Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 37

1 La auzul acestor lucruri îmi tremură inima de tot şi sare din locul ei. 1 Si din pricina aceasta inima mea se zbuciuma si se zbate din locul ei.
2 Ascultaţi, ascultaţi trăsnetul tunetului Său, bubuitul care iese din gura Lui! 2 Ascultati bubuitul glasului Sau Si tunetul care iese din gura Sa.
3 Îl rostogoleşte pe toată întinderea cerurilor, şi fulgerul Lui luminează până la marginile pământului. 3 Peste toata intinderea cerului El azvarle fulgerul Sau si fulgerul Sau ajunge pana la marginile pamantului.
4 Apoi se aude un bubuit, tună cu glasul Lui măreţ; şi nu mai opreşte fulgerul, de îndată ce răsună glasul Lui. 4 In urma fulgerului, vine un muget prelung. El tuna cu glasul Lui zguduitor, El nu mai impiedica fulgerele cat timp glasul Lui rasuna.
5 Dumnezeu tună cu glasul Lui în chip minunat; face lucruri mari pe care noi nu le înţelegem. 5 Dumnezeu cu tunetul Sau savarseste minuni, El face lucruri mari pe care noi nu putem sa le pricepem.
6 El zice zăpezii: "Cazi pe pământ!" Zice acelaşi lucru ploii, chiar şi celor mai puternice ploi. 6 El porunceste zapezii: "Cazi pe pamant ", si ploilor imbelsugate: "Staruiti cu putere!"
7 Pecetluieşte mâna tuturor oamenilor, pentru ca toţi să se recunoască de făpturi ale Lui. 7 Pe fiecare om El pune a Sa pecetie, pentru ca toti oamenii sa recunoasca puterea Lui.
8 Fiara sălbatică se trage într-o peşteră şi se culcă în vizuina ei. 8 Fiarele salbatice se dau inapoi in culcusurile lor si raman ascunse in vizuinile lor.
9 Vijelia vine de la miazăzi, şi frigul din vânturile de la miazănoapte. 9 Vijelia vine de la miazazi si frigul vine de la miazanoapte.
10 Dumnezeu, prin suflarea Lui, face gheaţa şi micşorează locul apelor mari. 10 La suflarea lui Dumnezeu se incheaga ghiata si intinderea apelor se face sloi.
11 Încarcă norii cu aburi şi-i risipeşte scânteietori; 11 El umple norii cu apa si din intunecimea furtunii sloboade fulgerele.
12 mişcarea lor se îndreaptă după planurile Lui, pentru împlinirea a tot ce le porunceşte El pe faţa pământului locuit. 12 Iar norii, invartindu-se in cercuri, alearga dupa planurile Sale, astfel ca indeplinesc tot ce le porunceste, in lungul si in latul lumii Sale pamantesti.
13 Îi face să pară ca o nuia cu care loveşte pământul, sau ca un semn al dragostei Lui. 13 Si Domnul ii trimite: aici ca o bataie pentru pamant, dincolo ca o milostivire a vointei Sale.
14 Iov, ia aminte la aceste lucruri! Priveşte liniştit minunile lui Dumnezeu! 14 Iov, ia aminte la aceste lucruri, stai locului si te uita la minunile lui Dumnezeu!
15 Ştii cum cârmuieşte Dumnezeu norii şi cum face să strălucească din ei fulgerul Său? 15 Intelegi tu cum carmuieste Dumnezeu norii Sai si in ce fel poate norul sa sloboada fulgerul pe pamant?
16 Înţelegi tu plutirea norilor, minunile Aceluia a cărui ştiinţă este desăvârşită? 16 Intelegi tu plutirea norilor, minuni ale Aceluia a Carui stiinta este desavarsita?
17 Ştii pentru ce ţi se încălzesc veşmintele, când se odihneşte pământul de vântul de miazăzi? 17 Tu, care te aprinzi in vesmintele tale, cand pamantul se odihneste sub vantul arzator din miazazi,
18 Poţi tu să întinzi cerurile ca El, tari ca o oglindă turnată? 18 Poti sa intinzi la fel cu El boltitura cerului, ca o oglinda turnata din metal?
19 Arată-ne ce trebuie să-I spunem. Căci suntem prea neştiutori ca să-I putem vorbi. 19 Spune-mi si mie ce vom putea sa graim cu El? Ce vorba vom incepe noi cu El, astfel intunecati la minte precum suntem?
20 Cine-I va da de veste că Îi voi vorbi? Dar care este omul care-şi doreşte pierderea? 20 Acum, cand eu vorbesc, cine-I da de veste ce zic eu? Cand a vorbit cineva ceva, El o stie fiindca I-a Spus altul?
21 Acum, fireşte, nu putem vedea lumina soarelui care străluceşte în dosul norilor, dar va trece un vânt şi-l va curăţa; 21 Oamenii nu pot sa priveasca prealuminosul soare, care straluceste pe cer, acum dupa ce vantul a imprastiat norii.
22 de la miazănoapte ne vine aurora şi ce înfricoşată este măreţia care înconjoară pe Dumnezeu! 22 Acum lumina biruitoare se revarsa din norii de la miazanoapte si maretia Domnului robeste si cutremura inima.
23 Pe Cel Atotputernic nu-L putem ajunge, căci este mare în tărie, dar dreptul şi dreptatea deplină El nu le frânge. 23 Pe Cel Atotputernic nu putem sa-L ajungem cu priceperea noastra. El este atotinalt in putere si bogat in judecata si nu calca niciodata dreptatea in picioare.
24 De aceea oamenii trebuie să se teamă de El; El nu-Şi îndreaptă privirile spre cei ce se cred înţelepţi." 24 Pentru aceea oamenii se tem de El si I se inchina; El insa nu-si pogoara privirile asupra nici unuia dintre cei ce se cred pe sine intelepti".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***