Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 20

1 Paşhur, fiul lui Imer, preot şi priveghetor de căpetenie în Casa Domnului, a auzit pe Ieremia prorocind aceste lucruri. 1 Auzind Pashurr, fiul preotului Imer, care era supraveghetor in templul Domnului, ca Ieremia a profetit aceste cuvinte,
2 Şi Paşhur a lovit pe prorocul Ieremia şi l-a aruncat în temniţa cu butuci, care era la poarta de sus a lui Beniamin, în Casa Domnului. 2 A lovit Pashurr pe Ieremia proorocul si l-a aruncat in temnita care se afla la poarta cea de sus a lui Veniamin, in templul Domnului.
3 Dar a doua zi, Paşhur a scos pe Ieremia din temniţă. Şi Ieremia i-a zis: "Domnul nu te mai numeşte Paşhur" ci Magor-Misabib. 3 Dar a doua zi Pashurr a dat drumul lui Ieremia din temnita si Ieremia i-a zis: "Domnul nu te mai numeste Pashurr (Noroc din toate partile), ci Magor Misabib (Spaima din toate partile),
4 Căci aşa vorbeşte Domnul: "Iată, te voi face de groază, pe tine şi pe toţi prietenii tăi; ei vor cădea ucişi de sabia vrăjmaşilor lor, şi ochii tăi vor vedea lucrul acesta. Voi da de asemenea pe tot Iuda în mâinile împăratului Babilonului, care-i va duce robi la Babilon şi-i va ucide cu sabia. 4 Pentru ca asa zice Domnul: Iata, te voi face groaza si pentru tine insuti si pentru toti prietenii tai; acestia vor cadea de sabia vrajmasilor lor si ochii tai vor vedea aceasta. Si pe tot Iuda il voi da in mainile regelui Babilonului, care-i va duce la Babilon si-i va lovi cu sabia.
5 Toate bogăţiile cetăţii acesteia, tot rodul muncii ei, tot ce are ea mai scump şi toate vistieriile împăraţilor lui Iuda le voi da în mâinile vrăjmaşilor lor; aceştia le vor jefui, le vor lua şi le vor duce la Babilon. 5 Si toata bogatia cetatii acesteia, toata agonisita ei, toate cele de pret ale ei si toate comorile regilor lui Iuda le voi da in mainile vrajmasilor lor, care, jefuindu-le, le vor lua si le vor duce la Babilon.
6 Chiar şi tu, Paşhur, şi toţi cei ce locuiesc în casa ta veţi merge la Babilon în robie; acolo vei muri şi acolo vei fi îngropat, tu şi toţi prietenii tăi cărora le-ai prorocit minciuni." 6 Iar tu, Pashurr, cu toti cei ce traiesc in casa ta, va veti duce in robie si, mergand la Babilon, vei muri acolo si acolo vei fi ingropat si tu si toti prietenii tai, carora tu le-ai proorocit mincinos.
7 M-ai înduplecat, Doamne, şi m-am lăsat înduplecat; ai fost mai tare decât mine şi m-ai biruit! În fiecare zi sunt o pricină de râs, toată lumea îşi bate joc de mine. 7 Doamne, Tu m-ai aprins si iata sunt inflacarat; Tu esti mai tare decat mine si ai biruit, iar eu in toate zilele sunt batjocorit si fiecare isi bate joc de mine;
8 Căci, ori de câte ori vorbesc, trebuie să strig: "Silnicie şi apăsare!", aşa încât cuvântul Domnului îmi aduce numai ocară şi batjocură toată ziua. 8 Ca de cand vorbesc, scotand strigate impotriva silniciei si rostind pustiirea, cuvantul Domnului s-a prefacut in ocara pentru mine si in batjocura zilnica.
9 Dacă zic: "Nu voi mai pomeni de El şi nu voi mai vorbi în Numele Lui!", iată că în inima mea este ca un foc mistuitor închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot. 9 De aceea mi-am zis: "Nu voi mai pomeni de El si nu voi mai grai, in numele Lui!" Dar iata era in inima mea ceva, ca un fel de foc aprins, inchis in oasele mele, si eu ma sileam sa-l infranez si n-am putut;
10 Căci aud vorbele rele ale multora, spaima care domneşte împrejur. - "Învinuiţi-l", strigă ei; "haidem să-l învinuim!" Toţi cei ce trăiau în pace cu mine pândesc să vadă dacă mă clatin şi zic: "Poate că se va lăsa prins, vom pune mâna pe el şi ne vom răzbuna pe el!" 10 Ca am auzit ocari de la multi si amenintari din toate partile, zicand: "Parati-l si-l vom pari si noi!" Toti cei ce traiau in pace cu mine, ma pandesc sa vada nu cumva ma voi poticni, si ziceau: "Poate va cadea si-l vom birui si ne vom razbuna pe el!"
11 Dar Domnul este cu mine ca un viteaz puternic; de aceea, prigonitorii mei se vor poticni şi nu vor birui. Se vor umple de ruşine că n-au lucrat cu chibzuinţă: de o veşnică ruşine care nu se va uita! 11 Dar Domnul este cu mine, ca un aparator puternic. De aceea prigonitorii mei se vor poticni si nu vor birui; se vor face de rusine, pentru ca n-au izbutit; ocara lor va fi vesnica si niciodata nu se va uita.
12 Şi acum, Doamne Dumnezeul oştirilor care încerci pe cel neprihănit, care pătrunzi rinichii şi inimile, fă-mă să văd răzbunarea Ta împotriva lor! Căci Ţie îmi încredinţez pricina. - 12 Doamne al puterilor, Cel ce cercetezi cu dreptate si patrunzi rarunchii si inimile, fa-ma sa vad razbunarea Ta asupra lor, ca tie ti-am incredintat pricina mea!
13 Cântaţi Domnului, lăudaţi pe Domnul! Căci El izbăveşte sufletul celui nenorocit din mâna celor răi. - 13 Cantati Domnului! Laudati pe Domnul, caci El izbaveste sufletul celui impilat din mana facatorilor de rele.
14 Blestemată să fie ziua când m-am născut! Ziua în care m-a născut mama să nu fie binecuvântată! 14 Blestemata fie ziua in care m-am nascut, ziua in care m-a nascut maica-mea sa nu fie binecuvantata.
15 Blestemat să fie omul care a adus vestea aceasta tatălui meu: "Ţi s-a născut un copil de parte bărbătească" şi l-a umplut de bucurie cu ea! 15 Blestemat fie omul care a adus tatalui meu veste si a zis: "Ti s-a nascut fiu", si s-a bucurat mult de aceasta.
16 Omul acela să ajungă ca cetăţile pe care le-a nimicit Domnul fără milă! Să audă gemete dimineaţa şi strigăte de război la amiază! 16 Intample-se omului aceluia ceea ce s-a intamplat cetatilor pe care le-a daramat Domnul si nu le-a crutat! Sa auda el dimineata bocet si la amiaza tanguire mare,
17 De ce n-am fost omorât în pântecele mamei, ca să-mi fi fost ea mormântul meu? De ce n-a rămas ea veşnic însărcinată cu mine? 17 Ca nu m-a ucis chiar din pantece, ca mama mea sa-mi fi fost mormant si pantecele ei sa fi ramas vesnic insarcinat.
18 Pentru ce am ieşit din pântecele mamei ca să văd numai suferinţă şi durere şi să-mi isprăvesc zilele în ruşine? 18 Pentru ce am iesit eu din pantece, ca sa vad suferinta si durere si ca zilele mele sa se sfarseasca in rusine?"
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***