Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 8

1 Bildad din Şuah a luat cuvântul şi a zis: 1 Atunci Bildad din Suah a raspuns si a zis:
2 "Până când vrei să vorbeşti astfel şi până când vor fi cuvintele gurii tale ca un vânt puternic? 2 "Pana cand vei tot vorbi astfel de lucruri si cuvintele din gura ta vor izvori ca vijelia?
3 Oare va răsturna Dumnezeu dreptul? Sau va răsturna Cel Atotputernic dreptatea? 3 Dumnezeu o sa incovoaie ce e drept? Cel Atotputernic o sa strambe El dreptatea?
4 Dacă fiii tăi au păcătuit împotriva Lui, i-a dat pe mâna păcatului. 4 Daca feciorii tai au pacatuit fata de El, El i-a lasat sa se prabuseasca sub povara nelegiuirii lor.
5 Dar tu, dacă alergi la Dumnezeu, dacă rogi pe Cel Atotputernic, 5 Dar tu daca vii la Dumnezeu, daca te rogi de Cel Atotputernic,
6 dacă eşti curat şi fără prihană, atunci negreşit, El va veghea asupra ta şi va da înapoi fericirea locuinţei tale nevinovate. 6 Daca esti nevinovat si fara pata, atunci de buna seama ca va veghea asupra ta si va cladi la loc casa dreptatii tale
7 Vechea ta propăşire va fi mică faţă de cea de mai târziu. 7 Si starea ta cea veche va fi nimica toata, atat de mult vei fi deasupra in starea ta cea noua.
8 Întreabă pe cei din neamurile trecute şi ia aminte la păţania părinţilor lor. - 8 Intreaba pe cei care au fost inaintea noastra si ia aminte la cele traite si patite de parinti.
9 Căci noi suntem de ieri şi nu ştim nimic, zilele noastre pe pământ nu sunt decât o umbră. - 9 Caci noi suntem de ieri si nu stim nimic, caci zilele noastre pe pamant nu sunt decat o umbra.
10 Ei te vor învăţa, îţi vor vorbi şi vor scoate din inima lor aceste cuvinte: 10 Ei iti vor da invatatura, ei iti vor grai si din inima lor iti vor cuvanta unele ca acestea:
11 "Creşte papura fără baltă? Creşte trestia fără umezeală? 11 Oare papura creste fara balta si rogozul fara umezeala?
12 Fiind încă verde şi fără să se taie, ea se usucă mai repede decât toate ierburile. 12 Pe cand inca este in floare si nu este taiat, el se usuca, mai inainte decat orice buruiana.
13 Aşa se întâmplă tuturor celor ce uită pe Dumnezeu, şi nădejdea celui nelegiuit va pieri. 13 Tot asa se intampla cu toti aceia care uita pe Dumnezeu si asa se vestejeste nadejdea celui nelegiuit.
14 Încrederea lui este zdrobită, şi sprijinul lui este o pânză de păianjen. 14 Increderea lui e spulberata si bizuinta lui este o panza de paianjen.
15 Se bizuie pe casa lui, dar nu este tare; se prinde de ea, dar nu ţine. 15 Se sprijina pe casa sa, dar ea nu se tine; se agata de ea, dar casa se pravale.
16 Cum dă soarele, înverzeşte, îşi întinde ramurile peste grădina sa, 16 Sta plin de suc in fata soarelui si in gradina unde este isi intinde vlastarii;
17 îşi împleteşte rădăcinile printre pietre, pătrunde până în ziduri. 17 Radacinile lui se impletesc cu pietrele si se infig in adancul stancilor.
18 Dar dacă-l smulgi din locul în care stă, locul acesta se leapădă de el şi zice: "Nu ştiu să te fi cunoscut vreodată!" 18 Daca il smulgi din loc, locul il tagaduieste: Nu te-am vazut niciodata!
19 Iată, aşa sunt desfătările pe care i le aduc căile vieţii lui; apoi din acelaşi pământ răsar alţii după el. 19 Iata-l acum putred, pe carare, si din pamant rasar alti vlastari.
20 Nu, Dumnezeu nu leapădă pe omul fără prihană şi nu ocroteşte pe cei răi. 20 Dumnezeu nu dispretuieste pe cel desavarsit si nu ia de mana pe raufacatori.
21 Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie. 21 Gura ta va fi plina inca o data de rasete si buzele tale de veselie.
22 Vrăjmaşii tăi vor fi acoperiţi de ruşine, iar cortul celor răi va pieri." 22 Cei ce te urasc se vor invesmanta in rusine si cortul celor rai va pieri!"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***