Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 56

1 Aşa vorbeşte Domnul: "Păziţi ce este drept şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, şi neprihănirea Mea este aproape să se arate. 1 Asa zice Domnul: "Paziti dreptatea si faceti lucruri drepte, ca in curand va veni mantuirea Mea si dreptatea Mea se va descoperi.
2 Ferice de omul care face lucrul acesta şi de fiul omului care rămâne statornic în el păzind Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi stăpânindu-şi mâna ca să nu facă niciun rău! 2 Fericit este omul care savarseste acestea si care tine la ele: Pazeste ziua de odihna ca sa nu fie pangarita si isi fereste mana lui ca sa nu faptuiasca nici un rau.
3 Străinul care se alipeşte de Domnul să nu zică: "Domnul mă va despărţi de poporul Său!" Şi famenul să nu zică: "Iată, eu sunt un copac uscat!" 3 si sa nu zica cel de alt neam, care s-a alipit de Domnul: "Domnul ma va desparti de poporul Sau!" Si famenul sa nu zica: "Iata eu sunt un copac uscat!"
4 Căci aşa vorbeşte Domnul: "Famenilor care vor păzi Sabatele Mele, care vor alege ce-Mi este plăcut şi vor stărui în legământul Meu, 4 Pentru ca asa zice Domnul catre fameni: Celor care pazesc zilele Mele de odihna si aleg ceea ce Imi este placut Mie si staruie in legamantul Meu,
5 le voi da în Casa Mea şi înăuntrul zidurilor Mele un loc şi un nume mai bune decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic, care nu se va stinge. 5 Le voi da in casa Mea si inauntrul zidurilor Mele un nume si un loc mai de pret decat fii si fiice; le voi da un nume vesnic si nepieritor.
6 Şi pe străinii care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească şi să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, şi pe toţi cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi vor stărui în legământul Meu, 6 Si pentru strainii alipiti de Domnul ca sa slujeasca si sa iubeasca numele Domnului si sa fie slujitorii Sai, toti cati pazesc ziua de odihna ca sa nu fie pangarita si staruie in legamantul Meu,
7 îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt şi-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot şi jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele." 7 Pe acestia ii voi aduce in muntele cel sfant al Meu si ii voi bucura in locasul Meu de rugaciune. Arderile lor de tot si jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu; caci templul Meu, locas de rugaciune se va chema pentru toate popoarele!"
8 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu care strânge pe cei risipiţi ai lui Israel: "Voi mai strânge şi alte popoare la cei strânşi acum din el." 8 Acestea sunt zisele Domnului, Care aduna pe cei risipiti ai lui Israel: "La cei adunati voi mai aduna si altii!"
9 Veniţi, toate fiarele de pe câmp, veniţi de mâncaţi, toate fiarele din pădure! 9 Fiare ale campului, veniti, mancati si voi, toate animalele padurii!
10 Toţi păzitorii lui sunt orbi, fără pricepere; toţi sunt nişte câini muţi, care nu pot să latre; aiurează, stau tolăniţi şi le place să doarmă. 10 Strajerii Mei sunt orbi cu totii, ei nu inteleg nimic. Toti sunt caini muti care nu pot sa latre. Ei viseaza, stau tolaniti si le place sa doarma.
11 Totuşi sunt nişte câini lacomi, care nu se mai satură. Sunt nişte păstori care nu pot pricepe nimic; toţi îşi văd de calea lor, fiecare umblă după folosul lui, fără abatere: - 11 Acestia sunt caini hrapareti care nu se mai satura; sunt pastorii care nu pricep nimic. Toti umbla in caile lor si se silesc pentru castigul lor.
12 "Veniţi - zic ei - am să caut vin, şi ne vom îmbăta cu băuturi tari! Mâine vom face tot ca azi, ba încă şi mai rău!" - 12 "Veniti, zic ei, voi aduce vin, bea-vom bauturi imbatatoare! Si maine va fi, ca astazi, mare zi de veselie".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***