Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iov 10

1 M-am dezgustat de viaţă! Voi da drum slobod plângerii mele, voi vorbi în amărăciunea sufletului meu. 1 Sufletul meu este dezgustat de viata mea. Voi lasa sa curga sloboda tanguirea mea si voi vorbi intru suferinta sufletului meu.
2 Eu zic lui Dumnezeu: "Nu mă osândi! Arată-mi pentru ce Te cerţi cu mine! 2 Voi spune catre Domnul: Nu ma osandi; lamureste-ma, sa stiu pentru ce Te certi cu mine.
3 Îţi place să chinuieşti, să dispreţuieşti făptura mâinilor Tale, în timp ce faci să-Ţi strălucească bunăvoinţa peste sfatul celor răi? 3 Care e folosul Tau, cand esti aprig si dispretuiesti faptura mainilor Tale si esti surazator la sfatul celor rai?
4 Oare ai ochi de carne, sau vezi cum vede un om? 4 Ai Tu ochi materiali si vezi lucrurile precum le vede omul?
5 Zilele Tale sunt ca zilele omului, şi anii Tăi ca anii lui, 5 Zilele Tale sunt oare ca zilele omului si anii Tai ca anii omenesti,
6 ca să cercetezi fărădelegea mea şi să cauţi păcatul meu, 6 Ca sa cercetezi faradelegea mea si sa cauti pacatul meu,
7 când ştii bine că nu sunt vinovat şi că nimeni nu mă poate scăpa din mâna Ta? 7 Cand stii bine ca nu sunt vinovat si ca nimeni nu ma poate scapa din mana Ta?
8 Mâinile Tale m-au făcut şi m-au zidit, ele m-au întocmit în întregime… Şi Tu să mă nimiceşti! 8 Mainile Tale m-au facut si m-au zidit si apoi Tu ma nimicesti in intregime.
9 Adu-Ţi aminte că Tu m-ai lucrat ca lutul; şi vrei din nou să mă prefaci în ţărână? 9 Adu-ti aminte ca m-ai facut din pamant si ca ma vei intoarce in tarana.
10 Nu m-ai muls ca laptele? Nu m-ai închegat ca brânza? 10 Nu m-ai turnat oare ca pe lapte si nu m-ai inchegat ca pe cas?
11 M-ai îmbrăcat cu piele şi carne, m-ai ţesut cu oase şi vine; 11 M-ai imbracat in piele si in carne, m-ai tesut din oase si din vine;
12 mi-ai dat bunăvoinţa Ta şi viaţa, m-ai păstrat cu suflarea prin îngrijirile şi paza Ta. 12 Apoi mi-ai dat viata, si bunavointa Ta si purtarea Ta de grija au tinut vie suflarea mea,
13 Iată totuşi ce ascundeai în inima Ta, iată, ştiu acum, ce aveai de gând: 13 Si ceea ce Tu tineai ascuns in inima Ta, iata stiu acum gandul Tau:
14 că, dacă păcătuiesc, să mă pândeşti şi să nu-mi ierţi fărădelegea. 14 Daca pacatuiesc, Tu ma supraveghezi si nu ma dezvinovatesti de greseala mea.
15 Dacă sunt vinovat, vai de mine! Dacă sunt nevinovat, nu îndrăznesc să-mi ridic capul, sătul de ruşine şi cufundat în ticăloşia mea. 15 Daca sunt vinovat este amar de mine si daca sunt drept nu cutez sa ridic capul, ca unul ce sunt satul de ocara si sunt apasat de necazuri.
16 Şi dacă îndrăznesc să-l ridic, mă urmăreşti ca un leu, mă loveşti cu lucruri de mirat, 16 Si astfel fara vlaga cum sunt, Tu ma vanezi ca un leu si din nou Te arati minunat fata de mine.
17 îmi pui înainte noi martori împotrivă, Îţi creşte mânia împotriva mea şi mă năpădeşti cu o droaie de nenorociri. 17 Tu innoiesti dusmania Ta impotriva mea. Tu sporesti mania Ta asupra-mi ca niste ostiri primenite care se lupta cu mine.
18 Pentru ce m-ai scos din pântecele mamei mele? O, de aş fi murit, şi ochiul să nu mă fi văzut! 18 De ce m-ai scos din sanul mamei mele? As fi murit si nici un ochi nu m-ar fi vazut!
19 Aş fi ca şi cum n-aş fi fost, şi din pântecele mamei mele aş fi trecut în mormânt!" 19 As fi fost ca unul care n-a fost niciodata si din pantecele mamei mele as fi trecut in mormant.
20 Nu sunt zilele mele destul de puţine? Să mă lase dar, să plece de la mine, şi să răsuflu puţin, 20 Nu sunt oare zilele mele destul de putine? Da-Te la o parte ca sa pot sa-mi vin putin in fire,
21 înainte de a mă duce, ca să nu mă mai întorc, 21 Mai inainte ca sa plec spre a nu ma mai intoarce din tinutul intunericului si al umbrelor mortii,
22 în ţara întunericului şi a umbrei morţii, în ţara negurii adânci, unde domneşte umbra morţii şi neorânduiala şi unde lumina este ca întunericul!" 22 Tara de intuneric si neoranduiala unde lumina e totuna cu bezna".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***