Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 31

1 Vai de cei ce se coboară în Egipt după ajutor, se bizuie pe cai şi se încred în mulţimea carelor şi în puterea călăreţilor, dar nu privesc spre Sfântul lui Israel şi nu caută pe Domnul! 1 Vai de cei ce se coboara in Egipt dupa ajutor si se bizuie pe caii lor si isi pun nadejdea in multimea carelor si in puterea calaretilor, dar nu-si atintesc privirea catre Sfantul lui Israel si nu cauta pe Domnul.
2 Dar şi El este înţelept şi aduce nenorocirea, şi nu Îşi ia vorbele înapoi, ci Se ridică împotriva casei celor răi şi împotriva ajutorului celor ce săvârşesc nelegiuirea. 2 Dar El este intelept, El face sa vina nenorocirea si nu Isi ia inapoi cuvintele. El Se ridica impotriva casei celor fara de lege si impotriva ajutorului celor care savarsesc nedreptatea.
3 Căci egipteanul este om, nu Dumnezeu, şi caii lui sunt carne, nu duh. Doar mâna să-Şi întindă Domnul, şi ocrotitorul se va clătina, iar cel ocrotit va cădea, şi vor pieri cu toţii. 3 Egipteanul este om, nu Dumnezeu, caii lui sunt carne si nu duh. Cand Domnul Isi va intinde mana Lui, ocrotitorul se va impiedica si ocrotitul va cadea, iar amandoi impreuna vor pieri.
4 Căci aşa mi-a vorbit Domnul: "Cum mugeşte leul şi puiul de leu asupra prăzii, în ciuda tuturor păstorilor strânşi împotriva lui, şi nu se înspăimântă de glasul lor, nici nu se sperie de numărul lor, aşa Se va coborî şi Domnul oştirilor să lupte pe muntele Sionului şi pe dealul lui. 4 Ca iata ce mi-a grait Domnul: "Precum leul si puiul de leu racnesc asupra prazii si impotriva lor se aduna toata ceata de pastori si nu se infioara de strigatele lor, nici nu se tulbura de multimea lor, tot astfel Domnul Savaot Se va pogori sa se razboiasca pe muntele Sionului si pe colina lui. Si dusmanii se vor risipi toti,
5 Cum îşi întind păsările aripile peste puii lor, aşa va ocroti Domnul oştirilor Ierusalimul, îl va ocroti şi-l va izbăvi, îl va cruţa şi-l va mântui." 5 Ca pasarile care zboara. Asa Domnul Savaot va ocroti Ierusalimul, il va acoperi, il va mantui, il va cruta, il va libera".
6 Întoarceţi-vă la Acela de la care v-aţi abătut mult, copii ai lui Israel! 6 Intoarceti-va catre Acela de Care adancul va desparte, copii ai lui Israel!
7 Căci în ziua aceea, fiecare îşi va lepăda idolii de argint şi de aur, pe care vi i-aţi făcut cu mâinile voastre nelegiuite. 7 In vremea aceea fiecare din voi veti da la o parte idolii de argint si cei de aur pe care i-aii facut cu mainile voastre cele pacatoase.
8 "Şi asirianul va cădea ucis de o sabie, dar nu a unui om; îl va nimici o sabie, dar nu este a unui om; va fugi de sabie, şi tinerii lui războinici vor fi robiţi. 8 Si Asiria va cadea in sabie care nu este omeneasca, va fi nimicita nu de sabia unui muritor. Ea o va lua la fuga in fata sabiei, iar tinerii vor fi dusi in robie!
9 Stânca lui se va topi de groază, şi căpeteniile lui vor tremura înaintea steagului - zice Domnul, care Îşi are focul în Sion, şi cuptorul, în Ierusalim." 9 De frica intaritura ei va fi nimicita, iar capeteniile vor fugi din jurul steagului, zice Domnul, a Carui vapaie este in Sion si cuptorul in Ierusalim!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***