Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 4

1 Elifaz din Teman a luat cuvântul şi a zis: 1 Atunci Elifaz din Teman a deschis gura si a zis:
2 "Dacă vom îndrăzni să-ţi vorbim, te vei supăra? Dar cine ar putea să tacă? 2 "Sa-ti vorbim ori sa nu-ti vorbim? Necazul tau e crancen! Dar cine ar putea sa-si inabuse cuvintele?
3 De multe ori tu ai învăţat pe alţii şi ai întărit mâinile slăbite. 3 Iata, tu dadeai invatatura multora si intareai multe maini slabite.
4 Cuvintele tale au ridicat pe cei ce se clătinau şi ai întărit genunchii care se îndoiau. 4 Cuvintele tale au tinut in sus pe cei ce erau sa cada si tu ai intarit genunchii care se clatinau.
5 Şi acum, când este vorba de tine, eşti slab! Acum, când eşti atins tu, te tulburi! Nu este frica ta de Dumnezeu sprijinul tău? 5 Acum cand ti-a venit si tie randul, esti la stramtorare si ti-ai pierdut firea; acum cand lovitura te-a ajuns, te-ai spaimantat!
6 Nădejdea ta, nu-i neprihănirea ta? 6 Frica ta de Dumnezeu nu-ti da incredere si desavarsirea cailor tale nu-ti da nadejde?
7 Adu-ţi aminte, te rog: care nevinovat a pierit? Care oameni neprihăniţi au fost nimiciţi? 7 Ia adu-ti aminte, care nevinovat s-a prapadit si unde le-a pierit urma celor drepti in fala lui Dumnezeu?
8 După câte am văzut eu, numai cei ce ară fărădelegea şi seamănă nelegiuirea îi seceră roadele! 8 Dupa cum am vazut eu, numai cei ce ara nelegiuirea si seamana rautatea au parte de asemenea roade.
9 Aceia pier prin suflarea lui Dumnezeu, nimiciţi de vântul mâniei Lui. 9 La porunca Domnului, ei vor pieri, de suflarea maniei Lui se vor stinge.
10 Mugetul leilor încetează, dinţii puilor de lei sunt zdrobiţi! 10 Racnetul leului si glasul leopardului, precum si dintii puilor de lei se sfarama.
11 Leul bătrân piere din lipsă de pradă, şi puii leoaicei se risipesc. 11 Leul batran moare ca nu mai are ce manca si puii leoaicei se risipesc.
12 Un cuvânt s-a furişat până la mine, şi urechea mea i-a prins sunetele uşoare. 12 O soapta a razbit pana la mine si urechea mea a prins ceva din ea.
13 În clipa când vedeniile de noapte frământă gândul, când oamenii sunt cufundaţi într-un somn adânc, 13 In spaimele care vin din nalucirile noptii, atunci cand somn adanc se lasa peste oameni,
14 m-a apucat groaza şi spaima, şi toate oasele mi-au tremurat. 14 Cutremur m-a apucat si fiori mi-au scuturat toate oasele.
15 Un duh a trecut pe lângă mine… tot părul mi s-a zbârlit ca ariciul… 15 Atunci un duh a trecut prin fata mea; tot parul mi s-a zbarlit de groaza.
16 Un chip cu o înfăţişare necunoscută era înaintea ochilor mei. Şi am auzit un glas care şoptea încetişor: 16 A stat drept in picioare, dar n-am stiut cine este; o umbra este inaintea ochilor mei, si aud o voce usoara care zice:
17 "Fi-va omul fără vină înaintea lui Dumnezeu? Fi-va el curat înaintea Celui ce l-a făcut? 17 "Un om poate sa fie drept in fata lui Dumnezeu? O faptura omeneasca este ea curata inaintea Celui ce a zidit-o?
18 Dacă n-are încredere Dumnezeu nici în slujitorii Săi, dacă găseşte El greşeli chiar la îngerii Săi, 18 Daca El nu se increde in slujitorii Sai si daca gaseste vina chiar ingerilor Sai,
19 cu cât mai mult la cei ce locuiesc în case de lut, care îşi trag obârşia din ţărână şi pot fi zdrobiţi ca un vierme! 19 Cu cat mai vartos celor ce locuiesc in locuinte de lut, a caror obarsie este in tarana si pe care ii striveste ca pe o molie.
20 De dimineaţă până seara sunt zdrobiţi, pier pentru totdeauna şi nimeni nu ţine seama de ei. 20 De dimineata pana seara sunt zdrobiti, pier pe vecie fara sa-i scape nimeni.
21 Li se taie firul vieţii: mor şi tot n-au căpătat înţelepciunea! 21 Mor, dar nu mor de prea multa intelepciune".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***