Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Judecatorii 17

1 Era un om din muntele lui Efraim, numit Mica. 1 In vremea aceea era cineva in Muntele Efraim, cu numele Mica.
2 El a zis mamei sale: "Cei o mie o sută de sicli de argint, care ţi s-au luat şi pentru care ai blestemat chiar în auzul urechilor mele, argintul acesta este în mâinile mele, eu îl luasem." Şi mama sa a zis: "Binecuvântat să fie fiul meu de Domnul!" 2 Acesta a zis catre mama sa: "Cei o mie si o suta de sicli de argint care ti s-au luat si pentru care tu ai rostit blestem in fata mea, acel argint este la mine, eu l-am luat". A zis mama sa: "Binecuvantat fie fiul meu de Domnul!"
3 El a dat înapoi mamei sale cei o mie o sută de sicli de argint; şi mama sa a zis: "Închin cu mâna mea argintul acesta Domnului, ca să fac cu el fiului meu un chip cioplit şi un chip turnat; şi astfel ţi-l voi da înapoi." 3 Si a intors acela cei o mie si o suta sicli de argint mamei sale. Iar mama lui a zis: "Acest argint eu l-am afierosit de la mine Domnului pentru tine, fiul meu, ca sa fac din el un idol, un chip turnat. Asadar ti-l dau tie".
4 El a dat argintul înapoi mamei sale. Mama sa a luat două sute de sicli de argint şi a dat argintul la argintar, care a făcut din el un chip cioplit şi un chip turnat. Chipurile au fost aduse în casa lui Mica. 4 El insa a intors argintul mamei sale. Iar mama sa a luat doua sute sicli de argint si i-a dat unui turnator si acela a facut din ei un idol, un chip turnat, care se si afla in casa lui Mica.
5 Mica acesta avea o casă a lui Dumnezeu; a făcut un efod şi terafimi şi a sfinţit pe unul din fiii lui ca preot. 5 Si era la Mica locasul lui dumnezeu si a facut un efod si un terafim si a pus el pe unul din fiii sai sa fie preotul lui.
6 În vremea aceea, nu era împărat în Israel. Fiecare făcea ce-i plăcea. 6 In zilele acelea nu era rege in Israel, ci fiecare facea ce i se parea ca este drept.
7 Era un tânăr în Betleemul lui Iuda, din familia lui Iuda; era levit şi locuia pentru o vreme acolo. 7 Si traia pe atunci la Betleemul cel din semintia lui Iuda un tanar levit.
8 Omul acesta a plecat din cetatea Betleemul lui Iuda, să-şi caute o locuinţă potrivită. Urmându-şi drumul, a ajuns pe muntele lui Efraim la casa lui Mica. 8 Si s-a dus omul acesta din cetatea Betleemului lui Iuda, ca sa traiasca unde se va nimeri, si, mergand el pe cale, a ajuns pe Muntele Efraim la casa lui Mica.
9 Mica i-a zis: "De unde vii?" El i-a răspuns: "Eu sunt levit, din Betleemul lui Iuda, şi merg să-mi caut o locuinţă potrivită." 9 Mica insa i-a zis: "De unde vii tu?" Iar el a raspuns: "Eu sunt levit din Betleemul lui Iuda si ma duc sa traiesc unde voi nimeri".
10 Mica i-a zis: "Rămâi la mine, tu să-mi fii tată şi preot, şi eu îţi voi da zece sicli de argint pe an, hainele de care vei avea nevoie şi mijloace de trai." 10 Atunci Mica i-a zis: "Ramai la mine si fii parinte aici la mine si preot; eu iti voi da cate zece sicli de argint pa an si hainele si hrana trebuitoare".
11 Şi levitul a intrat la el. S-a hotărât astfel să rămână la omul acesta, care a privit pe tânăr ca pe unul din fiii lui. 11 Si a venit levitul la el si s-a invoit levitul sa ramana la omul acesta; si era tanar, ca unul din fiii lui.
12 Mica a sfinţit pe levit, şi tânărul acesta i-a slujit ca preot şi a locuit în casa lui. 12 Si Mica a sfintit pe levit si tanarul acesta a fost preot la el si a trait in casa lui Mica.
13 Şi Mica a zis: "Acum, ştiu că Domnul îmi va face bine, fiindcă am ca preot pe levitul acesta." 13 Apoi a zis Mica: "Acum eu stiu ca Domnul imi va face bine, pentru ca am preot pe un levit".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***