Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12
Capitolul precedent

Hagai 2

1 În a douăzeci şi una zi a lunii a şaptea, cuvântul Domnului a vorbit prin prorocul Hagai astfel: 1 In ziua a douazeci si una a lunii a saptea, fost-a cuvantul Domnului prin gura lui Agheu proorocul, zicand:
2 "Vorbeşte lui Zorobabel, fiul lui Şealtiel, dregătorul lui Iuda, lui Iosua, fiul lui Ioţadac, marele preot, şi rămăşiţei poporului şi spune-le: 2 "Spune-i lui Zorobabel, fiul lui Salatiel, carmuitorul lui Iuda, si lui Iosua, marele preot, fiul lui Iosedec, si restului poporului astfel:
3 "Cine a mai rămas între voi din cei ce au văzut Casa aceasta în slava ei dintâi? Şi cum o vedeţi acum? Aşa cum este, nu pare ea ca o nimica în ochii voştri? 3 Cine a mai ramas dintre voi in viata si a vazut templul acesta in stralucirea sa cea dintai, si cum este acum? Oare nu este fara nici un pret in ochii vostri?
4 Acum fii tare, Zorobabel! - zice Domnul. Fii tare şi tu, Iosua, fiul lui Ioţadac, marele preot! Fii tare şi tu, tot poporul din ţară, zice Domnul, şi lucraţi! Căci Eu sunt cu voi, zice Domnul oştirilor. 4 Si acum, Zorobabel, intareste-te, zice Domnul; intareste-te Iosua, mare preot, fiul lui Iosedec; intreg popor tarii, fii plin de curaj, zice Domnul, caci Eu sint cu voi, zice Domnul Savaot.
5 Eu rămân credincios legământului pe care l-am făcut cu voi, când aţi ieşit din Egipt, şi Duhul Meu este în mijlocul vostru; nu vă temeţi!" 5 "Acesta este legamantul pe care l-am incheiat cu voi, cand v-am scos din tara Egiptului, si Duhul Meu ramane in mijlocul vostru! Nu va temeti!"
6 Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Încă puţină vreme, şi voi clătina încă o dată cerurile şi pământul, marea şi uscatul; 6 Caci asa zice Domnul Savaot: "Peste putina vreme, Eu voi cutremura cerul si pamantul, marea si uscatul;
7 voi clătina toate neamurile; comorile tuturor neamurilor vor veni, şi voi umple de slavă Casa aceasta, zice Domnul oştirilor. 7 Voi zgudui toate popoarele si toate neamurile vor veni cu lucruri de pret si voi umple de slava templul acesta, zice Domnul Savaot.
8 Al Meu este argintul şi al Meu este aurul, zice Domnul oştirilor. 8 Al Meu este argintul, al Meu este aurul", zice Domnul Savaot.
9 Slava acestei Case din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi, zice Domnul oştirilor; şi în locul acesta voi da pacea, zice Domnul oştirilor." 9 "Si slava acestui templu de pe urma va fi mai mare decat a celui dintai", zice Domnul Savaot, "si in locul acesta voi salaslui pacea", zice Domnul Savaot.
10 În a douăzeci şi patra zi a lunii a noua, în anul al doilea al lui Darius, cuvântul Domnului a vorbit prin prorocul Hagai astfel: 10 In ziua a douazeci si patra a lunii a noua, in anul al doilea al lui Darius, a fost cuvantul Domnului prin gura lui Agheu proorocul, zicand:
11 "Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: "Pune preoţilor următoarea întrebare asupra Legii: 11 "Asa zice Domnul Savaot: Cere, deci, preotilor o hotarare la aceasta:
12 "Dacă poartă cineva în poala hainei sale carne sfinţită şi atinge cu haina lui pâine, bucate fierte, vin, untdelemn sau o mâncare oarecare, lucrurile acestea vor fi sfinţite?" Preoţii au răspuns: "Nu!" 12 Daca cineva ia carne sfintita in poala hainei lui si se atinge cu poala de paine sau de bucate fierte, de vin, de untdelemn si de orice mancare, oare se vor sfinti acelea?" Si au raspuns preotii si au zis: "Nu!"
13 Şi Hagai a zis: "Dacă se atinge cineva spurcat prin atingerea de un trup mort de toate aceste lucruri, vor fi ele spurcate oare?" Preoţii au răspuns: "Vor fi spurcate." 13 Si a zis Agheu: "Daca cineva spurcat, prin atingerea de un mort, se atinge de vreunul din lucrurile acestea, oare ele se spurca?" Si au raspuns preotii si au zis: "Se spurca!"
14 Atunci Hagai, luând iarăşi cuvântul, a zis: "Tot aşa este şi poporul acesta, tot aşa este şi neamul acesta înaintea Mea, zice Domnul, aşa sunt toate lucrările mâinilor lor: ce-Mi aduc ei acolo ca jertfă este spurcat! 14 Si a raspuns Agheu si a zis: "Asa este poporul acesta si asa este neamul acesta inaintea Mea, zice Domnul si tot asa este si cu lucrul mainilor lor: tot ceea ce ei aduc jertfa este spurcat.
15 Uitaţi-vă, dar, cu băgare de seamă la cele ce s-au întâmplat până în ziua de azi, până să se fi pus piatră pe piatră la Templul Domnului! 15 Si acum luati aminte la cele din ziua de azi si la cele mai dinainte, cand inca nu se pusese piatra pe piatra in templul acesta al Domnului!
16 Atunci când veneau la o grămadă de douăzeci de măsuri, nu erau în ea decât zece; când veneau la teasc să scoată cinzeci de măsuri, nu erau în el decât douăzeci! 16 Aduceti-va aminte cand voi veneati la o gramada de douazeci de masuri, si nu erau decat zece, si la teasc ca sa scoateti cincizeci de masuri si nu gaseati decat douazeci.
17 V-am lovit cu rugină în grâu şi cu tăciune, şi cu grindină; am lovit tot lucrul mâinilor voastre. Şi cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul. 17 Caci am batut cu rugina si cu malura si cu grindina toata munca mainilor voastre, dar voi nu v-ati intors catre Mine", zice Domnul.
18 Uitaţi-vă cu băgare de seamă la cele ce s-au petrecut până în ziua de azi, până în a douăzeci şi patra zi a lunii a noua, din ziua când a fost întemeiat Templul Domnului, uitaţi-vă cu băgare de seamă la ele. 18 Cercetati cu mintea cele ce s-au intamplat de azi si mai in urma, din ziua a douazeci si patra a lunii a noua, ziua in care s-a pus temelia templului Domnului! Si fiti cu bagare de seama!
19 Mai era sămânţă în grânare? Nici via, nici smochinul, nici rodiul şi nici măslinul n-au mai adus nimic. Dar din ziua aceasta, Îmi voi da binecuvântarea Mea." 19 Samanta nu se afla oare in hambare? Via, smochinul, rodiile si maslinul n-au mai rodit. Dar incepand din ziua aceasta voi da binecuvantarea Mea!"
20 Cuvântul Domnului a vorbit a doua oară lui Hagai, în a douăzeci şi patra zi a lunii, astfel: 20 Si a fost cuvantul Domnului a doua oara catre Agheu, in ziua a douazeci si patra a lunii, zicand:
21 "Vorbeşte lui Zorobabel, dregătorul lui Iuda, şi spune: "Voi clătina cerurile şi pământul; 21 "Spune lui Zorobabel, carmuitorul lui Iuda: Eu voi cutremura cerul si pamantul;
22 voi răsturna scaunul de domnie al împărăţiilor, voi nimici puterea împărăţiilor neamurilor, voi răsturna şi carele de război, şi pe cei ce se suie în ele; caii şi călăreţii lor vor fi trântiţi la pământ, şi unul va pieri ucis de sabia altuia. 22 Voi rasturna tronurile regatelor si voi nimici puterea regilor neamurilor si voi tranti la pamant carele si pe razboinicii din ele, iar caii si calaretii se vor prabusi unul pe altul in ascutisul sabiei".
23 În ziua aceea, zice Domnul oştirilor, pe tine, Zorobabel, fiul lui Şealtiel, robul Meu - zice Domnul - te voi lua şi te voi păstra ca pe o pecete; căci Eu te-am ales, zice Domnul oştirilor." 23 "In ziua aceea", zice Domnul Savaot, "te voi lua pe tine, Zorobabel, fiul lui Salatiel, sluga a Mea si te voi avea ca un inel cu pecete, caci pe tine te-am ales", zice Domnul Savaot.
Capitolul precedent
pixel
***