Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 4

1 Şapte femei vor apuca în ziua aceea un singur bărbat şi vor zice: "Vom mânca pâinea noastră înşine şi ne vom îmbrăca în hainele noastre înşine; numai fă-ne să-ţi purtăm numele şi ia ocara de peste noi!" 1 In ziua aceea sapte femei se vor certa pentru un singur om, zicand: "Noi vom manca painea noastra si vom purta vesmintele noastre. Nu cerem altceva decat sa purtam numele tau. Ridica ocara noastra!"
2 În vremea aceea, odrasla Domnului va fi plină de măreţie şi slavă, şi rodul ţării va fi plin de strălucire şi frumuseţe pentru cei mântuiţi ai lui Israel. 2 In ziua aceea se va arata mladita Domnului in podoaba si in slava si roadele pamantului in marire si in cinste pentru aceia din Israel care vor fi scapat.
3 Şi cel rămas în Sion, cel lăsat în Ierusalim, se va numi "sfânt", oricine va fi scris printre cei vii la Ierusalim. 3 Ramasita Sionului si cei ce vor fi scapat cu viata din Ierusalim se vor chema sfinti si oricine va fi inscris sa traiasca in Ierusalim.
4 După ce va spăla Domnul murdăriile fiicelor Sionului şi va curăţa Ierusalimul de vinovăţia de sânge din mijlocul lui, cu duhul judecăţii şi cu duhul nimicirii, 4 Cand Domnul va fi spalat necuratenia fiicelor Sionului si va fi sters faradelegile din mijlocul lui prin duhul dreptatii si al nimicirii,
5 Domnul va aşeza, peste toată întinderea muntelui Sionului şi peste locurile lui de adunare, un nor de fum, ziua, şi un foc de flăcări strălucitoare, noaptea. Da, peste toată slava va fi un adăpost, 5 Domnul va veni pe Muntele Sionului si in adunarile Sale ca un nor si ca un fum ziua, iar noaptea ca un foc stralucitor si ca o vapaie. Ca peste tot locul slava Domnului va fi acoperamant:
6 o colibă, ca umbrar împotriva căldurii zilei şi ca loc de adăpost şi de ocrotire împotriva furtunii şi ploii. 6 Fi-va in timpul zilei cort, care sa-l apere de caldura si sa-l adaposteasca de vreme rea si de ploaie.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***