Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 47

1 Iată cuvântul Domnului spus prorocului Ieremia cu privire la filisteni, înainte ca faraon să bată Gaza: 1 Cuvantul Domnului care a fost catre proorocul Ieremia pentru Filisteni, inainte de a lovi Faraon Gaza.
2 Aşa vorbeşte Domnul: "Iată, se ridică nişte ape de la miazănoapte, cresc ca un râu ieşit din matcă; îneacă ţara şi ce cuprinde ea, cetatea şi locuitorii ei. Ţipă oamenii şi se bocesc toţi locuitorii ţării 2 Asa zice Domnul: "Iata se ridica ape de la miazanoapte si cresc ca un fluviu iesit din matca, ineaca tara si tot ce cuprinde ea, cetatile si locuitorii lor. Atunci oamenii vor striga si vor plange toti locuitorii tarii,
3 de tropăitul copitelor cailor lui puternici, de uruitul carelor lui şi de scârţâitul roţilor; părinţii nu se mai întorc spre copiii lor, atât le sunt de slăbite mâinile, 3 La ropotul zgomotos al copitelor puternicilor lui cai, la vuietul carelor lui si la huruitul rotilor lui. Parintii nu se vor mai uita la copiii lor, pentru ca mainile lor vor fi incremenite
4 pentru că vine ziua când vor fi nimiciţi toţi filistenii, şi stârpiţi toţi cei ce slujeau ca ajutoare Tirului şi Sidonului. Căci Domnul va nimici pe filisteni, rămăşiţele ostrovului Caftor. 4 De groaza zilei aceleia, care vine sa piarda pe toti Filistenii si sa rapeasca Tirului si Sidonului orice nadejde de ajutor, caci va pustii Domnul pe Filisteni, ramasita insulei Caftor.
5 Gaza a ajuns pleşuvă, Ascolanul piere cu rămăşiţa văilor lui! "Până când îţi vei face tăieturi de jale în piele? - 5 Gaza a plesuvit si va pieri Ascalonul, cu ramasita vailor lui". Pana cand iti vei face taieturi de jale in piele?
6 Ah! sabie a Domnului, când te vei odihni odată? Întoarce-te în teacă, opreşte-te şi fii liniştită! - 6 Pana cand vei taia, sabia Domnului? Pana cand nu te vei linisti? Intoarce-te in teaca ta, opreste-te si te linisteste!
7 Dar cum ar putea să se odihnească, când Domnul doar îi porunceşte şi o îndreaptă împotriva Ascalonului şi coastei mării?" 7 Dar cum sa te linistesti, cand ti-a dat Domnul porunca impotriva Ascalonului si impotriva tarmului marii? Intr-acolo te-a indreptat El".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***