Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 54

1 Bucură-te, stearpo care nu mai naşti! Izbucneşte în strigăte de bucurie şi veselie, tu care nu mai ai durerile naşterii! Căci fiii celei lăsate de bărbat vor fi mai mulţi decât fiii celei măritate, zice Domnul. 1 Veseleste-te, cea stearpa, care nu nasteai, da glas si striga tu care nu te-ai zvarcolit in dureri de nastere, caci mai multi sunt fiii celei parasite, decat ai celei cu barbat, zice Domnul.
2 Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitorile locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! 2 Largeste locul cortului tau si acoperamantul salasului tau intinde-l, nu cruta nimic! Lungeste funiile si intareste tarusii!
3 Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. 3 Caci tu te vei lati la dreapta si la stanga si semintia ta va cuceri neamurile si cetatile cele pustiite le va umple de oameni.
4 Nu te teme, căci nu vei rămâne de ruşine; nu roşi, căci nu vei fi acoperită de ruşine, ci vei uita şi ruşinea tinereţii tale şi nu-ţi vei mai aduce aminte de văduvia ta, 4 Nu te infricosa, caci nu vei ramane de ocara; nu te rusina, caci nu vei avea de ce sa te rusinezi; ca tu vei uita rusinea tineretii tale si de ocara vaduviei tale nu-ti vei mai aduce aminte.
5 căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El Se numeşte Dumnezeul întregului pământ, 5 Caci barbatul tau este Facatorul tau, si numele Lui: Domnul Savaot si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel: "Dumnezeul a tot pamantul" se cheama!
6 căci Domnul te cheamă înapoi ca pe o femeie părăsită şi cu inima întristată, ca pe o nevastă din tinereţe, care a fost izgonită, zice Dumnezeul tău. 6 Ca pe o femeie parasita si cu inima intristata te cheama Domnul; ca pe sotia din tinerete care a fost alungata; zice Dumnezeul tau.
7 Câteva clipe te părăsisem, dar te voi primi înapoi cu mare dragoste. 7 O clipa te-am parasit, dar cu mari indurari te iau langa Mine.
8 Într-o izbucnire de mânie, Îmi ascunsesem o clipă faţa de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste veşnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău. 8 Intr-o izbucnire de manie, pentru o clipa Mi-am intors fata de la tine, dar in indurarea Mea cea vesnica Ma voi milostivi de tine, zice Rascumparatorul tau, Domnul.
9 Şi lucrul aceasta va fi pentru Mine ca şi cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pământ, tot aşa jur că nu Mă voi mai mânia pe tine şi nu te voi mai mustra. 9 Si va fi ca in vremea lui Noe, cand M-am jurat ca apele potopului nu se vor mai raspandi pe pamant; tot asa Ma jur acum sa nu Ma mai manii impotriva ta si sa nu te mai cert.
10 Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine. 10 Muntii pot sa se mute din loc si colinele sa se clatine, dar milostivirea Mea nu se va departa de la tine si legamantul Meu de pace nu se va zdruncina, zice Domnul, Care are mila de tine.
11 Nenorocito, bătuto de furtună şi nemângâiato! Iată, îţi voi împodobi pietrele scumpe cu antimoniu şi-ţi voi da temelii de safir. 11 Sarmana, lovita de vijelie si fara mangaiere! Iata, zidurile tale le voi impodobi cu pietre scumpe si voi pune temelia ta pe safire.
12 Îţi voi face crestele zidurilor de rubin, porţile, de pietre scumpe, şi tot ocolul, de nestemate. 12 Si-ti voi face crestele zidurilor de rubin si portile tale de cristal, iar imprejmuirea de pietre nestemate.
13 Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului, şi mare va fi propăşirea fiilor tăi. 13 Toti copiii tai vor fi ucenici ai Domnului si se vor bucura de mare fericire.
14 Vei fi întărită prin neprihănire. Izgoneşte neliniştea, căci n-ai nimic de temut, şi spaima, căci nu se va apropia de tine. 14 Si vei fi intemeiata pe dreptate: departeaza silnicia, caci nu ai de ce sa te mai temi; leapada si groaza, caci nu se va mai apropia de tine.
15 Dacă se urzesc uneltiri, nu vin de la Mine; oricine se va uni împotriva ta va cădea sub puterea ta. 15 Daca cineva va mai da navala, nu este pornita de la Mine, si cine se hartuieste cu tine va cadea in lupta impotriva ta!
16 Iată, Eu am făcut pe meşterul care suflă cărbunii în foc şi face o armă după meşteşugul lui. Dar tot Eu am făcut şi pe nimicitor ca s-o sfărâme. 16 Iata Eu am facut pe mesterul, care sufla in focul de carbuni si faureste arma cu mestesugul lui, dar Eu am lasat si pe cel ce trebuie s-o nimiceasca.
17 Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta o vei osândi. Aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mântuirea care le vine de la Mine, zice Domnul. 17 Orice arma faurita impotriva ta nu va izbuti si orice limba oare se ridica la judecata cu tine osandita va fi. Aceasta este mostenirea slugilor Domnului si dreptatea care vine de la Mine, zice Domnul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***