Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Naum 2

1 Nimicitorul porneşte împotriva ta, Ninive; păzeşte cetăţuia! Ia seama la drum! Întăreşte-ţi coapsele! Adună-ţi toată puterea!… 1 Un vrajmas distrugator a pornit impotriva ta, Ninive; pazeste intariturile, strajuieste calea, incinge-ti coapsele, aduna-ti toate puterile!
2 Căci Domnul aşază iarăşi slava lui Iacov şi o face iarăşi ca slava de odinioară a lui Israel, pentru că i-au jefuit jefuitorii şi le-au stricat butucii de vie… 2 Caci Domnul a sadit din nou via lui Iacov - slava lui Israel - pe care furii au pradat-o si i-au stricat vitele.
3 Scuturile vitejilor săi sunt roşii, războinicii sunt îmbrăcaţi cu purpură; fulgeră carele de focul oţelului în ziua sorocită pregătirii de luptă, şi suliţele se învârtesc. 3 Scuturile razboinicilor sai sunt rosii; imbracati in rosu aprins sunt ostenii; in focul armelor de otel carele se ivesc. In ziua de navala, calaretii peste campii se avanta.
4 Duruiesc carele pe uliţe, se năpustesc unele peste altele în pieţe; parcă sunt nişte făclii la vedere şi aleargă ca fulgerele… 4 Carele de lupta huruie pe ulite, in piete dau unul peste altul. Infatisarea lor e ca a flacarilor de foc, care scapara fulgere.
5 El, împăratul Ninivei, cheamă pe oamenii lui cei viteji, dar ei se poticnesc în mersul lor; aleargă spre ziduri şi se gătesc de apărare… 5 Capeteniile ei ii aduc aminte... si se poticnesc in mersul lor... Dau zor spre ziduri si pregatesc aparatori.
6 Porţile de la râuri sunt deschise, şi palatul se prăbuşeşte!… 6 Portile fluviilor se deschid si palatul de spaima este cuprins...
7 S-a isprăvit cu ea: este dezgolită, este luată; slujnicele ei se vaită ca nişte turturele şi se bat în piept. 7 S-a sfarsit! Ea este prinsa si dusa in robie. Slujnicele ei scot suspine ca porumbeii si se bat in piept.
8 Ninive era odinioară ca un iaz plin de apă… Dar, iată-i că fug!… "Staţi! Staţi! Opriţi-vă!…" Dar niciunul nu se întoarce… 8 Ninive este ca un iaz de apa pe vremuri! Locuitorii ei fug. "Stati, opriti-va!" Nici unul nu se intoarce.
9 Jefuiţi argintul! Jefuiţi aurul! Acolo sunt comori nesfârşite, tot felul de bogăţii de lucruri scumpe! 9 "Pradati aurul! Jefuiti argintul", caci fara sfarsit sunt comorile ei: tot felul de bogatii de lucruri scumpe.
10 Este jefuită, pustiită şi stoarsă de tot! Inima îi e mâhnită, îi tremură genunchii, toate coapsele suferă şi toate feţele au îngălbenit. 10 Ea este pustiita, jefuita si pradata!... Inimi frante, genunchi care se incovoaie, coapse care tremura de groaza, si fetele tuturor sunt ingalbenite de spaima.
11 Unde este acum culcuşul acela de lei, păşunea aceea pentru puii de lei, pe unde umbla leul, leoaica şi puiul de leu fără să-i tulbure nimeni? 11 Unde este culcusul leilor, pestera puilor de leu in care leul, leoaica si puiul de leu se invarteau si nimeni nu indraznea sa-i tulbure?
12 Leul sfâşia cât îi trebuia pentru puii săi, sugruma pentru leoaicele sale; îşi umplea vizuinile de pradă, şi culcuşurile, cu ce răpise. 12 Leul, care sfasia si sugruma prada pentru pui si leoaice, isi umplea de prada pestera si culcusurile lui de vanat?
13 "Iată că am necaz pe tine, zice Domnul oştirilor; în fum îţi voi preface carele de război, sabia va mistui pe puii tăi de lei, îţi voi nimici prada din ţară, şi nu se va mai auzi glasul solilor tăi." 13 "Iata, sunt impotriva ta!", zice Domnul Savaot. Voi arde cu foc carele tale; pe puii tai de leu sabia ii va strapunge; voi starpi din tara prada ta si nu se va mai auzi glasul solilor tai!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***