Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ioan 2

1 A treia zi s-a făcut o nuntă în Cana din Galileea. Mama lui Isus era acolo. 1 Si a treia zi s-a facut nunta in Cana Galileii si era si mama lui Iisus acolo.
2 Şi la nuntă a fost chemat şi Isus cu ucenicii Lui. 2 Si a fost chemat si Iisus si ucenicii Sai la nunta.
3 Când s-a isprăvit vinul, mama lui Isus I-a zis: "Nu mai au vin." 3 Si sfarsindu-se vinul, a zis mama lui Iisus catre El: Nu mai au vin.
4 Isus i-a răspuns: "Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit încă ceasul." 4 A zis ei Iisus: Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie? Inca n-a venit ceasul Meu.
5 Mama Lui a zis slugilor: "Să faceţi orice vă va zice." 5 Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceti orice va va spune.
6 Şi acolo erau şase vase de piatră, puse după obiceiul de curăţare al iudeilor; şi în fiecare vas încăpeau câte două sau trei vedre. 6 Si erau acolo sase vase de piatra, puse pentru curatirea iudeilor, care luau cate doua sau trei vedre.
7 Isus le-a zis: "Umpleţi vasele acestea cu apă." Şi le-au umplut până sus. 7 Zis-a lor Iisus: Umpleti vasele cu apa. Si le-au umplut pana sus.
8 "Scoateţi acum", le-a zis El, "şi aduceţi nunului." Şi i-au adus: 8 Si le-a zis: Scoateti acum si aduceti nunului. Iar ei i-au dus.
9 Nunul, după ce a gustat apa făcută vin - el nu ştia de unde vine vinul acesta (slugile însă, care scoseseră apa, ştiau) - a chemat pe mire 9 Si cand nunul a gustat apa care se facuse vin si nu stia de unde este, ci numai slujitorii care scosesera apa stiau, a chemat nunul pe mire,
10 şi i-a zis: "Orice om pune la masă întâi vinul cel bun; şi, după ce oamenii au băut bine, atunci pune pe cel mai puţin bun; dar tu ai ţinut vinul cel bun până acum." 10 Si i-a zis: Orice om pune intai vinul cel bun si, cand se ametesc, pune pe cel mai slab. Dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum.
11 Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galileea. El Şi-a arătat slava Sa, şi ucenicii Lui au crezut în El. 11 Acest inceput al minunilor l-a facut Iisus in Cana Galileii si Si-a aratat slava Sa; si ucenicii Sai au crezut in El.
12 După aceea S-a coborât la Capernaum împreună cu mama, fraţii şi ucenicii Lui; şi acolo n-au rămas multe zile. 12 Dupa aceasta S-a coborat in Capernaum, El si mama Sa si fratii si ucenicii Sai, si acolo n-a ramas decat putine zile.
13 Paştile iudeilor era aproape; şi Isus S-a suit la Ierusalim. 13 Si erau aproape Pastile iudeilor, si Iisus S-a urcat la Ierusalim.
14 În Templu a găsit pe cei ce vindeau boi, oi şi porumbei, şi pe schimbătorii de bani şezând jos. 14 Si a gasit sezand in templu pe cei ce vindeau boi si oi si porumbei si pe schimbatorii de bani.
15 A făcut un bici de ştreanguri şi i-a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor şi le-a răsturnat mesele. 15 Si, facandu-Si un bici din streanguri, i-a scos pe toti afara din templu, si oile si boii, si schimbatorilor le-a varsat banii si le-a rasturnat mesele.
16 Şi a zis celor ce vindeau porumbei: "Ridicaţi acestea de aici şi nu faceţi din Casa Tatălui Meu o casă de negustorie." 16 Si celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luati acestea de aici. Nu faceti casa Tatalui Meu casa de negustorie.
17 Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: "Râvna pentru Casa Ta Mă mănâncă pe Mine." 17 Si si-au adus aminte ucenicii Lui ca este scris: "Ravna casei Tale ma mistuie".
18 Iudeii au luat cuvântul şi I-au zis: "Prin ce semn ne arăţi că ai putere să faci astfel de lucruri?" 18 Au raspuns deci iudeii si I-au zis: Ce semn ne arati ca faci acestea?
19 Drept răspuns, Isus le-a zis: "Stricaţi templul acesta, şi în trei zile îl voi ridica." 19 Iisus a raspuns si le-a zis: Daramati templul acesta si in trei zile il voi ridica.
20 Iudeii au zis: "Au trebuit patruzeci şi şase de ani, ca să se zidească Templul acesta, şi Tu îl vei ridica în trei zile?" 20 Si au zis deci iudeii: In patruzeci si sase de ani s-a zidit templul acesta! Si Tu il vei ridica in trei zile?
21 Dar El le vorbea despre templul trupului Său. 21 Iar El vorbea despre templul trupului Sau.
22 Tocmai de aceea, când a înviat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că le spusese vorbele acestea şi au crezut Scriptura şi cuvintele pe care le spusese Isus. 22 Deci, cand S-a sculat din morti, ucenicii Lui si-au adus aminte ca aceasta o spusese si au crezut Scripturii si cuvantului pe care Il spusese Iisus.
23 Pe când era Isus în Ierusalim, la praznicul Paştilor, mulţi au crezut în Numele Lui; căci vedeau semnele pe care le făcea. 23 Si cand era in Ierusalim, la sarbatoarea Pastilor, multi au crezut in numele Lui, vazand minunile pe care le facea.
24 Dar Isus nu Se încredea în ei, pentru că îi cunoştea pe toţi. 24 Iar Iisus insusi nu Se incredea in ei, pentru ca ii cunostea pe toti.
25 Şi n-avea trebuinţă să-I facă cineva mărturisiri despre niciun om, fiindcă El însuşi ştia ce este în om. 25 Si pentru ca nu avea nevoie sa-I marturiseasca cineva despre om, caci El insusi cunostea ce era in om.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***