Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 15

1 Prorocie împotriva Moabului. Chiar în noaptea când este pustiit, Ar-Moabul este nimicit! Chiar în noaptea când este pustiit, Chir-Moabul este nimicit!… 1 Prins fara de veste in vreme de noapte Ar-Moabul a fost pustiit. Luat fara de veste noaptea, Chir-Moabul a fost nimicit.
2 Poporul se suie la templu şi la Dibon, pe înălţimi, ca să plângă; Moabul se boceşte: pe Nebo şi pe Medeba toate capetele sunt rase, şi toate bărbile sunt tăiate. 2 Poporul se urca la templul de la Dibon, la locurile inalte, ca sa planga pe Nebo si la Medeba, Moabul se tanguieste. Toate capetele sunt rase, toate barbile sunt taiate.
3 Pe uliţe sunt încinşi cu saci, pe acoperişuri şi în pieţe totul geme, şi se topesc plângând. 3 Pe ulitele lui toti ies imbracati in sac; pe acoperisuri, in piete, toti se jelesc si izbucnesc in plans.
4 Hesbonul şi Eleale ţipă de li se aude glasul până la Iahaţ, chiar şi războinicii Moabului se bocesc cu sufletul plin de groază. 4 Hesbonul si Eleale bocesc, iar glasul lor pana la Iahat se aude. Chiar si razboinicii Moabului se vaita si sufletul le este cuprins de groaza.
5 "Îmi plânge inima pentru Moab, ai cărui fugari aleargă până la Ţoar, până la Eglat-Şelişia; căci suie plângând suişul Luhitului şi scot ţipete de durere pe drumul Horonaimului. 5 Din adancul inimii, Moabul striga; fugarii lui sosesc pana la Toar, pana la Eglat-Selisia. Coasta Luhitului toti o urca plangand; pe drumul de la Horonaim scot strigate de deznadejde,
6 Căci apele Nimrim sunt pustiite, s-a uscat iarba, s-a dus verdeaţa şi nu mai este niciun fir verde. 6 Ca apele de la Nimrim au secat, iarba s-a uscat, iarba verde nu mai este, verdeata a pierit.
7 De aceea strâng ce le mai rămâne şi îşi strămută averile dincolo de pârâul sălciilor. 7 De aceea ei isi fac provizii si duc bunurile lor dincolo de paraul Salciilor.
8 Căci ţipetele înconjoară hotarele Moabului; bocetele lui răsună până la Eglaim, şi urletele lui răsună până la Beer-Elim. 8 Tipetele au facut inconjurul Moabului, vaietele sale au ajuns pana la Eglaim, jeluirea lui pana la Beer-Elim, ca apele Dimonului sunt pline de sange!
9 Apele Dimonului sunt pline de sânge, şi voi trimite peste Dimon noi nenorociri; un leu va veni împotriva celor scăpaţi ai Moabului, împotriva rămăşiţei din ţară." 9 Asupra Dimonului voi trimite iarasi nenorociri; pentru cei ce au scapat din Moab cat si pentru cei ramasi in tara voi trimite lei.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***