Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 46

1 Bel se prăbuşeşte, Nebo cade; idolii lor sunt puşi pe vite şi dobitoace; idolii pe care-i purtaţi voi au ajuns o sarcină, o povară pentru vita obosită! 1 Bel se prabuseste, Nebo este rasturnat, chipurile lor asezate pe vite si pe dobitoace. Chipurile, pe care voi acum le purtati, sunt incarcate si au ajuns o povara pentru vitele trudite.
2 Au căzut, s-au prăbuşit împreună, nu pot să scape povara; ei înşişi se duc în robie. 2 Idolii cad, se prabusesc laolalta, nu pot sa izbaveasca pe cei care ii poarta; ei insisi sunt dusi in robie.
3 "Ascultaţi-Mă, casa lui Iacov şi toată rămăşiţa casei lui Israel, voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră: 3 "Ascultati voi, cei din casa lui Iacov si toti cei care ati mai ramas din casa lui Israel, pe care v-am purtat din sanul maicii voastre, de care am avut grija de la nasterea voastra.
4 până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. 4 Pana la batranetea voastra Eu sunt Acelasi, pana la adancile voastre caruntele Eu va voi ocroti. Precum am facut in trecut, Ma leg inaintea voastra ca va voi ocroti si va voi izbavi si in viitor.
5 Cu cine Mă veţi pune alături ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi Mă veţi potrivi? 5 Cu cine Ma veti pune alaturi si Ma veti face egal, cu cine Ma veti asemana, ca sa fim deopotriva?
6 Ei varsă aurul din pungă şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un argintar să facă un dumnezeu din ele şi se închină şi îngenunchează înaintea lui. 6 Ei scot aurul din pungile lor si argintul in cantar il cantaresc; platesc un argintar ca sa le faca un chip de dumnezeu, apoi se inchina lui si il cinstesc.
7 Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne, şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie. 7 Il poarta pe umeri, il duc, il pun jos si el sta fara sa se clinteasca din locul sau. El nu raspunde celui care striga catre el si din primejdii nu-l scapa.
8 Ţineţi minte aceste lucruri şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor. 8 Amintiti-va de aceasta si invatati-va minte, pacatosilor!
9 Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune; căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, şi nu este niciunul ca Mine. 9 Aduceti-va aminte de vremurile stravechi, de la obarsia lor, ca Eu sunt Dumnezeu si nu este un altul. Eu sunt Dumnezeu si nu este nimeni asemenea Mie!
10 Eu am vestit de la început ce are să se întâmple şi cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: "Hotărârile Mele vor rămâne în picioare şi Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea. 10 De la inceput Eu vestesc sfarsitul si mai dinainte ceea ce are sa se intample. Si zic: Planul Meu va dainui si toata voia Mea o voi face!
11 Eu chem de la răsărit o pasăre de pradă; dintr-o ţară depărtată, un om ca să împlinească planurile Mele: da, Eu am spus şi Eu voi împlini; Eu am plănuit şi Eu voi înfăptui. 11 De la rasarit chem o pasare de prada, dintr-un tinut departat un om care sa implineasca planul Meu. Am vorbit, voi implini; am hotarat, voi infaptui!
12 Ascultaţi-Mă, oameni cu inima împietrită, vrăjmaşi ai neprihănirii! 12 Ascultati-Ma voi, oameni cu inima impietrita, voi cei care stati departe de mantuirea voastra!
13 Eu Îmi apropii neprihănirea: nu este departe; şi mântuirea Mea nu va zăbovi. Eu voi pune mântuirea Mea în Sion şi slava Mea peste Israel. 13 Apropia-voi mantuirea Mea, caci ea nu este departe si izbavirea Mea nu va zabovi. Atunci voi pune mantuirea Mea in Sion si slava Mea pentru Israel!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***