Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 8

1 Domnul mi-a zis: "Ia o tablă mare şi scrie pe ea, aşa ca să se înţeleagă: "Grăbeşte-te de pradă, aruncă-te asupra prăzii." 1 Si a zis Domnul catre mine: "Ia o carte mare si scrie deasupra ei cu slove omenesti: "Maher-Salal-Has-Baz" (grabnic-prada-apropiat-jaf).
2 Am luat cu mine nişte martori vrednici de credinţă: pe preotul Urie şi pe Zaharia, fiul lui Berechia. 2 Adu-Mi martori credinciosi pe Urie preotul si pe Zaharia, fiul lui Ieberechia".
3 M-am apropiat de prorociţă. Ea a zămislit, şi a născut un fiu. Apoi Domnul mi-a zis: "Pune-i numele Maher-Şalal-Haş-Baz". 3 Atunci m-am apropiat de proorocita si a luat in pantece si a nascut un fiu. Si a zis Domnul catre mine: "Pune-i numele Maher-Salal-Has-Baz".
4 Căci, înainte ca să ştie copilul să spună "tată" şi "mamă", se vor lua dinaintea împăratului Asiriei bogăţiile Damascului şi prada Samariei." 4 Caci inainte ca baiatul sa zica: "tata si mama!", toata bogatia Damascului si prada Samariei vor fi duse inaintea regelui Asiriei".
5 Domnul mi-a vorbit iarăşi şi mi-a zis: 5 Si mi-a mai grait Domnul astfel:
6 "Pentru că poporul acesta a dispreţuit apele din Siloe, care curg lin, şi s-a bucurat de Reţin şi de fiul lui Remalia, 6 "Fiindca poporul acesta a nesocotit apele Siloamului, care curg lin, si a tremurat inaintea lui Retin, feciorul Remaliei,
7 iată, Domnul va trimite împotriva lor apele puternice şi mari ale Râului (Eufrat), adică pe împăratul Asiriei cu toată puterea lui; pretutindeni el va ieşi din albia lui şi se va vărsa peste malurile lui; 7 Iata acum ca Domnul va aduce peste ei apele cele mari si furioase ale Eufratului: pe regele Asiriei si toata stralucirea lui. Ele vor trece peste toate zagazurile si vor da afara peste malurile lui.
8 va pătrunde în Iuda, va da peste maluri, va năvăli şi va ajunge până la gât. Iar aripile întinse ale oştii lui vor umple întinderea ţării tale, Emanuele!" 8 Si se va revarsa in Iuda, il va ineca si il va umple de apa, va ajunge pana la gat si cu revarsarile lui intinse va acoperi toata tara.
9 Scoateţi strigăte de război cât voiţi, popoare, căci tot veţi fi zdrobite; luaţi aminte, toţi cei ce locuiţi departe! Pregătiţi-vă oricât de luptă, căci tot veţi fi zdrobiţi. Pregătiţi-vă oricât de luptă, căci tot veţi fi zdrobiţi. 9 Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati. Auziti pana la marginile pamantului, cei puternici plecati-va. De va veti intari, iarasi veti fi biruiti.
10 Faceţi la planuri cât voiţi, căci nu se va alege nimic de ele! Luaţi la hotărâri cât voiţi, căci vor fi fără urmări! Căci Dumnezeu este cu noi (Emanuel). 10 Si orice sfat veti sfatui, il va risipi Domnul, si cuvantul pe care il veti grai nu va ramane intru voi, caci cu noi este Dumnezeu!"
11 Aşa mi-a vorbit Domnul, când m-a apucat mâna Lui şi m-a înştiinţat să nu umblu pe calea poporului acestuia: 11 Asa imi zicea mie Domnul, tinand peste mine mana Sa cea tare si insuflandu-mi sa nu umblu pe caile acestui popor. Apoi mi-a zis:
12 "Nu numiţi uneltire tot ce numeşte poporul acesta uneltire; şi nu vă temeţi de ce se teme el, nici nu vă speriaţi! 12 "Nu numiti uneltire tot ceea ce poporul acesta socoteste uneltire, si nu va temeti, nici nu va infricosati de ceea ce se tem ei.
13 Sfinţiţi însă pe Domnul oştirilor. De El să vă temeţi şi să vă înfricoşaţi. 13 Numai pe Domnul Savaot socotiti-L sfant, de El sa va temeti si sa va infricosati.
14 Şi atunci El va fi un locaş sfânt, dar şi o piatră de poticnire, o stâncă de păcătuire pentru cele două case ale lui Israel, un laţ şi o cursă pentru locuitorii Ierusalimului! 14 El va fi pentru voi piatra de incercare si stanca de poticnire pentru cele doua case ale lui Israel, cursa si lat pentru cei ce locuiesc in Ierusalim.
15 Mulţi se vor poticni, vor cădea şi se vor sfărâma, vor da în laţ şi vor fi prinşi." - 15 Si multi se vor poticni, vor cadea si se vor sfarama, vor fi prinsi in cursa si vor fi dusi in robie!"
16 Înveleşte această mărturie, pecetluieşte această descoperire, între ucenicii Mei. - 16 Voi strange laolalta aceasta marturie si voi sigila aceasta invatatura pentru ucenicii mei.
17 Eu nădăjduiesc în Domnul, care Îşi ascunde faţa de casa lui Iacov. În El îmi pun încrederea. 17 Voi astepta deci pe Domnul, Care isi ascunde fata Sa de la casa lui Iacov si voi nadajdui intru El.
18 Iată, eu şi copiii pe care mi i-a dat Domnul suntem nişte semne şi nişte minuni în Israel, din partea Domnului oştirilor care locuieşte pe muntele Sionului. 18 Iata eu si pruncii pe care mi i-a dat Dumnezeu spre semne si minuni in Israel, din partea Domnului Savaot, Care locuieste in Muntele Sionului.
19 Dacă vi se zice însă: "Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, care şoptesc şi bolborosesc", răspundeţi: "Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii? 19 Si cand va vor zice: "Intrebati pe cei ce cheama mortii si ghicitorii care soptesc si bolborosesc", sa le raspundeti: "Nu se cuvine oare poporului sa alerge la Dumnezeul sau? Sa intrebe oare pe morti pentru soarta celor vii?"
20 La Lege şi la mărturie!" Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta. 20 Intrebati legea si descoperirea! De nu va vor vorbi asemenea cuvantului acesta, atunci nu-i lumina in ei.
21 El va pribegi prin ţară, apăsat şi flămând, şi, când îi va fi foame, se va mânia şi va huli pe Împăratul şi Dumnezeul lui, apoi, fie că va ridica ochii în sus, 21 Vor rataci pe pamant flamanzi si cumplit apasati, si in vremea foametei isi vor arata coltii si vor huli pe regele lor si pe Dumnezeul lor.
22 fie că se va uita spre pământ, iată, nu va fi decât necaz, negură, nevoie neagră, şi se va vedea izgonit în întuneric beznă. 22 Apoi isi vor intoarce privirea spre pamant si iata ca acolo va fi stramtorare, intuneric si scarba si nevoie! Dar noaptea va fi alungata!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***