Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 62

1 "De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui şi izbăvirea lui, ca o făclie care s-aprinde. 1 Pentru Sion nu voi tacea si pentru Ierusalim nu voi avea odihna pana ce dreptatea lui nu va iesi ca lumina si mantuirea lui nu va arde ca o flacara.
2 Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, şi toţi împăraţii, slava ta; şi-ţi vor pune un nume nou pe care-l va hotărî gura Domnului. 2 Atunci neamurile vor vedea dreptatea ta si toti regii slava ta si te vor chema pe tine cu nume nou, pe care il va rosti gura Domnului.
3 Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. 3 Si tu vei fi ca o cununa de marire in mana Domnului si ca o diadema regala in mana Dumnezeului tau.
4 Nu te vor mai numi "Părăsită" şi nu-ţi vor mai numi pământul un pustiu, ci te vor numi: "Plăcerea Mea este în ea", şi ţara ta o vor numi "Beula", "Măritată", căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine, şi ţara ta se va mărita iarăşi. 4 Si nu ti se va mai zice tie: "Alungata", si tarii tale: "Pustiita", ci tu te vei chema: "Intru tine am binevoit" si tara ta: "Cea cu barbat", ca Domnul a binevoit intru tine si pamantul tau va avea un sot.
5 Cum se uneşte un tânăr cu o fecioară, aşa se vor uni fiii tăi cu tine; şi cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa Se va bucura Dumnezeul tău de tine. 5 Si in ce chip se insoreste flacaul cu fecioara, Cel ce te-a zidit Se va insoti cu tine, si in ce chip mirele se veseleste de mireasa, asa Se va veseli de tine Dumnezeul tau!
6 Pe zidurile tale, Ierusalime, am pus nişte străjeri care nu vor tăcea niciodată, nici zi, nici noapte! Voi care aduceţi aminte Domnului de el, nu vă odihniţi deloc! 6 Pe zidurile tale, Ierusalime, Eu pun strajeri, care nici zi, nici noapte nu vor tacea! Voi, care aduceti aminte Domnului de fagaduintele Lui, sa n-aveti odihna!
7 Şi nu-I daţi răgaz, până nu va aşeza din nou Ierusalimul şi-l va face o laudă pe pământ. 7 Si sa nu-I dati ragaz pana ce nu va aseza din nou Ierusalimul, ca sa faca din el lauda pamantului.
8 Domnul a jurat pe dreapta Lui şi pe braţul Lui cel puternic, zicând: "Nu voi mai da grâul tău hrană vrăjmaşilor tăi, şi fiii străinului nu vor mai bea vinul tău pentru care tu te-ai ostenit. 8 Juratu-S-a Domnul pe dreapta Lui si pe bratul Lui cel tare: "Nu voi mai da de aici inainte graul tau spre hrana vrajmasilor tai, si cei de neam strain, nu vor bea mustul tau, rodul muncii tale.
9 Ci cei ce vor strânge grâul, aceia îl vor mânca şi vor lăuda pe Domnul, şi cei ce vor face vinul, aceia îl vor bea în curţile Locaşului Meu celui Sfânt." 9 Ci numai cei ce il vor fi adunat il vor manca si vor lauda pe Domnul, si cei care vor fi facut culesul vor bea vinul in curtile templului Meu cel sfant!"
10 Treceţi, treceţi pe porţi! Pregătiţi o cale poporului! Croiţi, croiţi drum, daţi pietrele la o parte! Ridicaţi un steag peste popoare! 10 Intrati, intrati pe porti! Gatiti cale poporului, gatiti, gatiti-i drum, curatiti-l de pietre, inaltati un steag peste neamuri!
11 Iată ce vesteşte Domnul până la marginile pământului: "Spuneţi fiicei Sionului: "Iată, Mântuitorul tău vine; iată, plata este cu El, şi răsplătirile merg înaintea Lui." 11 Iata, Domnul vesteste acestea pana la marginile pamantului: "Ziceti fiicei Sionului: Mantuitorul tau vine! El vine cu plata, si rasplatirile merg inaintea Lui!"
12 Ei vor fi numiţi "Popor sfânt", "Răscumpăraţi ai Domnului". Iar pe tine te vor numi "Cetate căutată şi nepărăsită". 12 Si ei se vor chema: "Popor sfant, rascumparati ai Domnului si tie si se va zice: "Cea cautata", "Cetatea neparasita!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***