lor. 5 Pentru vitelul din Bet-Aven, locuitorii din Samaria sunt plini de mare grija, ba chiar vor plange preotii lui si poporul sau si se vor tangui pentru comorile lui care se irosesc.
6 Da, el însuşi va fi dus în Asiria ca dar împăratului Iareb. Ruşinea va cuprinde pe Efraim, şi lui Israel îi va fi ruşine de planurile sale. 6 Si pe el il va duce in Asiria ca pe un dar al regelui din Iareb; rusinea il va cuprinde pe Efraim, iar Israel se va rusina de idolii lui.
7 S-a dus Samaria şi împăratul ei ca o ţăpligă pe faţa apelor. 7 Nimicit va fi regele Samariei; ca o aschie va fi pe deasupra apei.
8 Înălţimile din Bet-Aven, unde a păcătuit Israel, vor fi nimicite; spini şi mărăcini vor creşte pe altarele lor. Şi vor zice munţilor: "Acoperiţi-ne!", şi dealurilor: "Cădeţi peste noi!" 8 Pustiite vor fi inaltimile de la Aven, pacatul lui Israel; spini si ciulini sa creasca deasupra altarelor lor! Atunci vor grai catre munti: "Acoperiti-ne!", iar colinelor: "Cadeti peste noi!"
9 "Din zilele Ghibei ai păcătuit, Israele! Acolo au stat ei, ca războiul făcut împotriva celor răi să nu-i apuce la Ghibeea. 9 Ca in zilele Ghibeii, asa ai pacatuit tu, Israele! Acolo ei Mi se impotrivira. Nu-i va atinge oare razboiul in Ghibea pe fiii nelegiuirii?
10 Îi voi pedepsi când voi vrea, şi se vor strânge popoare împotriva lor, când îi voi pedepsi pentru îndoita lor nelegiuire! 10 Intru mania Mea ii voi pedepsi si voi aduna popoare impotriva lor, cand se vor pune laolalta cele doua faradelegi ale lor.
11 Efraim este o mânzată învăţată la jug, căreia îi place să treiere grâul, şi i-am cruţat gâtul său cel frumos; dar acum voi înjuga pe Efraim, Iuda va ara, şi Iacov îi va grăpa." 11 Si Efraim este o juninca invatata la jug, careia ii placea sa treiere graul pe arie. Dar Eu am pus jug pe gatul ei frumos; am injugat pe Efraim, Iuda va ara pamantul, Iacov va trage grapa.
12 Semănaţi potrivit cu neprihănirea, şi veţi secera potrivit cu îndurarea. Desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să vă plouă mântuire. 12 Semanati-va fapte bune, caci numai asa veti secera milostivire; prefaceti telina in ogoare ale cunoasterii de Dumnezeu si cautati pe Domnul, ca El sa vina si sa va indestuleze de roade mantuitoare!
13 Aţi arat răul, aţi secerat nelegiuirea şi aţi mâncat rodul minciunii. Căci te-ai încrezut în carele tale de luptă, în numărul oamenilor tăi viteji. 13 Dar voi ati arat semanand faradelegea si ati secerat nenorocirea, si acum trebuie sa mancati din roadele minciunii. Ti-ai pus nadejdea in carele tale de lupta si in multimea vitejilor tai!
14 De aceea se va stârni o zarvă împotriva poporului tău şi toate cetăţuile tale vor fi nimicite, cum a nimicit în luptă Şalman-Bet-Arbel, când mama a fost zdrobită împreună cu copiii ei. 14 Pentru aceasta prapadul razboiului sa vina peste cetatile tale si toate intariturile tale sa fie daramate - precum odinioara Salman a nimicit cu razboi Bet-Arbelul - cand mama a fost zdrobita impreuna cu pruncii ei.
15 Iată ce vă va aduce Betel, din pricina răutăţii voastre peste măsură de mare. În revărsatul zorilor, se va isprăvi cu împăratul lui Israel! 15 Asa voi face cu voi, cei din casa lui Israel, caci ticalosi sunteti. In valmasagul luptei va pieri regele lui Israel!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***