Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 34

1 Apropiaţi-vă, neamuri, să auziţi! Popoare, luaţi aminte! S-asculte pământul, el şi ce-l umple, lumea cu toate făpturile ei! 1 Apropiati-va, voi neamuri, si ascultati, si voi popoare, luati aminte; sa asculte pamantul si cei ce-l locuiesc, lumea cu toate fapturile ei.
2 Căci Domnul este mâniat pe toate neamurile şi plin de urgie pe toată oştirea lor: El le nimiceşte cu desăvârşire, le măcelăreşte de tot. 2 Ca Domnul este maniat asupra popoarelor, cu urgie impotriva ostirii lor. El le nimiceste si le da la junghiere;
3 Morţii lor sunt aruncaţi, trupurile lor moarte miros greu, şi se topesc munţii de sângele lor. 3 Mortii lor vor fi aruncati pe camp, cadavrele lor greu vor mirosi si prin munti vor serpui paraiase din sangele lor.
4 Toată oştirea cerurilor piere, cerurile sunt făcute sul ca o carte, şi toată oştirea lor cade cum cade frunza de viţă, cum cade frunza de smochin. 4 Toata ostirea cerului se va topi, cerurile se vor strange ca un sul de hartie si toata ostirea lor va cadea cum cad frunzele de vita si cele de smochin.
5 "Căci sabia Mea - zice Domnul - s-a îmbătat în ceruri; iată, se va coborî asupra Edomului, asupra poporului pe care l-am sortit nimicirii, ca să-l pedepsesc. 5 Ca s-a imbatat de manie in ceruri sabia Domnului si iata ca asupra lui Edom coboara, asupra poporului harazit pedepsei.
6 Sabia Domnului este plină de sânge, unsă cu grăsime, cu sângele mieilor şi ţapilor, cu grăsimea rinichilor berbecilor; căci Domnul ţine un praznic de jertfe la Boţra, şi un mare măcel este în ţara Edomului. 6 Sabia Domnului este plina de sange, acoperita de grasime, de sange de miei si de tapi, de grasimea rarunchilor de berbeci. Ca Domnul face jertfa la Botra si mare junghiere in tara lui Edom.
7 Bivolii cad împreună cu ei, şi boii, împreună cu taurii; ţara lor se adapă cu sânge, şi ţărâna se umple de grăsime." 7 Bivolii cad impreuna cu ei, si boii cu taurii. Si pamantul se imbata de sangele lor si pulberea de grasime este plina.
8 Căci este o zi de răzbunare a Domnului, un an de răsplătire şi răzbunare pentru Sion. 8 Caci aceasta este ziua de razbunare a Domnului, an de rasplatire pentru pricina Sionului!
9 Pâraiele Edomului se vor preface în smoală, şi pulberea lui în pucioasă; da, ţara lui va fi ca smoala care arde. 9 Raurile in pacura se vor preface si pulberea in pucioasa. Pamantul lui va fi pucioasa arzatoare,
10 Nu se va stinge nici zi, nici noapte, şi fumul lui se va înălţa în veci. Din veac în veac va fi pustiit, şi nimeni nu va trece prin el în veci de veci. 10 Zi si noapte. Niciodata nu se va mai stinge in veci de veci si din neam in neam se va inalta vapaia si fumul lui. Pe veci el va ramane pustiu si nimeni pe acolo nu va trece.
11 Ci pelicanul şi ariciul îl vor stăpâni, bufniţa şi corbul îl vor locui. Se va întinde peste el funia pustiirii şi cumpăna nimicirii. 11 Pelicanul si ariciul vor fi stapanii lui, bufnita si corbul, locuitorii lui. Si pe deasupra, Domnul va intinde peste el franghia nimicirii si cumpana pustiirii. Si oameni cu chip de tap intr-insul vor locui si de vita buna socotiti vor fi.
12 Nu vor mai fi în el fruntaşi, ca să aleagă un împărat, şi toţi voievozii lui vor fi nimiciţi. 12 Nu se va pomeni acolo de nici un regat si toti printii lui vor fi nimiciti.
13 În casele lui împărăteşti vor creşte spinii, în cetăţuile lui, mărăcini şi urzici. Acolo va fi locuinţa şacalilor şi vizuina struţilor. 13 In palatele lui vor creste spini, iar in turnurile daramate maracini si urgie. Acolo va fi salasul sacalilor si adapostul strutilor.
14 Fiarele din pustiu se vor întâlni acolo cu câinii sălbatici, şi ţapii păroşi se vor chema unii pe alţii. Acolo îşi va avea locuinţa năluca nopţii şi îşi va găsi un loc de odihnă. 14 Caini si pisici salbatice se vor pripasi pe acolo si fapturi omenesti cu chip de tap se vor strange (fara numar). Acolo vor zabovi naluci ce umbla noaptea si in acele locuri isi vor gasi odihna.
15 Acolo îşi va face cuibul şarpele de noapte, îşi va pune ouăle, le va cloci şi îşi va strânge puii la umbra lui; acolo se vor strânge toţi uliii, fiecare la tovarăşul lui. 15 Acolo isi va face sarpele cuibul, si va depune oua in el, va cloci si va scoate pui. Acolo se vor strange vulturii de prada si in acele locuri se vor gasi cu totii.
16 Căutaţi în cartea Domnului şi citiţi! Niciuna din toate acestea nu va lipsi, nici una, nici alta nu vor da greş. Căci gura Domnului a poruncit lucrul acesta: Duhul Lui va strânge acele sălbăticiuni. 16 Cercetati cartea Domnului si cititi, ca nimic din acestea nu lipseste. Caci gura Domnului a poruncit si suflarea Lui le-a adunat.
17 El a tras la sorţi pentru ele, şi mâna Lui le-a împărţit cu funia de măsurat ţara aceasta: ele o vor stăpâni totdeauna şi o vor locui din veac în veac. - 17 El singur a aruncat sortii si mana Lui le-a impartit pamantul cu funia. Pentru totdeauna ei le vor stapani si in el vor locui din neam in neam.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***