Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 3

1 Iosua, sculându-se dis-de-dimineaţă, a pornit din Sitim cu toţi copiii lui Israel. Au ajuns la Iordan; şi au rămas acolo peste noapte, înainte de a trece. 1 Sculandu-se apoi Iosua a doua zi dis-de-dimineata, a pornit de la Sitim si a venit pana la Iordan, el si toti fiii lui Israel, si au poposit acolo inainte de a-l trece.
2 După trei zile, căpeteniile oştii au trecut prin tabără 2 Iar dupa trei zile au trecut vestitori prin tabara,
3 şi au dat poporului următoarea poruncă: "Când veţi vedea chivotul legământului Domnului Dumnezeului vostru dus de preoţi, care sunt din neamul Leviţilor, să plecaţi din locul în care sunteţi şi să porniţi după el. 3 Si au poruncit poporului, zicand: "Cand veti vedea chivotul legamantului Domnului Dumnezeului vostru si preotii vostri si pe levitii cei ce-l duc, atunci sa porniti si voi de la locul vostru si sa mergeti dupa el.
4 Dar între voi şi el să fie o depărtare de aproape două mii de coţi: să nu vă apropiaţi de el. El vă va arăta drumul pe care trebuie să-l urmaţi, căci n-aţi mai trecut pe drumul acesta." 4 Iar departarea intre voi si el sa fie ca de doua mii de coti; sa nu va apropiati prea mult de el, ca sa puteti vedea bine calea pe care aveti sa mergeti; caci inainte n-ati mai umblat pe calea aceasta niciodata".
5 Iosua a zis poporului: "Sfinţiţi-vă, căci mâine Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru." 5 Si a mai zis Iosua catre popor: "Sfintiti-va pentru dimineata, caci maine are sa faca Domnul minuni intre voi".
6 Şi Iosua a zis preoţilor: "Luaţi chivotul legământului şi treceţi înaintea poporului." Ei au luat chivotul legământului şi au pornit înaintea poporului. 6 Iar preotilor le-a zis Iosua: "Ridicati chivotul legamantului Domnului si mergeti inaintea poporului!" Si au luat preotii chivotul legamantului Domnului si au purces inaintea poporului.
7 Domnul a zis lui Iosua: "Astăzi voi începe să te înalţ înaintea întregului Israel, ca să ştie că voi fi cu tine cum am fost cu Moise. 7 Atunci a zis Domnul catre Iosua: "In ziua aceasta voi incepe a te preamari inaintea ochilor tuturor fiilor lui Israel, ca sa cunoasca ei ca, precum am fost cu Moise, asa am sa fiu si cu tine.
8 Să dai următoarea poruncă preoţilor care duc chivotul legământului: "Când veţi ajunge la marginea apelor Iordanului, să vă opriţi în Iordan." 8 Tu insa sa poruncesti preotilor care poarta chivotul legamantului si sa zici: "Indata ce veti intra in mijlocul apelor Iordanului, sa va opriti in Iordan!"
9 Iosua a zis copiilor lui Israel: "Apropiaţi-vă şi ascultaţi cuvintele Domnului, Dumnezeului vostru." 9 Iar Iosua a zis catre fiii lui Israel: "Veniti incoace si ascultati cuvintele Domnului Dumnezeului vostru.
10 Iosua a zis: "Prin aceasta veţi cunoaşte că Dumnezeul cel Viu este în mijlocul vostru şi că va izgoni dinaintea voastră pe canaaniţi, pe hetiţi, pe heviţi, pe fereziţi, pe ghirgasiţi, pe amoriţi şi pe iebusiţi: 10 Din aceasta veti cunoaste ca in mijlocul vostru este Dumnezeul cel viu Care va alunga de la voi pe Canaanei, pe Hetei, pe Hevei, pe Ferezei, pe Gherghesei, pe Amorei si pe Iebusei.
11 Iată, chivotul legământului Domnului întregului pământ va trece înaintea voastră în Iordan. 11 Iata chivotul legamantului Domnului a tot pamantul va trece inaintea voastra peste Iordan.
12 Acum, luaţi doisprezece bărbaţi din seminţiile lui Israel, câte un bărbat de fiecare seminţie. 12 Sa va alegeti doisprezece oameni dintre fiii lui Israel, cate un om din fiecare semintie;
13 Şi de îndată ce preoţii care duc chivotul Domnului Dumnezeului întregului pământ vor pune talpa piciorului în apele Iordanului, apele Iordanului se vor despica în două, şi anume apele care se coboară din sus se vor opri grămadă." 13 Si indata ce talpile picioarelor preotilor care duc Chivotul Domnului, Stapanul a tot pamantul, vor calca in apa Iordanului, apele Iordanului se vor desparti: cele de la vale se vor scurge, iar cele care vin din sus se vor opri ca un perete".
14 Poporul a ieşit din corturi, ca să treacă Iordanul, şi preoţii care duceau chivotul legământului au pornit înaintea poporului. 14 Deci poporul a pornit de la corturile sale, ca sa treaca Iordanul, iar preotii care duceau chivotul legamantului Domnului mergeau inaintea poporului.
15 Când preoţii care duceau chivotul au ajuns la Iordan şi când li s-au înmuiat picioarele în marginea apei - căci Iordanul se varsă peste toate malurile lui în tot timpul secerişului - 15 Indata ce preotii cei ce duceau chivotul au intrat in Iordan si picioarele preotilor, care duceau chivotul, s-au afundat in apa Iordanului,
16 apele care se coboară din sus s-au oprit şi s-au înălţat grămadă, la o foarte mare depărtare de lângă cetatea Adam, care este lângă Ţartan; iar cele ce se coborau spre marea câmpiei, care este Marea Sărată, s-au scurs de tot. Poporul a trecut în faţa Ierihonului. 16 Apa care curgea din sus s-a oprit si s-a facut perete pe o foarte mare departare, pana la cetatea Adam, care e langa Tartan, iar cea care curgea spre marea cea din Arabah, spre Marea Sarata, s-a scurs si a secat, iar poporul a trecut in fala Ierihonului. Atunci Iordanul umplea matca sa si iesea din toate malurile sale, ca in timpul secerisului graului.
17 Preoţii care duceau chivotul legământului Domnului s-au oprit pe uscat, în mijlocul Iordanului, în timp ce tot Israelul trecea pe uscat, până a isprăvit tot poporul de trecut Iordanul. 17 Preotii care duceau chivotul legamantului Domnului stateau ca pe uscat in mijlocul Iordanului, cu picioarele neudate; iar fiii lui Israel au mers ca pe uscat, pana ce tot poporul a trecut prin Iordan.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***