Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 6

1 În anul morţii împăratului Ozia, am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul. 1 In anul mortii regelui Ozia, am vazut pe Domnul stand pe un scaun inalt si maret si poalele hainelor Lui umpleau templul.
2 Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două zburau. 2 Serafimi stateau inaintea Lui, fiecare avand cate sase aripi: cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele, iar cu doua zburau
3 Strigau unul la altul şi ziceau: "Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui!" 3 Si strigau unul catre altul, zicand: "Sfant, sfant, sfant este Domnul Savaot, plin este tot pamantul de slava Lui!"
4 Şi se zguduiau uşorii uşii de glasul care răsuna, şi Casa s-a umplut de fum. 4 Din pricina acestor strigate, portile se zguduiau din tatanele lor, iar templul s-a umplut de fum.
5 Atunci am zis: "Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!" 5 Si am zis: "Vai mie, ca sunt pierdut! Sunt om cu buze spurcate si locuiesc in mijlocul unui popor cu buze necurate. Si pe Domnul Savaot L-am vazut cu ochii mei!"
6 Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mână, pe care-l luase cu cleştele de pe altar. 6 Atunci unul dintre serafimi a zburat spre mine, avand in mana sa un carbune, pe care il luase cu clestele de pe jertfelnic.
7 Mi-a atins gura cu el şi a zis: "Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit!" 7 Si l-a apropiat de gura mea si a zis: "Iata s-a atins de buzele tale si va sterge toate pacatele tale, si faradelegile tale le va curati".
8 Am auzit glasul Domnului, întrebând: "Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?" Eu am răspuns: "Iată-mă, trimite-mă!" 8 Si am auzit glasul Domnului care zicea: "Pe cine il voi trimite si cine va merge pentru Noi?" Si am raspuns: "Iata-ma, trimite-ma pe mine!"
9 El a zis atunci: "Du-te şi spune poporului acestuia: "Întruna veţi auzi, şi nu veţi înţelege; întruna veţi vedea, şi nu veţi pricepe!" 9 Si El a zis: "Du-te si spune poporului acestuia: Cu auzul veti auzi si nu veti intelege si, uitandu-va, va veti uita, dar nu veti vedea.
10 Împietreşte inima acestui popor, fă-l tare de urechi şi astupă-i ochii, ca să nu vadă cu ochii, să n-audă cu urechile, să nu înţeleagă cu inima, să nu se întoarcă la Mine, şi să nu fie tămăduit." 10 Ca s-a invartosat inima poporului acestuia si cu urechile sale greu a auzit si ochii sai i-a inchis, ca nu cumva sa vada cu ochii si cu urechile sa auda si cu inima sa inteleaga si sa se intoarca la Mine si sa-l vindec".
11 Şi eu am întrebat: "Până când, Doamne?" El a răspuns: "Până când vor rămâne cetăţile pustii şi lipsite de locuitori; până când nu va mai fi nimeni în case, şi ţara va fi pustiită de tot; 11 Si am zis: "Pana cand, Doamne!" Atunci El mi-a raspuns: "Pana cand cetatile vor fi pustiite si vor ramane fara locuitori, si casele fara oameni si pamantul pustiu;
12 până va îndepărta Domnul pe oameni, şi ţara va ajunge un mare pustiu. 12 Pana cand Domnul va izgoni pe oameni si pustiirea va fi mare in mijlocul acestei tari.
13 Şi chiar a zecea parte de va mai rămâne din locuitori, vor fi nimiciţi şi ei la rândul lor. Dar, după cum terebintul şi stejarul îşi păstrează butucul din rădăcină, când sunt tăiaţi, tot aşa o sămânţă sfântă se va naşte iarăşi din poporul acesta." 13 Si daca va ramane inca unul din zece, si acela va fi harazit focului, ca si terebintul si stejarul, ale caror trunchiuri sunt trantite la pamant. Din butucul ramas va lastari o mladita sfanta".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***