Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Marcu 3

1 Isus a intrat din nou în sinagogă. Acolo se afla un om cu mâna uscată. 1 Si iarasi a intrat in sinagoga. Si era acolo un om avand mana uscata.
2 Ei pândeau pe Isus să vadă dacă-l va vindeca în ziua Sabatului, ca să-L poată învinui. 2 Si Il pandeau pe Iisus sa vada daca il va vindeca sambata, ca sa-L invinuiasca.
3 Şi Isus a zis omului care avea mâna uscată: "Scoală-te şi stai la mijloc!" 3 Si a zis omului care avea mana uscata: Ridica-te in mijloc!
4 Apoi le-a zis: "Este îngăduit în ziua Sabatului să faci bine sau să faci rău? Să scapi viaţa cuiva sau s-o pierzi?" Dar ei tăceau. 4 Si a zis lor: Se cuvine, sambata, a face bine sau a face rau, a mantui un suflet sau a-l pierde? Dar ei taceau;
5 Atunci, rotindu-Şi privirile cu mânie peste ei şi mâhnit de împietrirea inimii lor, a zis omului: "Întinde-ţi mâna!" El a întins-o, şi mâna i s-a făcut sănătoasă. 5 Si privindu-i pe ei cu manie si intristandu-Se de invartosarea inimii lor, a zis omului: Intinde mana ta! Si a intins-o, si mana lui s-a facut sanatoasa.
6 Fariseii au ieşit afară şi s-au sfătuit îndată cu irodienii cum să-L piardă. 6 Si iesind, fariseii au facut indata sfat cu irodianii impotriva Lui, ca sa-L piarda.
7 Isus S-a dus cu ucenicii Săi la mare. După El a mers o mare mulţime de oameni din Galileea; şi o mare mulţime de oameni din Iudeea, 7 Iisus, impreuna cu ucenicii Lui, a plecat inspre mare si multime multa din Galileea si din Iudeea L-a urmat.
8 din Ierusalim, din Idumeea, de dincolo de Iordan şi dimprejurul Tirului şi Sidonului, când a auzit tot ce făcea, a venit la El. 8 Din Ierusalim, din Idumeea, de dincolo de Iordan, dimprejurul Tirului si Sidonului, multime mare, care, auzind cate facea, a venit la El.
9 Isus a poruncit ucenicilor să-I ţină la îndemână o corăbioară, ca să nu fie îmbulzit de norod. 9 Si a zis ucenicilor Sai sa-I fie pusa la indemana o corabioara, ca sa nu-L imbulzeasca multimea;
10 Căci El vindeca pe mulţi şi de aceea toţi cei ce aveau boli se înghesuiau spre El ca să se atingă de El. 10 Fiindca vindecase pe multi, de aceea navaleau asupra Lui, ca sa se atinga de El toti cati erau bolnavi.
11 Duhurile necurate, când Îl vedeau, cădeau la pământ înaintea Lui şi strigau: "Tu eşti Fiul lui Dumnezeu." 11 Iar duhurile cele necurate, cand Il vedeau, cadeau inaintea Lui si strigau, zicand: Tu esti Fiul lui Dumnezeu.
12 Dar El le poruncea îndată cu tot dinadinsul să nu-L facă cunoscut. 12 Si El le certa mult ca sa nu-L dea pe fata.
13 În urmă, Isus S-a suit pe munte; a chemat la El pe cine a vrut, şi ei au venit la El. 13 Si S-a suit pe munte si a chemat la Sine pe cati a voit, si au venit la El.
14 A rânduit dintre ei doisprezece, ca să-i aibă cu Sine şi să-i trimită să propovăduiască. 14 Si a randuit pe cei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, ca sa fie cu El si sa-i trimita sa propovaduiasca,
15 Le-a dat şi putere să vindece bolile şi să scoată dracii. 15 Si sa aiba putere sa vindece bolile si sa alunge demonii.
16 Iată cei doisprezece pe care i-a rânduit: Simon, căruia i-a pus numele Petru; 16 Deci a randuit pe cei doisprezece: pe Simon, caruia i-a pus numele Petru;
17 Iacov, fiul lui Zebedei, şi Ioan, fratele lui Iacov, cărora le-a pus numele Boanerghes, care tălmăcit înseamnă: "Fiii tunetului"; 17 Pe Iacov al lui Zevedeu si pe Ioan, fratele lui Iacov, si le-a pus lor numele Boanerghes, adica fii tunetului.
18 Andrei; Filip; Bartolomeu; Matei; Toma; Iacov, fiul lui Alfeu; Tadeu; Simon, canaanitul, 18 Si pe Andrei, si pe Filip, si pe Bartolomeu, pe Matei, si pe Toma, si pe Iacov al lui Alfeu, si pe Tadeu, si pe Simon Cananeul,
19 şi Iuda Iscarioteanul, care L-a şi vândut. 19 Si pe Iuda Iscarioteanul, cel care L-a si vandut.
20 Au venit în casă şi s-a adunat din nou norodul, aşa că nu puteau nici măcar să prânzească. 20 Si a venit in casa, si iarasi multimea s-a adunat, incat ei nu puteau nici sa manance.
21 Rudele lui Isus, când au auzit cele ce se petreceau, au venit să pună mâna pe El. Căci ziceau: "Şi-a ieşit din minţi." 21 Si auzind ai Sai, au iesit ca sa-L prinda, ca ziceau: Si-a iesit din fire.
22 Şi cărturarii care se coborâseră din Ierusalim ziceau: "Este stăpânit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor." 22 Iar carturarii, care veneau din Ierusalim, ziceau ca are pe Beelzebul si ca, cu domnul demonilor, alunga demonii.
23 Isus i-a chemat la El şi le-a zis, în pilde: "Cum poate Satana să scoată afară pe Satana? 23 Si chemandu-i la Sine, le-a vorbit in pilde: Cum poate satana sa alunge pe satana?
24 Dacă o împărăţie este dezbinată împotriva ei înseşi, împărăţia aceea nu poate dăinui. 24 Daca o imparatie se va dezbina in sine, acea imparatie nu mai poate dainui.
25 Şi dacă o casă este dezbinată împotriva ei înseşi, casa aceea nu poate dăinui. 25 Si daca o casa se va dezbina in sine, casa aceea nu va mai putea sa se tina.
26 Tot astfel, dacă Satana se răscoală împotriva lui însuşi este dezbinat şi nu poate dăinui, ci s-a isprăvit cu el. 26 Si daca satana s-a sculat impotriva sa insusi si s-a dezbinat, nu poate sa dainuiasca, ci are sfarsit.
27 Nimeni nu poate să intre în casa unui om tare şi să-i jefuiască gospodăria decât dacă a legat mai întâi pe omul acela tare; numai atunci îi va jefui casa. 27 Dar nimeni nu poate, intrand in casa celui tare, sa-i rapeasca lucrurile, de nu va lega intai pe cel tare, si atunci va jefui casa lui.
28 Adevărat vă spun că toate păcatele şi toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta; 28 Adevarat graiesc voua ca toate vor fi iertate fiilor oamenilor, pacatele si hulele cate vor fi hulit;
29 dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac: ci este vinovat de un păcat veşnic." 29 Dar cine va huli impotriva Duhului Sfant nu are iertare in veac, ci este vinovat de osanda vesnica.
30 Aceasta pentru că ei ziceau: "Are un duh necurat." 30 Pentru ca ziceau: Are duh necurat.
31 Atunci au venit mama şi fraţii Lui şi, stând afară, au trimis să-L cheme. 31 Si au venit mama Lui si fratii Lui si, stand afara, au trimis la El ca sn-L cheme.
32 Mulţimea şedea în jurul Lui, când I-au spus: "Iată că mama Ta şi fraţii Tăi sunt afară şi Te caută." 32 Iar multimea sedea imprejurul Lui. Si I-au zis unii: Iata mama Ta si fratii Tai si surorile Tale sunt afara. Te cauta.
33 El a răspuns: "Cine este mama Mea şi fraţii Mei?" 33 Si, raspunzand lor, le-a zis: Cine este mama Mea si fratii Mei?
34 Apoi, aruncându-Şi privirile peste cei ce şedeau împrejurul Lui: "Iată", a zis El, "mama Mea şi fraţii Mei! 34 Si privind pe cei ce sedeau in jurul Lui, a zis: Iata mama Mea si fratii Mei.
35 Căci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Îmi este frate, soră şi mamă." 35 Ca oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele Meu si sora Mea si mama Mea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***