Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234567
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Mica 5

1 Acum, strânge-ţi rândurile în cetate, ceata Sionului, căci suntem împresuraţi! Judecătorul lui Israel este lovit cu nuiaua pe obraz! 1 Si acum inchide-te cu zid, Bet-Gader! Suntem cuprinsi de toate partile! Ei lovesc cu toiagul peste obraz pe toate semintiile lui Israel!
2 "Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei." 2 Si tu, Betleeme Efrata, desi esti mic intre miile lui Iuda, din tine va iesi Stapanitor peste Israel, iar obarsia Lui este dintru inceput, din zilele vesniciei.
3 De aceea, îi va lăsa până la vremea când va naşte cea care are să nască, şi rămăşiţa fraţilor Săi se va întoarce la copiii lui Israel. 3 Pentru aceasta ii va lasa pana in vremea cand aceea ce trebuie sa nasca va naste. Atunci ramasita fratilor sai se va intoarce la fiii lui Israel.
4 El Se va înfăţişa şi va cârmui cu puterea Domnului şi cu măreţia Numelui Domnului Dumnezeului Său: vor locui liniştiţi, căci El va fi proslăvit până la marginile pământului. 4 El va fi voinic si va paste poporul prin puterea Domnului, intru slava numelui Domnului Dumnezeului Sau si toti vor fi fara de grija, iar El va fi mare, pana la marginile pamantului.
5 El va fi pacea noastră! Când va veni asirianul în ţara noastră şi va pătrunde în palatele noastre, vom ridica împotriva lui şapte păstori şi opt căpetenii ale poporului. 5 Si El Insusi va fi pacea noastra! Cand Asiria va navali in tara noastra si va patrunde calcand in palatele noastre, noi vom ridica impotriva lui sapte pastori si opt capetenii,
6 Ei vor pustii ţara Asiriei cu sabia şi ţara lui Nimrod cu sabia scoasă din teacă. Ne va izbăvi astfel de asirian, când va veni în ţara noastră şi va pătrunde în ţinutul nostru. 6 Care vor pustii tara Asiriei cu sabia si tara lui Nimrod cu sabia scoasa din teaca. Si ne va izbavi de Asiria, cand aceasta va navali in tara noastra si cand va trece peste hotarele noastre.
7 Rămăşiţa lui Iacov va fi în mijlocul multor popoare ca o rouă care vine de la Domnul, ca ploaia măruntă pe iarbă, care nu se bizuie pe nimeni şi nu atârnă de copiii oamenilor. 7 Iar restul lui Iacov va fi in mijlocul multor popoare ca roua de la Domnul si ca bura de ploaie pe iarba, care nu se bizuie pe nimeni si nu asteapta ajutor de la fiii oamenilor.
8 Rămăşiţa lui Iacov va fi între neamuri, în mijlocul multor popoare, ca un leu între fiarele pădurii, ca un pui de leu între turmele de oi, care, când trece, calcă în picioare şi sfâşie, şi nimeni nu poate scăpa pe altul. 8 Si va mai fi restul lui Iacov, intre popoare multe, ca un leu intre dobitoacele din padure si ca un pui de leu in turma de oi, care trece, calca in picioare si prada, fara ca nimeni sa-i poata smulge prada.
9 Ţi se va ridica mâna peste potrivnicii tăi, şi toţi vrăjmaşii tăi vor fi nimiciţi! 9 Mana ta se va ridica impotriva vrajmasilor tai si toti asupritorii tai vor fi nimiciti!
10 "În ziua aceea, zice Domnul, îţi voi nimici cu desăvârşire caii din mijlocul tău şi-ţi voi sfărâma carele; 10 Si in ziua aceea, zice Domnul, voi nimici caii tai din mijlocul tau si toate carele tale le voi distruge.
11 voi nimici cu desăvârşire cetăţile din ţara ta şi-ţi voi surpa toate cetăţuile. 11 Si voi darama orasele din tara ta si toate cetatile tale le voi face una cu pamantul.
12 Voi nimici cu desăvârşire descântecele din mijlocul tău, şi nu vei mai avea vrăjitori; 12 Si din mana ta voi nimici pe vrajitori si tu nu vei mai avea ghicitori;
13 voi nimici cu desăvârşire idolii tăi şi stâlpii tăi idoleşti din mijlocul tău, şi nu te vei mai închina la lucrarea mâinilor tale; 13 Voi darama idolii tai si stalpii idolesti din mijlocul tau si nu te vei mai inchina lucrurilor mainilor tale;
14 voi nimici cu desăvârşire din mijlocul tău Astarteile tale şi-ţi voi dărâma idolii. 14 Voi nimici dumbravile din mijlocul tau si voi taia copacii tai, afierositi idolilor.
15 Mă voi răzbuna cu mânie, cu urgie, pe neamurile care n-au vrut s-asculte." 15 Iar in mania si in iutimea Mea Ma voi razbuna asupra popoarelor care nu M-au ascultat.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***