Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ioan 16

1 V-am spus aceste lucruri, pentru ca ele să nu fie pentru voi un prilej de cădere. 1 Acestea vi le-am spus, ca sa nu va smintiti.
2 Au să vă dea afară din sinagogi: ba încă, va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. 2 Va vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul cand tot cel ce va va ucide sa creada ca aduce inchinare lui Dumnezeu.
3 Şi se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine. 3 Si acestea le vor face, pentru ca n-au cunoscut nici pe Tatal, nici pe Mine.
4 V-am spus aceste lucruri, pentru ca, atunci când le va veni ceasul să se împlinească, să vă aduceţi aminte că vi le-am spus. Nu vi le-am spus de la început, pentru că eram cu voi. 4 Iar acestea vi le-am spus, ca sa va aduceti aminte de ele, cand va veni ceasul lor, ca Eu vi le-am spus. Si acestea nu vi le-am spus de la inceput, fiindca eram cu voi.
5 Acum Mă duc la Cel ce M-a trimis; şi nimeni din voi nu Mă întreabă: "Unde Te duci?" 5 Dar acum Ma duc la Cel ce M-a trimis si nimeni dintre voi nu intreaba: Unde Te duci?
6 Dar, pentru că v-am spus aceste lucruri, întristarea v-a umplut inima. 6 Ci, fiindca v-am spus acestea, intristarea a umplut inima voastra.
7 Totuşi vă spun adevărul: vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite. 7 Dar Eu va spun adevarul: Va este de folos ca sa ma duc Eu. Caci daca nu Ma voi duce, Mangaietorul nu va veni la voi, iar daca Ma voi duce, Il voi trimite la voi.
8 Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. 8 Si El, venind, va vadi lumea de pacat si de dreptate si de judecata.
9 În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; 9 De pacat, pentru ca ei nu cred in Mine;
10 în ce priveşte neprihănirea: fiindcă Mă duc la Tatăl, şi nu Mă veţi mai vedea; 10 De dreptate, pentru ca Ma duc la Tatal Meu si nu Ma veti mai vedea;
11 în ce priveşte judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat. 11 Si de judecata, pentru ca stapanitorul acestei lumi a fost judecat.
12 Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta. 12 Inca multe am a va spune, dar acum nu puteti sa le purtati.
13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. 13 Iar cand va veni Acela, Duhul Adevarului, va va calauzi la tot adevarul; caci nu va vorbi de la Sine, ci toate cate va auzi va vorbi si cele viitoare va va vesti.
14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi. 14 Acela Ma va slavi, pentru ca din al Meu va lua si va va vesti.
15 Tot ce are Tatăl este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi. 15 Toate cate are Tatal ale Mele sunt; de aceea am zis ca din al Meu ia si va vesteste voua.
16 Peste puţină vreme, nu Mă veţi mai vedea; apoi iarăşi, peste puţină vreme, Mă veţi vedea, pentru că Mă duc la Tatăl." 16 Putin si nu Ma veti mai vedea, si iarasi putin si Ma veti vedea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal.
17 La auzul acestor vorbe, unii din ucenicii Lui au zis între ei: "Ce înseamnă cuvintele acestea: "Peste puţină vreme, nu Mă veţi mai vedea" şi: "Apoi iarăşi, peste puţină vreme, Mă veţi vedea" şi: "Pentru că Mă duc la Tatăl"?" 17 Deci unii dintre ucenicii Lui ziceau intre ei: Ce este aceasta ce ne spune: Putin si nu Ma veti mai vedea, si iarasi putin si Ma veti vedea, si ca Ma duc la Tatal?
18 Ei ziceau deci: "Ce înseamnă aceasta: "Peste puţină vreme"? Nu ştim ce vrea să spună." 18 Deci ziceau: Ce este aceasta ce zice: Putin? Nu stim ce zice.
19 Isus a cunoscut că voiau să-L întrebe şi le-a zis: "Vă întrebaţi între voi ce înseamnă cuvintele: "Peste puţină vreme, nu Mă veţi mai vedea" şi: "Apoi iarăşi, peste puţină vreme, Mă veţi vedea"? 19 Si a cunoscut Iisus ca voiau sa-L intrebe si le-a zis: Despre aceasta va intrebati intre voi, ca am zis: Putin si nu Ma veti mai vedea si iarasi putin si Ma veti vedea?
20 Adevărat, adevărat vă spun că voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura; vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie. 20 Adevarat, adevarat zic voua ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura. Voi va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie.
21 Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul; dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume. 21 Femeia, cand e sa nasca, se intristeaza, fiindca a sosit ceasul ei; dar dupa ce a nascut copilul, nu-si mai aduce aminte de durere, pentru bucuria ca s-a nascut om in lume.
22 Tot aşa şi voi: acum sunteţi plini de întristare; dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura, şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră. 22 Deci si voi acum sunteti tristi, dar iarasi va voi vedea si se va bucura inima voastra si bucuria voastra nimeni nu o va lua de la voi.
23 În ziua aceea, nu Mă veţi mai întreba de nimic. Adevărat, adevărat vă spun că orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, vă va da. 23 Si in ziua aceea nu Ma veti intreba nimic. Adevarat, adevarat zic voua: Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da.
24 Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. 24 Pana acum n-ati cerut nimic in numele Meu; cereti si veti primi, ca bucuria voastra sa fie deplina.
25 V-am spus aceste lucruri în pilde. Vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci vă voi vorbi desluşit despre Tatăl. 25 Acestea vi le-am spus in pilde, dar vine ceasul cand nu va voi mai vorbi in pilde, ci pe fata va voi vesti despre Tatal.
26 În ziua aceea, veţi cere în Numele Meu, şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi. 26 In ziua aceea veti cere in numele Meu; si nu va zic ca voi ruga pe Tatal pentru voi,
27 Căci Tatăl însuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu. 27 Caci Insusi Tatal va iubeste pe voi, fiindca voi M-ati iubit pe Mine si ati crezut ca de la Dumnezeu am iesit.
28 Am ieşit de la Tatăl şi am venit în lume; acum las lumea şi Mă duc la Tatăl." 28 Iesit-am de la Tatal si am venit in lume; iarasi las lumea si Ma duc la Tatal.
29 Ucenicii Săi I-au zis: "Iată că acum vorbeşti desluşit şi nu spui nicio pildă. 29 Au zis ucenicii Sai: Iata acum vorbesti pe fata si nu spui nici o pilda.
30 Acum cunoaştem că ştii toate lucrurile şi n-ai nevoie să Te întrebe cineva; de aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu." 30 Acum stim ca Tu stii toate si nu ai nevoie ca sa Te intrebe cineva. De aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.
31 "Acum credeţi?", le-a răspuns Isus. 31 Iisus le-a raspuns: Acum credeti?
32 "Iată că vine ceasul, şi a şi venit, când veţi fi risipiţi fiecare la ale lui; şi pe Mine Mă veţi lăsa singur; dar nu sunt singur, căci Tatăl este cu Mine. 32 Iata vine ceasul, si a si venit, ca sa va risipiti fiecare la ale sale si pe Mine sa Ma lasati singur. Dar nu sunt singur, pentru ca Tatal este cu Mine.
33 V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea." 33 Acestea vi le-am grait, ca intru Mine pace sa aveti. In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***