Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345
Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Ioan 2

1 Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiţi. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit. 1 Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceste: Paraclet, adica aparator, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihanit.
2 El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi. 2 El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregei lumi.
3 Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui. 3 Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui.
4 Cine zice: "Îl cunosc", şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el. 4 Cine zice: ?Il cunosc?, si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el.
5 Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El. 5 Dar cine pazeste Cuvintul Lui, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavirsita; prin aceasta stim ca sintem in El.
6 Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus. 6 Cine zice ca ramine in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.
7 Preaiubiţilor, nu vă scriu o poruncă nouă, ci o poruncă veche pe care aţi avut-o de la început. Porunca aceasta veche este Cuvântul pe care l-aţi auzit. 7 Prea iubitilor nu va scriu o porunca noua, ci o porunca veche, pe care ati avut-o dela inceput. Porunca aceasta veche este Cuvintul, pe care l-ati auzit.
8 Totuşi vă scriu o poruncă nouă, lucru care este adevărat atât cu privire la El, cât şi cu privire la voi; căci întunericul se împrăştie, şi lumina adevărată şi răsare chiar. 8 Totus va scriu o porunca noua, lucru care este adevarat atit cu privire la El, cit si cu privire la voi; caci intunerecul se imprastie, si lumina adevarata si rasare chiar.
9 Cine zice că este în lumină, şi urăşte pe fratele său, este încă în întuneric până acum. 9 Cine zice ca este in lumina, si uraste pe fratele sau, este inca in intunerec pina acum.
10 Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină, şi în el nu este niciun prilej de poticnire. 10 Cine iubeste pe fratele sau, ramine in lumina, si in el nu este niciun prilej de poticnire.
11 Dar cine urăşte pe fratele său este în întuneric, umblă în întuneric, şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii. 11 Dar cine uraste pe fratele sau, este in intunerec, umbla in intunerec, si nu stie incotro merge, pentruca intunerecul i-a orbit ochii.
12 Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui. 12 Va scriu, copilasilor, fiindca pacatele va sint iertate pentru Numele Lui.
13 Vă scriu, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început. Vă scriu, tinerilor, fiindcă aţi biruit pe cel rău. V-am scris, copilaşilor, fiindcă aţi cunoscut pe Tatăl. 13 Va scriu, parintilor, fiindca ati cunoscut pe Cel ce este dela inceput. Va scriu, tinerilor, fiindca ati biruit pe cel rau. V'am scris, copilasilor, fiindca ati cunoscut pe Tatal.
14 V-am scris, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început. V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, şi aţi biruit pe cel rău. 14 V'am scris, parintilor, fiindca ati cunoscut pe Cel ce este dela inceput. V'am scris, tinerilor, fiindca sinteti tari, si Cuvintul lui Dumnezeu ramine in voi, si ati biruit pe cel rau.
15 Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. 15 Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in El.
16 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume. 16 Caci tot ce este in lume: pofta firii pamintesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este dela Tatal, ci din lume.
17 Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. 17 Si lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, ramine in veac.
18 Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă. 18 Copilasilor, este ceasul cel de pe urma. Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina anticrist, sa stiti ca acum s'au ridicat multi anticristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.
19 Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit, ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri. 19 Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri.
20 Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt şi ştiţi orice lucru. 20 Dar voi ati primit ungerea din partea Celui sfint, si stiti orice lucru.
21 V-am scris nu că n-aţi cunoaşte adevărul, ci pentru că îl cunoaşteţi şi ştiţi că nicio minciună nu vine din adevăr. 21 V'am scris nu ca n'ati cunoaste adevarul, ci pentruca il cunoasteti, si stiti ca nicio minciuna nu vine din adevar.
22 Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este Antihristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul. 22 Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
23 Oricine tăgăduieşte pe Fiul n-are pe Tatăl. Oricine mărturiseşte pe Fiul are şi pe Tatăl. 23 Oricine tagaduieste pe Fiul, n'are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul, are si pe Tatal.
24 Ce aţi auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce aţi auzit de la început, şi voi veţi rămâne în Fiul şi în Tatăl. 24 Ce ati auzit dela inceput, aceea sa ramina in voi. Daca ramine in voi ce ati auzit dela inceput, si voi veti raminea in Fiul si in Tatal.
25 Şi făgăduinţa pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viaţa veşnică. 25 Si fagaduinta, pe care ne-a facut-o El, este aceasta: viata vecinica.
26 V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească. 26 V'am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
27 Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată, şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea. 27 Cit despre voi, ungerea, pe care ati primit-o dela El, ramine in voi, si n'aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramineti in El, dupa cum v'a invatat ea.
28 Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală şi, la venirea Lui, să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El. 28 Si acum, copilasilor, ramineti in El, pentruca atunci cind Se va arata El, sa avem indrasneala, si, la venirea Lui, sa nu raminem de rusine si departati de El.
29 Dacă ştiţi că El este neprihănit, să ştiţi şi că oricine trăieşte în neprihănire este născut din El. 29 Daca stiti ca El este neprihanit, sa stiti si ca oricine traieste in neprihanire este nascut din El.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***