Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Numeri 12

1 Maria şi Aaron au vorbit împotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevastă; căci luase o femeie etiopiană. 1 Mariam si Aaron vorbeau insa impotriva lui Moise pentru femeia etiopianca, pe care o luase Moise, caci Moise era casatorit cu o etiopianca.
2 Şi au zis: "Oare numai prin Moise vorbeşte Domnul? Nu vorbeşte oare şi prin noi?" Şi Domnul a auzit-o. 2 Ei ziceau: "Oare numai cu Moise a grait Domnul? N-a grait El, oare, si cu noi?" Si a auzit acestea Domnul.
3 Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe faţa pământului. 3 Moise insa era omul cel mai bland dintre toti oamenii de pe pamant.
4 Deodată Domnul a zis lui Moise, lui Aaron şi Mariei: "Duceţi-vă toţi trei la Cortul întâlnirii." Şi s-au dus toţi trei. 4 Atunci a zis Domnul fara de veste catre Moise si catre Aaron si catre Mariam: "Iesiti catesi trei la cortul adunarii". Si au iesit tustrei.
5 Domnul S-a coborât în stâlpul de nor şi a stat la uşa Cortului. A chemat pe Aaron şi pe Maria, şi ei s-au apropiat amândoi. 5 Atunci S-a pogorat Domnul in stalpul cel de nor, a stat la usa cortului si a chemat pe Aaron si pe Mariam si au iesit amandoi.
6 Şi a zis: "Ascultaţi bine ce vă spun! Când va fi printre voi un proroc, Eu, Domnul, Mă voi descoperi lui într-o vedenie sau îi voi vorbi într-un vis. 6 Apoi a zis: "Ascultati cuvintele Mele: De este intre voi vreun prooroc al Domnului, Ma arat lui in vedenie si in somn vorbesc cu el.
7 Nu tot aşa este însă cu robul Meu Moise. El este credincios în toată casa Mea. 7 Nu tot asa am grait si cu robul Meu Moise, - el este credincios in toata casa Mea:
8 Eu îi vorbesc gură către gură, Mă descopăr lui nu prin lucruri grele de înţeles, ci el vede chipul Domnului. Cum de nu v-aţi temut deci să vorbiţi împotriva robului Meu, împotriva lui Moise?" 8 Cu el graiesc gura catre gura, la aratare si aievea, iar nu in ghicituri, si el vede fata Domnului. Cum de nu v-ati temut sa cartiti impotriva robului Meu Moise?"
9 Domnul S-a aprins de mânie împotriva lor. Şi a plecat. 9 Si s-a aprins mania Domnului asupra lor si, departandu-Se Domnul,
10 Norul s-a depărtat de pe Cort. Şi iată că Maria era plină de lepră, albă ca zăpada. Aaron s-a întors spre Maria; şi iată că ea avea lepră. 10 S-a departat si norul de la cort si iata Mariam s-a facut alba de lepra, ca zapada. Si cand s-a uitat Aaron la Mariam, iata era leproasa.
11 Atunci Aaron a zis lui Moise: "Ah, domnul meu, nu ne face să purtăm pedeapsa păcatului pe care l-am făcut ca nişte nechibzuiţi şi de care ne-am făcut vinovaţi! 11 Atunci a zis Aaron catre Moise: "Rogu-ma, domnul meu, sa nu ne socotesti greseala ca ne-am purtat rau si am pacatuit!
12 Să nu fie Maria ca un copil născut mort, a cărui carne este pe jumătate putredă când iese din pântecele mamei lui!" 12 Nu ingadui dar sa fie Mariam ca cel nascut mort, al carui trup, la iesirea din pantecele mamei sale, este pe jumatate putred".
13 Moise a strigat către Domnul, zicând: "Dumnezeule, Te rog, vindecă-o!" 13 Atunci a strigat Moise catre Domnul si a zis: "Dumnezeule, vindec-o!"
14 Şi Domnul a zis lui Moise: "Dacă ar fi scuipat-o tatăl ei în obraz, n-ar fi fost ea oare de ocară timp de şapte zile? Să fie închisă deci şapte zile afară din tabără; după aceea, să fie primită în tabără." 14 Domnul insa a zis catre Moise: "Daca tatal ei ar fi scuipat-o in obraz, oare n-ar fi trebuit sa se rusineze sapte zile? Asa dar sa fie inchisa sapte zile afara din tabara, dupa aceea sa intre".
15 Maria a fost închisă şapte zile afară din tabără. Şi poporul n-a pornit până ce a intrat din nou Maria în tabără. 15 Si a sezut Mariam inchisa afara din tabara sapte zile si poporul n-a plecat la drum pana s-a curatit Mariam.
16 După aceea, poporul a plecat din Haţerot şi a tăbărât în pustiul Paran. 16 Dupa aceasta a pornit poporul de la Haserot si a poposit in pustiul Paran.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***