Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Genesa (Facerea) 5

1 Iată cartea neamurilor lui Adam. În ziua când a făcut Dumnezeu pe om, l-a făcut după asemănarea lui Dumnezeu. 1 Iata acum cartea neamului lui Adam. Cand a facut Dumnezeu pe Adam, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu.
2 I-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască, i-a binecuvântat şi le-a dat numele de "om", în ziua când au fost făcuţi. 2 Barbat si femeie a facut si i-a. binecuvantat si le-a pus numele: Om, in ziua in care i-a facut.
3 La vârsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul şi asemănarea lui şi i-a pus numele Set. 3 Adam a trait doua sute treizeci de ani si atunci i s-a nascut un fiu dupa asemanarea sa si, dupa chipul sau si i-a pus numele Set.
4 După naşterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice. 4 Zilele pe care le-a trait Adam dupa nasterea lui Set au fost sapte sute de ani si i s-au nascut fii si fiice.
5 Toate zilele pe care le-a trăit Adam au fost de nouă sute treizeci de ani; apoi a murit. 5 Iar de toate, zilele vietii lui Adam au fost noua sute treizeci de ani si apoi a murit.
6 La vârsta de o sută cinci ani, Set a născut pe Enos. 6 Set a trait doua sute cinci ani si i s-a nascut Enos.
7 După naşterea lui Enos, Set a mai trăit opt sute şapte ani şi a născut fii şi fiice. 7 Dupa nasterea lui Enos, Set a mai trait sapte sute sapte ani, si i s-au nascut fii si fiice.
8 Toate zilele lui Set au fost de nouă sute doisprezece ani; apoi a murit. 8 Iar de toate, zilele lui Set au fost noua sute doisprezece ani si apoi a murit.
9 La vârsta de nouăzeci de ani, Enos a născut pe Cainan. 9 Enos a trait o suta nouazeci de ani si atunci i s-a nascut Cainan.
10 După naşterea lui Cainan, Enos a mai trăit opt sute cincisprezece ani şi a născut fii şi fiice. 10 Dupa nasterea lui Cainan, Enos a mai trait sapte sute cincisprezece ani si i s-au nascut fii si fiice.
11 Toate zilele lui Enos au fost de nouă sute cinci ani; apoi a murit. 11 Iar de toate, zilele lui Enos au fost noua sute cinci ani si apoi a murit.
12 La vârsta de şaptezeci de ani, Cainan a născut pe Mahalaleel. 12 Cainan a trait o suta saptezeci de ani si atunci i s-a nascut Maleleil.
13 După naşterea lui Mahalaleel, Cainan a mai trăit opt sute patruzeci de ani; şi a născut fii şi fiice. 13 Dupa nasterea lui Maleleil, Cainan a mai trait sapte sute patruzeci de ani si i s-au nascut fii si fiice.
14 Toate zilele lui Cainan au fost de nouă sute zece ani; apoi a murit. 14 Iar de toate, zilele lui Cainan au fost noua sute zece ani si apoi a murit.
15 La vârsta de şaizeci şi cinci de ani, Mahalaleel a născut pe Iared. 15 Maleleil a trait o suta saizeci si cinci de ani si atunci i s-a nascut Iared.
16 După naşterea lui Iared, Mahalaleel a mai trăit opt sute treizeci de ani; şi a născut fii şi fiice. 16 Dupa nasterea lui Iared, Maleleil a mai trait sapte sute treizeci de ani si i s-au nascut fii si fiice.
17 Toate zilele lui Mahalaleel au fost de opt sute nouăzeci şi cinci de ani; apoi a murit. 17 Iar de toate, zilele lui Maleleil au fost opt sute nouazeci si cinci de ani si apoi a murit.
18 La vârsta de o sută şaizeci şi doi de ani, Iared a născut pe Enoh. 18 Iared a trait o suta saizeci si doi de ani si atunci i s-a nascut Enoh.
19 După naşterea lui Enoh, Iared a mai trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice. 19 Dupa nasterea lui Enoh, Iared a mai trait opt sute de ani si i s-au nascut fii si fiice.
20 Toate zilele lui Iared au fost de nouă sute şaizeci şi doi de ani; apoi a murit. 20 Iar de toate, zilele lui Iared au fost noua sute saizeci si doi de ani si apoi a murit.
21 La vârsta de şaizeci şi cinci de ani, Enoh a născut pe Metusala. 21 Enoh a trait o suta saizeci si cinci de ani, si atunci i s-a nascut Matusalem.
22 După naşterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani; şi a născut fii şi fiice. 22 Si a umblat Enoh inaintea lui Dumnezeu, dupa nasterea lui Matusalem, doua sute de ani si i s-au nascut fii si fiice.
23 Toate zilele lui Enoh au fost trei sute şaizeci şi cinci de ani. 23 Iar de toate, zilele lui Enoh au fost trei sute saizeci si cinci de ani.
24 Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu. 24 Si a placut Enoh lui Dumnezeu si apoi nu s-a mai aflat, pentru ca l-a mutat Dumnezeu.
25 La vârsta de o sută optzeci şi şapte de ani, Metusala a născut pe Lameh. 25 Matusalem a trait o suta optzeci Si sapte de ani si atunci i s-a nascut Lameh.
26 După naşterea lui Lameh, Metusala a mai trăit şapte sute optzeci şi doi de ani; şi a născut fii şi fiice. 26 Dupa nasterea lui Lameh, Matusalem a mai trait sapte sute optzeci si doi de ani si i s-au nascut fii si fiice.
27 Toate zilele lui Metusala au fost de nouă sute şaizeci şi nouă de ani; apoi a murit. 27 Iar de toate, zilele lui Matusalem, pe care le-a trait, au fost noua sute saizeci si noua de ani si apoi a murit.
28 La vârsta de o sută optzeci şi doi de ani, Lameh a născut un fiu. 28 Lameh a trait o suta optzeci si opt de ani si atunci i s-a nascut un fiu.
29 El i-a pus numele Noe, zicând: "Acesta ne va mângâia pentru osteneala şi truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ pe care l-a blestemat Domnul." 29 Si i-a pus numele Noe, zicand: "Acesta ne va mangaia in lucrul nostru si in munca mainilor noastre, la lucrarea pamantului, pe care l-a blestemat Domnul Dumnezeu!"
30 După naşterea lui Noe, Lameh a mai trăit cinci sute nouăzeci şi cinci de ani; şi a născut fii şi fiice. 30 Si a mai trait Lameh, dupa nasterea lui Noe, cinci sute saizeci si cinci de ani si i s-au nascut fii si fiice.
31 Toate zilele lui Lameh au fost de şapte sute şaptezeci şi şapte de ani; apoi a murit. 31 Iar de toate, zilele lui Lameh au fost sapte sute cincizeci si trei de ani si apoi a murit.
32 Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham şi Iafet. 32 Noe era de cinci sute de ani, cand i s-au nascut trei feciori: Sem, Ham si Iafet.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***