Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 35

1 Elihu a luat din nou cuvântul şi a zis: 1 Elihu a vorbit mai departe si a zis:
2 "Îţi închipui că ai dreptate şi crezi că te îndreptăţeşti înaintea lui Dumnezeu, 2 "Crezi tu ca ai dreptate si socotesti ca te-ai limpezit inaintea lui Dumnezeu,
3 când zici: "La ce-mi foloseşte, ce câştig am că nu păcătuiesc?" 3 Cand zici: "Ce folosesc, ce castig am eu, ca nu pacatuiesc?"
4 Îţi voi răspunde şi la aceasta, ţie şi prietenilor tăi totodată. 4 Iata ce-ti voi raspunde si tie si prietenilor tai:
5 Uită-te spre ceruri şi priveşte! Vezi norii cât de sus sunt faţă de tine? 5 Priveste cerurile si indreapta intr-acolo ochii; uita-te la nori, cat sunt ei de sus, fata de tine!
6 Dacă păcătuieşti, ce rău Îi faci Lui? Şi când păcatele ţi se înmulţesc, ce-I faci Lui? 6 Daca pacatuiesti, ce rau ii faci lui Dumnezeu si daca pacatele tale sunt numeroase, ce-I strica Lui?
7 Dacă eşti drept, ce-I dai Lui? Ce primeşte El din mâna ta? 7 Daca esti drept, ce dar Ii faci sau ce primeste El din mana ta?
8 Răutatea ta nu poate vătăma decât semenului tău, dreptatea ta nu foloseşte decât fiului omului. 8 Rautatea ta poate sa strice unui om ca si tine, dreptatea ta sa foloseasca celui ce este ca si tine nascut din om.
9 Oamenii strigă împotriva mulţimii apăsătorilor, se plâng de silnicia multora; 9 Ei striga atunci cand impilarea a trecut orice margini, ei racnesc in mainile celor puternici.
10 dar niciunul nu zice: "Unde este Dumnezeu, Făcătorul meu, care ne insuflă cântări de veselie noaptea, 10 Dar ei nu intreaba: Unde este Dumnezeu Cel ce ne-a facut, El Care daruieste noptii cantari de veselie?
11 care ne învaţă mai mult decât pe dobitoacele pământului şi ne dă mai multă pricepere decât păsărilor cerului?" 11 El Care ne da mai multa intelepciune decat dobitoacelor pamantului si mai multa pricepere decat pasarilor cerului?
12 Să tot strige ei atunci, căci Dumnezeu nu răspunde, din pricina mândriei celor răi. 12 Sa tot strige ei atunci, caci Dumnezeu nu raspunde, din pricina trufasei impilari a celor rai.
13 Degeaba strigă, căci Dumnezeu n-ascultă, Cel Atotputernic nu ia aminte. 13 Zadarnica le este truda; Dumnezeu nu aude si Cel Atotputernic nu ia aminte.
14 Măcar că zici că nu-L vezi, totuşi pricina ta este înaintea Lui: aşteaptă-L! 14 Cu atat mai putin, cand tu zici ca nu stii de unde sa-L iei, ca tu esti cu El in judecata si ca-L tot astepti sa vina.
15 Dar pentru că mânia Lui nu pedepseşte încă, nu înseamnă că puţin Îi pasă de nelegiuire. 15 Ba, inca atunci cand tu spui ca mania Lui nu pedepseste si ca El nu prea stie limpede ce este aceea nelegiuire!
16 Aşa că Iov îşi deschide gura degeaba şi spune o mulţime de vorbe fără rost." 16 Da, Iov isi deschide gura zadarnic si, nestiind ce spune, inmulteste cuvintele fara rost.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***