Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 25

1 Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie. 1 Doamne Dumnezeul meu, pe Tine Te voi inalta, lauda-voi numele Tau, ca Tu ai facut lucruri minunate; planurile Tale de mult intocmite sunt adevarate si statornice.
2 Căci ai prefăcut cetatea (Babilon) într-un morman de pietre, cetăţuia cea tare, într-o grămadă de dărâmături; cetatea cea mare a străinilor este nimicită, şi niciodată nu va mai fi zidită. 2 Ca Tu ai facut din cetate o gramada de pietre si din cetatea cea intarita o daramatura. Cetatea celor fara de lege nu mai este cetate, zidita nu va mai fi in veci.
3 De aceea Te slăvesc popoarele puternice, şi cetăţile neamurilor puternice se tem de Tine. 3 Pentru aceasta un popor tare Te va preaslavi, cetatea puternicelor neamuri de Tine se va teme.
4 Căci Tu ai fost un loc de scăpare pentru cel slab, un loc de scăpare pentru cel nenorocit în necaz, un adăpost împotriva furtunii, un umbrar împotriva căldurii; căci suflarea asupritorilor este ca vijelia care izbeşte în zid. 4 Fost-ai scapare pentru cel sarman, adapost pentru cel ce era in stramtorare, liman in vremi vijelioase, umbra in vreme de caldura. Caci suflarea celor apasatori este ca furtuna de iarna
5 Cum domoleşti căldura într-un pământ arzător, aşa ai domolit zarva străinilor; cum este înăbuşită căldura de umbra unui nor, aşa au fost înăbuşite cântările de biruinţă ale asupritorilor. - 5 Si ca arsita soarelui intr-un pamant uscat. Ai potolit zarva celor nelegiuiti. Precum se potoleste caldura la umbra unui nor, asa se va domoli cantecul de biruinta al stapanitorilor silnici.
6 Domnul oştirilor pregăteşte tuturor popoarelor, pe muntele acesta, un ospăţ de bucate gustoase, un ospăţ de vinuri vechi, de bucate miezoase, pline de măduvă, de vinuri vechi şi limpezite. 6 Si Domnul Savaot va pregati in muntele acesta pentru toate popoarele un ospat de carnuri grase, un ospat cu vinuri bune, carnuri grase cu maduva, vinuri bune, limpezite!
7 Şi, pe muntele acesta, înlătură marama care acoperă toate popoarele şi învelitoarea care înfăşoară toate neamurile; 7 Si in muntele acesta El va da la o parte valul care invaluie toate popoarele si perdeaua care acopera toate neamurile.
8 nimiceşte moartea pe vecie: Domnul Dumnezeu şterge lacrimile de pe toate feţele şi îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului Său; da, Domnul a vorbit. 8 El va inlatura moartea pe vecie! Si Domnul Dumnezeu va sterge lacrimile de pe toate fetele si rusinea poporului Sau o va indeparta de pe pamant, caci Domnul a grait!
9 În ziua aceea vor zice: "Iată, acesta este Dumnezeul nostru în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul în care ne încredeam; acum, să ne înveselim şi să ne bucurăm de mântuirea Lui!" 9 Si se va zice in ziua aceea: Iata Dumnezeul nostru in Care nadajduiam ca sa fim mantuiti. Iata Domnul, in Care am nadajduit, sa ne bucuram si sa ne veselim de mantuirea Lui,
10 Căci mâna Domnului se odihneşte pe muntele acesta; dar Moabul este călcat în picioare pe loc, cum este călcat în picioare paiul în bălegar. 10 Ca mana Domnului se va odihni pe acest munte. Moabul insa va fi calcat in picioare pe locul lui, ca niste paie in groapa cu gunoi.
11 În mijlocul acestei băltoace, el îşi întinde mâinile, cum le întinde înotătorul ca să înoate; dar Domnul îi doboară mândria şi face de nimica dibăcia mâinilor lui. 11 Si va intinde mainile sale, precum inotatorul le intinde ca sa inoate. Dar Domnul va zdrobi mandria lui si silintele mainilor lui.
12 El surpă, prăbuşeşte întăriturile înalte ale zidurilor tale, le prăbuşeşte la pământ, în ţărână. 12 Intariturile lui marete si inalte le va nimici, le va rasturna si la pamant le va culca, in tarana.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***