Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 57

1 Piere cel neprihănit, şi nimănui nu-i pasă; se duc oamenii de bine, şi nimeni nu ia aminte că din pricina răutăţii este luat cel neprihănit. 1 Dreptul piere si nimeni nu ia aminte; se duc oamenii cinstiti st nimanui nu-i pasa ca din pricina rautatii a pierit cel drept.
2 El intră în pace în groapa lui: cel ce umblă pe drumul cel drept se odihneşte în culcuşul lui. 2 El intra in pace in groapa. Cel care umbla pe calea cea dreapta se odihneste in salasurile sale.
3 "Dar, voi, apropiaţi-vă încoace, fii ai vrăjitoarei, sămânţa preacurvarului şi a curvei! 3 Dar voi, feciori de vrajitoare, neam de stricati si desfranati, apropiati-va.
4 De cine vă bateţi voi joc? Împotriva cui vă deschideţi voi gura larg şi scoateţi limba? Nu sunteţi voi nişte copii ai păcatului, o sămânţă a minciunii 4 De cine va bateti joc? La cine va strambati si scoateti limba? Nu sunteti voi copii pacatosi, neam de mincinosi?
5 care se încălzeşte pentru idoli sub orice copac verde, care înjunghie pe copii în văi sub crăpăturile stâncilor? 5 Ardeti de pofta pe langa idolii de sub orice copac verde si jertfiti pe fii in albia raurilor si in pesteri.
6 În pietrele lustruite din pâraie este partea ta de moştenire, ele sunt soarta ta; lor le torni şi jertfe de băutură şi le aduci daruri de mâncare: Pot Eu să fiu nesimţitor la lucrul acesta? 6 Pietrele cele lucioase ale raurilor sunt partea ta! Iata, iata sortul tau! Lor le aduci jertfa cu turnare si prinoase! Pot Eu sa fiu multumit de aceasta?
7 Pe un munte înalt şi ridicat îţi faci culcuşul; tot acolo te sui să aduci jertfe. 7 Pe un munte inalt si ridicat iti asezi patul tau si acolo te urci ca sa aduci jertfa ta!
8 Îţi pui pomenirea în dosul uşii şi uşorilor; căci, departe de Mine, îţi ridici învelitoarea şi te sui în pat, îţi lărgeşti culcuşul şi faci legământ cu ei, îţi place legătura cu ei şi iei seama la semnul lor. 8 Dupa usa, in dosul usorilor, ai pus amintirea ta; si departe de Mine tu desfaci patul tau, te urci si il mai largesti, faci legamant cu ei, iti place sa te culci cu ei...
9 Te duci la împărat cu untdelemn, îţi înmulţeşti miresmele, îţi trimiţi solii departe şi te pleci până la Locuinţa morţilor. 9 Tu alergi dupa Melec cu untdelemn si cu miresme multe; tu trimiti solii tai departe, si te cobori pana la locuinta mortilor.
10 Oboseşti mergând, şi nu zici: "Încetez!" Tot mai găseşti putere în mâna ta; de aceea nu te doboară întristarea. 10 Calatoria ta cea lunga te oboseste, dar nu zici: "Nu-mi mai trebuie!" Tu gasesti insa puteri noi, pentru aceasta tu nu te dai batut!
11 Şi de cine te sfiai, de cine te temeai, de nu Mi-ai fost credincioasă, de nu ţi-ai adus aminte şi nu ţi-a păsat de Mine? Şi Eu tac, şi încă de multă vreme: de aceea nu te temi tu de Mine. 11 De cine iti era frica? De cine te temeai ca sa Ma manii pe Mine, sa nu-ti mai aduci aminte si nici sa nu-ti mai pese? Fiindca n-am deschis gura si am inchis ochii, tu nu te-ai temut de Mine!
12 Dar acum îţi voi da pe faţă neprihănirea, şi faptele tale nu-ţi vor folosi! 12 Eu iti voi face stiuta dreptatea ta, caci lucrurile tale nu slujesc la nimic.
13 Şi atunci să strigi, şi să te izbăvească mulţimea idolilor tăi! Căci îi va lua vântul pe toţi, o suflare îi va ridica. Dar cel ce se încrede în Mine va moşteni ţara şi va stăpâni muntele Meu cel sfânt." - 13 Cand tu vei striga, sa te izbaveasca idolii tai! Pe toti ii va duce vantul Si o suflare ii va face nevazuti! Dar cel care isi pune nadejdea in Mine va mosteni pamantul si va stapani in muntele cel sfant.
14 Şi El zice: "Croiţi, croiţi drum, pregătiţi calea, luaţi orice piedică din calea poporului Meu!" 14 Si li se va zice: Gatiti, gatiti, faceti drum, dati la o parte orice piedica din calea poporului Meu.
15 Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: "Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite. 15 Ca asa zice Domnul, a Carui locuinta este vesnica si al Carui nume este sfant: Salasluiesc intr-un loc inalt si sfant si sunt cu cei smeriti si infranti, ca sa inviorez pe cei cu duhul umilit si sa imbarbatez pe cei cu inima franta.
16 Nu vreau să cert în veci, nici să ţin o mânie necurmată, când înaintea Mea cad în leşin duhurile şi sufletele pe care le-am făcut. 16 Caci nu vreau sa cert totdeauna si sa starui in manie, caci inaintea Mea ar cadea in nesimtire duhul si sufletele pe care le-am creat.
17 Din pricina păcatului lăcomiei lui, M-am mâniat şi l-am lovit; M-am ascuns, în supărarea Mea, şi cel răzvrătit a urmat şi mai mult pe căile inimii lui. 17 Pentru faradelegea sa, M-am intaratat o clipa si, stand ascuns, l-am lovit intru mania Mea. Si el, razvratit, mergea pe calea inimii sale!
18 I-am văzut căile, şi totuşi îl voi tămădui; îl voi călăuzi şi-l voi mângâia, pe el şi pe cei ce plâng împreună cu el. 18 Am vazut caile sale si il voi vindeca, il voi povatui, il voi odihni si il voi mangaia.
19 Voi pune lauda pe buze: "Pace, pace celui de departe şi celui de aproape! - zice Domnul - Da, Eu îl voi tămădui! 19 Si cei care il jeleau vor izbucni in cantari de multumire. Pace, pace celor de aproape si celor de departe, zice Domnul, si Eu il voi tamadui.
20 Dar cei răi sunt ca marea înfuriată, care nu se poate linişti şi ale cărei ape aruncă afară noroi şi mâl." 20 Cei fara de lege sunt ca marea cea inviforata, care nu se poate astampara si valurile ei scormonesc tina si namol.
21 Cei răi n-au pace, zice Dumnezeul meu. - 21 Cei fara de lege n-au pace, zice Domnul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***