Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 18

1 Bildad din Şuah a luat cuvântul şi a zis: 1 Atunci Bildad din Suah a inceput sa vorbeasca si a zis:
2 "Când vei pune capăt acestor cuvântări? Vino-ţi în minte, şi apoi vom vorbi. 2 "Cand vei ajunge odata la capatul unor astfel de vorbe? Vino-ti in fire si apoi vom vorbi.
3 Pentru ce ne socoteşti atât de dobitoci? Pentru ce ne priveşti ca pe nişte vite? 3 Pentru ce suntem socotiti ca niste dobitoace? De ce sa trecem in ochii tai drept vite cornute?
4 Oare pentru tine, care te sfâşii în mânia ta, s-ajungă pustiu pământul şi să se strămute stâncile din locul lor? 4 Nu cumva pentru tine care te sfasii in mania ta, o sa ajunga pamantul sa se pustiiasca si stancile sa se mute din locul lor?
5 Da, lumina celui rău se va stinge, şi flacăra din focul lui nu va mai străluci. 5 Fireste, lumina nelegiuitului se stinge si flacara focului lui nu mai straluceste.
6 Se va întuneca lumina în cortul lui şi se va stinge candela deasupra lui. 6 Lumina se intuneca in cortul lui si candela de deasupra lui se ispraveste.
7 Paşii lui cei puternici se vor strâmta, şi, cu toate opintirile lui, va cădea. 7 Pasii lui, altadata vanjosi, se ingusteaza si propriul lui sfat acum il poticneste.
8 Căci calcă cu picioarele pe laţ şi umblă prin ochiuri de reţea; 8 El da cu picioarele in lat si se plimba in reteaua de sfori.
9 este prins în cursă de călcâi, şi laţul pune stăpânire pe el; 9 Capcana l-a prins de calcai si latul s-a incolacit pe el.
10 capcana în care se prinde este ascunsă în pământ, şi prinzătoarea îi stă pe cărare. 10 Cursa care trebuia sa-l prinda este ascunsa in pamant si prinzatoarea sta in poteca lui;
11 De jur împrejur îl apucă spaima şi-l urmăreşte pas cu pas. 11 Spaimele dau peste el din toate partile si se tin de el pas cu pas.
12 Foamea îi mănâncă puterile, nenorocirea este alături de el. 12 Langa bunatatile lui el moare de foame si nenorocirea lui sta gata langa el.
13 Mădularele îi sunt mistuite unul după altul, mădularele îi sunt mâncate de întâiul născut al morţii. 13 Boala musca din trupul lui. Primul nascut al mortii roade madularele lui.
14 Este smuls din cortul lui unde se credea la adăpost şi este târât spre împăratul spaimelor. 14 Din cortul unde statea la adapost este scos afara si tarat inaintea groaznicului imparat.
15 Nimeni din ai lui nu locuieşte în cortul lui, pucioasă este presărată pe locuinţa lui. 15 Nimeni din ai lui nu mai salasluieste in cortul lui, care nu mai este al lui. Pe locuinta lui ploua cu pucioasa.
16 Jos, i se usucă rădăcinile; sus îi sunt ramurile tăiate. 16 Radacinile lui se usuca in pamant, iar ramurile lui se vestejesc in aer.
17 Îi piere pomenirea de pe pământ, numele lui nu mai este pe uliţă. 17 Pomenirea lui se sterge de pe pamant si in toata lumea numele i-a pierit.
18 Este împins din lumină în întuneric şi este izgonit din lume. 18 De la lumina i-au dat branci in intuneric si de pretutindeni e scos afara.
19 Nu lasă nici moştenitori, nici sămânţă în poporul său, nicio rămăşiţă vie în locurile în care locuia. 19 Nu lasa nici urmasi, nici samanta in poporul sau si nimeni nu mai traieste dupa el prin locurile prin care a locuit.
20 Neamurile care vor veni se vor uimi de prăpădirea lui, şi neamul de acum va fi cuprins de groază. 20 Cei din apus s-au mirat foarte de soarta lui si cei din rasarit au simtit fiori in ei.
21 Aceasta este soarta celui rău, aceasta este soarta celui ce nu cunoaşte pe Dumnezeu." 21 Aceasta ramane din salasurile celui nelegiuit si iata locul celui ce n-a cunoscut pe Dumnezeu".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***