Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Ioan 3

1 Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 1 Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu! Si sintem. Lumea nu ne cunoaste, pentruca nu L-a cunoscut nici pe El.
2 Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este. 2 Prea iubitilor, acum sintem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s'a aratat inca. Dar stim ca atunci cind Se va arata El, vom fi ca El; pentruca Il vom vedea asa cum este.
3 Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţă, după cum El este curat. 3 Oricine are nadejdea aceasta in El, se curateste, dupa cum El este curat.
4 Oricine face păcat face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege. 4 Oricine face pacat, face si faradelege; si pacatul este faradelege.
5 Şi ştiţi că El S-a arătat ca să ia păcatele; şi în El nu este păcat. 5 Si stiti ca El S'a aratat ca sa ia pacatele; si in El nu este pacat.
6 Oricine rămâne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut. 6 Oricine ramine in El, nu pacatuieste; oricine pacatuieste, nu L-a vazut, nici nu L-a cunoscut.
7 Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit. 7 Copilasilor, nimeni sa nu va insele! Cine traieste in neprihanire, este neprihanit, cum El insus este neprihanit.
8 Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. 8 Cine pacatuieste, este dela diavolul, caci diavolul pacatuieste dela inceput. Fiul lui Dumnezeu S'a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.
9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. 9 Oricine este nascut din Dumnezeu, nu pacatuieste, pentruca saminta Lui ramine in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.
10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său. 10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire, nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau.
11 Căci vestirea pe care aţi auzit-o de la început este aceasta: să ne iubim unii pe alţii; 11 Caci vestirea, pe care ati auzit-o dela inceput, este aceasta: sa ne iubim unii pe altii;
12 nu cum a fost Cain, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său. Şi pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite. 12 nu cum a fost Cain, care era dela cel rau, si a ucis pe fratele sau. Si pentruce l-a ucis? Pentruca faptele lui erau rele, iar ale fratelui sau erau neprihanite.
13 Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăşte lumea. 13 Nu va mirati, fratilor, daca va uraste lumea.
14 Noi ştim că am trecut din moarte la viaţă, pentru că iubim pe fraţi. Cine nu iubeşte pe fratele său rămâne în moarte. 14 Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentruca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau, ramine in moarte.
15 Oricine urăşte pe fratele său este un ucigaş; şi ştiţi că niciun ucigaş n-are viaţa veşnică rămânând în el. 15 Oricine uraste pe fratele sau, este un ucigas; si stiti ca niciun ucigas n'are viata vecinica raminind in el.
16 Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. 16 Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.
17 Dar cine are bogăţiile lumii acesteia, şi vede pe fratele său în nevoie, şi îşi închide inima faţă de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? 17 Dar cine are bogatiile lumii acesteia, si vede pe fratele sau in nevoie, si isi inchide inima fata de el, cum ramine in el dragostea de Dumnezeu?
18 Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. 18 Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.
19 Prin aceasta vom cunoaşte că suntem din adevăr şi ne vom linişti inimile înaintea Lui, 19 Prin aceasta vom cunoaste ca sintem din adevar, si ne vom linisti inimile inaintea Lui,
20 în orice ne osândeşte inima noastră; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră şi cunoaşte toate lucrurile. 20 ori in ce ne osindeste inima noastra; caci Dumnezeu este mai mare decit inima noastra, si cunoaste toate lucrurile.
21 Preaiubiţilor, dacă nu ne osândeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu. 21 Prea iubitilor, daca nu ne osindeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu.
22 Şi orice vom cere vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui. 22 Si orice vom cere, vom capata dela El, fiindca pazim poruncile Lui, si facem ce este placut inaintea Lui.
23 Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său, Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El. 23 Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.
24 Cine păzeşte poruncile Lui rămâne în El, şi El în el. Şi cunoaştem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat. 24 Cine pazeste poruncile Lui, ramine in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramine in noi prin Duhul, pe care ni L-a dat.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***