Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 39

1 În acelaşi timp, Merodac-Baladan, fiul lui Baladan, împăratul Babilonului, a trimis o scrisoare şi un dar lui Ezechia, pentru că aflase de boala şi însănătoşirea lui. 1 In vremea aceea, Merodac-Baladan, fiul lui Baladan, regele Babilonului, a trimis scrisori si un dar lui Iezechia, auzind ca a fost bolnav si s-a facut sanatos.
2 Ezechia s-a bucurat şi a arătat trimişilor locul unde erau lucrurile lui de preţ, argintul şi aurul, miresmele şi untdelemnul de preţ, toată casa lui de arme şi tot ce se afla în vistieriile lui: n-a rămas nimic în casa şi în ţinuturile lui pe care să nu li-l fi arătat. 2 Si s-a bucurat pentru ele Iezechia si a aratat solilor vistieria, argintul, aurul, miresmele si untdelemnul cel bun si toata stransura lui de arme si tot ceea ce se afla in camarile lui. si n-a ramas nimic in casa lui si in tot cuprinsul stapanirii lui pe care Iezechia sa nu-l fi aratat.
3 Prorocul Isaia a venit apoi la împăratul Ezechia şi l-a întrebat: "Ce au spus oamenii aceia şi de unde au venit la tine?" Ezechia a răspuns: "Au venit la mine dintr-o ţară depărtată, din Babilon." 3 Atunci a zis proorocul Isaia catre regele Iezechia: "Ce au zis oamenii acestia si de unde au venit ei la tine?" Si a raspuns Iezechia: "Au venit dintr-o tara departata, din Babilon!"
4 Isaia a mai zis: "Ce au văzut în casa ta?" Ezechia a răspuns: "Au văzut tot ce este în casa mea: n-a rămas nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat." 4 Si a mai intrebat: "Ce au vazut in casa ta?" Si a zis Iezechia: "Au vazut toate cate sunt in casa mea; si n-a ramas nimic in vistieriile mele pe care sa nu-l fi aratat".
5 Atunci Isaia a zis lui Ezechia: "Ascultă cuvântul Domnului oştirilor: 5 Si a zis Isaia catre Iezechia: "Asculta ceea ce graieste Domnul Savaot!
6 "Iată, vor veni vremurile când vor duce în Babilon tot ce este în casa ta şi tot ce au strâns părinţii tăi până în ziua de azi; nimic nu va rămâne, zice Domnul. 6 Iata vin zile, cand tot ceea ce au agonisit parintii tai pana astazi va fi dus in Babilon si nu va ramane nimic, asa zice Domnul.
7 Şi vor lua din fiii tăi ieşiţi din tine, pe care-i vei naşte, ca să-i facă fameni în casa împăratului Babilonului." 7 Si din feciorii care vor iesi din tine si ii vei naste, vor lua. Si vor fi eunuci la curtea regelui din Babilon".
8 Ezechia a răspuns lui Isaia: "Cuvântul Domnului pe care l-ai rostit este bun. Căci, a adăugat el, măcar în timpul vieţii mele va fi pace şi linişte!" 8 Si a zis Iezechia catre Isaia: "Bun este cuvantul Domnului pe care l-ai grait!" Caci, se gandea el: "Va fi pace si liniste in timpul vietii mele!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***