Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 20

1 În anul când a venit Tartan la Asdod, trimis de Sargon, împăratul Asiriei, să bată Asdodul, şi l-a luat, 1 In anul in care Tartan a venit la Asdod, trimis de Sargon, regele Asiriei, si a impresurat Asdodul si l-a cuprins,
2 în vremea aceea Domnul a vorbit lui Isaia, fiul lui Amoţ, şi i-a zis: "Du-te, dezleagă-ţi sacul de pe coapse şi scoate-ţi încălţămintea din picioare!" El a făcut aşa, a umblat gol şi desculţ. 2 In vremea aceea a grait Domnul prin gura lui Isaia, fiul lui Amos, zicand: "Du-te si dezbraca sacul de pe coapsele tale si descalta incaltamintele tale". Si a facut asa si mergea gol si descult.
3 Şi Domnul a zis: "După cum robul Meu Isaia umblă gol şi desculţ trei ani de zile, ca semn şi înştiinţare pentru Egipt şi pentru Etiopia, 3 Si a zis Domnul: "Precum a umblat robul Meu Isaia gol si descult vreme de trei ani, ca semn si prevestire pentru Egipt si pentru Etiopia,
4 tot aşa şi împăratul Asiriei va lua din Egipt şi din Etiopia prinşi de război şi surghiuniţi, tineri şi bătrâni, goi şi desculţi şi cu spinarea descoperită, spre ruşinea Egiptului. 4 Astfel va aduce regele Asiriei robi din Egipt si surghiuniti din Etiopia, tineri si batrani, goi si desculti si cu spatele descoperit, spre rusinea Egiptului.
5 Atunci se vor îngrozi şi se vor ruşina cei ce îşi puseseră încrederea în Etiopia şi se făleau cu Egiptul. 5 Si cei care se bizuiau pe Etiopia si erau mandri cu Egiptul vor fi cuprinsi de teama si de rusine.
6 Şi locuitorii de pe ţărmul acesta vor zice în ziua aceea: "Iată ce a ajuns încrederea noastră pe care ne bizuiserăm ca să fim ajutaţi şi să fim izbăviţi de împăratul Asiriei! Cum vom scăpa acum?" 6 Locuitorii acestui tinut vor zice in ziua aceea: "Iata pe cine ne bizuim, catre care vrem sa fugim sa cautam ajutor si scapare dinaintea regelui Asiriei! Si acum cum vom scapa?"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***