Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 52

1 Trezeşte-te, trezeşte-te! Îmbracă-te în podoaba ta, Sioane! Pune-ţi hainele de sărbătoare, Ierusalime, cetate sfântă! Căci nu va mai intra în tine niciun om netăiat împrejur sau necurat. 1 Trezeste-te, trezeste-te, imbraca-te cu puterea ta, Sioane, invesmanteaza-te in haine de sarbatoare, Ierusalime, cetate sfanta! Ca nu va mai intra in tine cel netaiat imprejur si cel necurat!
2 Scutură-ţi ţărâna de pe tine, scoală-te şi şezi în capul oaselor, Ierusalime! Dezleagă-ţi legăturile de la gât, fiică, roabă a Sionului! 2 Scutura-te de pulbere, scoala-te, Ierusalime robit, dezleaga funiile de pe grumazul tau, robita fiica a Sionului?
3 Căci aşa vorbeşte Domnul: "Fără plată aţi fost vânduţi şi nu veţi fi răscumpăraţi cu preţ de argint." 3 Caci iata ce spune Domnul: "Fara pret ati fost vanduti si fara argint veti fi rascumparati".
4 Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Odinioară, poporul Meu s-a coborât să locuiască pentru o vreme în Egipt; apoi asirianul l-a asuprit fără temei. 4 Ca asa zice Domnul Dumnezeu: "Poporul Meu a coborat odinioara in Egipt ca sa aiba salas, apoi Asiria l-a impilat fara cuvant.
5 Şi acum, ce am să fac aici - zice Domnul - când poporul Meu a fost luat pe nimic? Asupritorii lui strigă de bucurie - zice Domnul - şi cât e ziulica de mare este batjocorit Numele Meu. 5 Si acum ce sa fac Eu, zice Domnul, cand poporul Meu a fost luat pe nedrept? Stapanitorii lui striga in semn de biruinta, zice Domnul, iar numele Meu, mereu, cat tine ziua, este defaimat.
6 De aceea poporul Meu va cunoaşte Numele Meu; de aceea va şti în ziua aceea că Eu vorbesc şi zic: "Iată-Mă!" 6 Drept aceea poporul va cunoaste numele Meu, el va intelege in ziua aceea ca Eu sunt Cel Care graieste: Iata-Ma!"
7 Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea, picioarele celui ce zice Sionului: "Dumnezeul tău împărăţeşte!" 7 Cat de frumoase sunt pe munti picioarele trimisului care vesteste pacea, a solului de veste buna, care da de stire mantuirea, care zice Sionului: Dumnezeul tau este imparat!
8 Iată glasul străjerilor tăi răsună; ei înalţă glasul şi strigă toţi de veselie, căci văd cu ochii lor cum Se întoarce Domnul în Sion. 8 Toti strajerii tai ridica glas si laolalta striga de bucurie, ca ei vad cu ochii cand Domnul Se intoarce in Sion.
9 Izbucniţi cu toate în strigăte de bucurie, dărâmături ale Ierusalimului! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi răscumpără Ierusalimul. 9 Izbucniti in chiote de veselie, daramaturi ale Ierusalimului, ca Domnul mangaie pe poporul Sau, rascumparat-a Ierusalimul.
10 Domnul Îşi descoperă braţul Său cel sfânt înaintea tuturor neamurilor; şi toate marginile pământului vor vedea mântuirea Dumnezeului nostru. - 10 Descoperit-a Domnul bratul Sau cel sfant in ochii tuturor popoarelor si toate marginile cele indepartate ale pamantului vor vedea mantuirea Dumnezeului nostru, zicand:
11 Plecaţi, plecaţi, ieşiţi din Babilon! Nu vă atingeţi de nimic necurat! Ieşiţi din mijlocul lui! Curăţaţi-vă, cei ce purtaţi vasele Domnului! 11 "Plecati, plecati, iesiti de acolo! Nu va atingeti de lucru spurcat! Iesiti, curatiti-va, voi cei care purtati vasele Domnului!
12 Nu ieşiţi cu grabă, nu plecaţi în fugă, căci Domnul vă va ieşi înainte şi Dumnezeul lui Israel vă va tăia calea. - 12 Dar nu veti iesi ingramadindu-va si nu veti pleca fugind, ca inaintea voastra merge Domnul si in urma voastra tot El, Dumnezeul lui Israel!"
13 "Iată, Robul Meu va propăşi; Se va sui, Se va ridica, Se va înălţa foarte sus. 13 Iata ca Sluga Mea va propasi, Se va sui, mare Se va face si Se va inalta pe culmile slavei!
14 După cum pentru mulţi a fost o pricină de groază - atât de schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor - 14 Precum multi s-au spaimantat de El - asa de schimonosita li era infatisarea Lui, si chipul Lui atat de fara asemanare cu oamenii, -
15 tot aşa, pentru multe popoare va fi o pricină de bucurie; înaintea Lui împăraţii vor închide gura, căci vor vedea ce nu li se mai istorisise şi vor auzi ce nu mai auziseră." 15 Tot asa va fi pricina de uimire pentru multe popoare; inaintea Lui regii vor inchide gura, ca acum vad ceea ce nu li s-a spus, si inteleg ceea ce n-au auzit.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***