Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 50

1 Aşa vorbeşte Domnul: "Unde este cartea de despărţire prin care am izgonit pe mama voastră? Sau căruia dintre cei ce M-au împrumutat v-am vândut? Vedeţi, din pricina fărădelegilor voastre aţi fost vânduţi, şi din pricina păcatelor voastre a fost izgonită mama voastră. 1 Asa zice Domnul: Unde este cartea de despartire cu care am alungat pe mama voastra? Sau care este datornicul Meu, caruia Eu v-am vandut? Pentru ca numai pentru faradelegile voastre ati fost vanduti si pentru pacatele voastre am alungat pe mama voastra.
2 Pentru ce nu era nimeni când am venit? Pentru ce n-a răspuns nimeni când am strigat? Este mâna Mea prea scurtă ca să răscumpere? Sau n-am Eu destulă putere ca să izbăvesc? Cu mustrarea Mea Eu usuc marea şi prefac râurile în pustiu; peştii lor se strică din lipsă de apă şi pier de sete! 2 Pentru ce cand veneam nu gaseam pe nimeni si cand strigam nimeni nu raspundea? Oare mana Mea este prea scurta, ca sa rascumpere, sau nu am destula putere, ca sa izbavesc? Prin certarea Mea sec marea si raurile le prefac in pustiu; pestii din ele mor, ca nu mai este apa si se sfarsesc de sete.
3 Îmbrac cerurile cu negura de jale şi le învelesc cu un sac. 3 Eu imbrac cerul cu zabranic si il acopar cu un vesmant de jale.
4 "Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici. 4 Domnul Dumnezeu Mi-a dat Mie limba de ucenic, ca sa stiu sa graiesc celor deznadajduiti. In fiecare dimineata El desteapta, trezeste urechea Mea, ca sa ascult ca un ucenic.
5 Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, şi nu M-am împotrivit, nici nu M-am tras înapoi. 5 Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, dar Eu nu M-am impotrivit si nici nu M-am dat inapoi.
6 Mi-am dat spatele înaintea celor ce Mă loveau, şi obrajii, înaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns faţa de ocări şi de scuipări. 6 Spatele l-am dat spre batai si obrajii mei spre palmuiri, si fata Mea nu am ferit-o de rusinea scuiparilor.
7 Dar Domnul Dumnezeu M-a ajutat; de aceea nu M-am ruşinat, de aceea Mi-am făcut faţa ca o cremene, ştiind că nu voi fi dat de ruşine. 7 Si Domnul Dumnezeu Mi-a venit in ajutor si n-am fost facut de ocara. De aceea am si intarit fata Mea ca o cremene, caci stiam ca nu voi fi facut de ocara.
8 Cel ce Mă îndreptăţeşte este aproape: "Cine va vorbi împotriva Mea? Să ne înfăţişăm împreună! Cine este potrivnicul Meu? Să înainteze spre Mine!" 8 Aparatorul Meu este aproape. Cine se judeca cu Mine? Sa ne masuram impreuna! Cine este potrivnicul Meu? Sa se apropie!
9 Iată, Domnul Dumnezeu Mă ajută: cine Mă va osândi? Într-adevăr se prefac cu toţii în zdrenţe ca o haină: molia îi va mânca. 9 Iata, Domnul Dumnezeu Imi este intru ajutor; cine Ma va osandi? Iata, ca un vesmant vechi toti se vor prapadi si molia ii va manca!
10 Cine dintre voi se teme de Domnul să asculte glasul Robului Său! Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui! 10 Cine din voi se teme de Domnul sa asculte glasul Slugii Sale! Cel care umbla in intuneric si fara lumina sa nadajduiasca intru numele Domnului si sa se bizuie pe Dumnezeul lui!
11 Iar voi toţi care aprindeţi focul şi puneţi tăciuni pe el umblaţi în lumina focului vostru şi în tăciunii pe care i-aţi aprins. Din mâna Mea vi se întâmplă aceste lucruri, ca să zăceţi în dureri. 11 Voi toti, care aprindeti focul si pregatiti sageti arzatoare, aruncati-va in focul sagetilor voastre pe care l-ati aprins! Din mana Mea vi se intampla una ca aceasta; pe patul durerii veti fi culcati!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***