Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 27

1 În ziua aceea, Domnul va lovi cu sabia Lui cea aspră, mare şi tare leviatanul, Babilonul, şarpele fugar (Asur) şi leviatanul, şarpele inelat (Babel), şi va ucide balaurul de lângă mare (Egiptul). 1 In ziua aceea Domnul se va napusti cu sabia Sa grea, mare si puternica, asupra leviatanului, a sarpelui care fuge, asupra leviatanului, a sarpelui incolacit, si va omori balaurul cel din Nil.
2 În ziua aceea, cântaţi o cântare asupra viei celei mai alese: 2 Si se va zice in ziua aceea: "Vie cu vin bun, canta!
3 "Eu, Domnul, sunt Păzitorul ei, Eu o ud în fiecare clipă; Eu o păzesc zi şi noapte ca să n-o vatăme nimeni. 3 Eu, Domnul, sunt strajerul ei, in fiecare clipa Eu o ud, ca frunzele ei sa nu cada. Zi si noapte Eu o pazesc;
4 N-am nicio mânie. Dar, dacă voi găsi mărăcini şi spini, voi merge la luptă împotriva lor şi-i vor arde pe toţi, 4 Nu sunt maniat de fel pe ea. Dar daca voi gasi maracini si spini, voi porni razboi impotriva lor si-i voi arde pe toti.
5 afară numai dacă vor căuta ocrotirea Mea, vor face pace cu Mine, da, vor face pace cu Mine." 5 Sau mai bine sa caute ocrotirea Mea si cu Mine sa faca pace, si cu Mine sa fie in pace!...".
6 În vremurile viitoare, Iacov va prinde rădăcină, Israel va înflori şi va odrăsli, şi va umple lumea cu roadele lui. 6 Dar intr-o zi Iacov va prinde radacini, Israel va inflori, va rodi si cu roadele sale lumea o va umple.
7 L-a lovit oare Domnul cum a lovit pe cei ce-l loveau? L-a ucis El cum a ucis pe cei ce-l ucideau? 7 L-a lovit oare Domnul cum l-au lovit cei ce l-au lovit, sau i-a omorat El cum au facut ucigasii lui?
8 Cu măsură l-ai pedepsit în robie, luându-l cu suflarea năprasnică a vântului de răsărit. 8 Cu izgonire, cu robie pedepsitu-i-a si i-a maturat cu suflarea Lui naprasnica de vant de rasarit.
9 Astfel, nelegiuirea lui Iacov a fost ispăşită; şi iată rodul iertării păcatului lui: Domnul a făcut toate pietrele altarelor ca nişte pietre de var prefăcute în ţărână; idolii Astarteii şi stâlpii soarelui nu se vor mai ridica. 9 Asa a fost ispasita faradelegea lui Iacov, si acesta este rodul iertarii pacatului sau. El a sfaramat in bucati toate pietrele jertfelnicului, ca niste pietre de var; dumbravile Astartei si stalpii soarelui nu se vor mai ridica.
10 Căci cetatea cea tare a rămas singuratică, a ajuns o locuinţă lăsată şi părăsită ca pustiul. În ea paşte viţelul, în ea se culcă şi-i mănâncă ramurile. 10 Cetatea cea intarita a ramas singura, un loc parasit si neumblat ca un pustiu. Acolo paste vitelul, in ea isi are salasul si ii mananca mladitele.
11 Când i se usucă ramurile, sunt rupte; vin femeile să le ardă. Căci acesta era un popor fără pricepere, de aceea Cel ce l-a făcut n-a avut milă de el, şi Cel ce l-a întocmit nu l-a iertat. 11 Cand crengile se usuca, se rup si cad, femeile vin si le dau foc. Acesta este un popor fara de minte si nici Ziditorul lui nu Se milostiveste de el si nici Facatorul lui nu are mila de el.
12 În vremea aceea, Domnul va scutura roade de la cursul Râului până la pârâul Egiptului; iar voi veţi fi strânşi unul câte unul, copii ai lui Israel! 12 Si in ziua aceea, Domnul va aduna roade de la Eufrat si pana la raul Egiptului; si voi veti fi culesi unul cate unul, feciori ai lui Israel!
13 În ziua aceea, se va suna cu trâmbiţa cea mare, şi atunci se vor întoarce cei surghiuniţi din ţara Asiriei, şi fugarii, din ţara Egiptului. Ei se vor închina înaintea Domnului pe muntele cel sfânt, Ierusalim. 13 In vremea aceea, trambita cea mare va trambita si cei care se pierdusera in pamantul Asiriei si cei ce se risipisera in tara Egiptului vor veni si se vor inchina Domnului, in muntele cel sfant, in Ierusalim.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***