Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 8

1 Iată capii de familii şi spiţele de neam ale celor ce s-au suit cu mine din Babilon, sub domnia împăratului Artaxerxe: 1 "Iata capii de familie si spita neamului acelora care au plecat cu mine din Babilon, in timpul domniei regelui Artaxerxe:
2 din fiii lui Fineas, Gherşom; din fiii lui Itamar, Daniel; din fiii lui David, Hatuş; 2 Ghersom din fiii lui Finees; Daniel din fiii lui Itamar; Hatus din fiii lui David;
3 din fiii lui Şecania; din fiii lui Pareoş, Zaharia, şi cu el o sută cincizeci de bărbaţi înscrişi; 3 Zaharia din fiii lui Secania, care se tragea din fiii lui Fares, si impreuna cu el o suta cincizeci de suflete, parte barbateasca, scrise in spita neamului;
4 din fiii lui Pahat-Moab, Elioenai, fiul lui Zerahia, şi cu el două sute de bărbaţi; 4 Elioenai, fiul lui Zerahia, din neamul lui Pahat-Moab impreuna cu doua sute de suflete, parte barbateasca.
5 din fiii lui Şecania, fiul lui Iahaziel, şi cu el trei sute de bărbaţi; 5 Secania, fiul lui Iahaziel, din urmasii lui Zatu, cu trei sute de suflete, parte barbateasca.
6 din fiii lui Adin, Ebed, fiul lui Ionatan, şi cu el cincizeci de bărbaţi; 6 Ebed, fiul lui Ionatan, din urmasii lui Adin, cu cincizeci de suflete, parte barbateasca.
7 din fiii lui Elam, Isaia, fiul Ataliei, şi cu el şaptezeci de bărbaţi; 7 Isaia, fiul lui Atalia, din urmasii lui Elam, cu saptezeci de oameni.
8 din fiii lui Şefatia, Zebadia, fiul lui Micael, şi cu el optzeci de bărbaţi; 8 Zebadia, fiul lui Mihail, din urmasii lui Sefatia, cu optzeci de oameni.
9 din fiii lui Ioab, Obadia, fiul lui Iehiel, şi cu el două sute optsprezece bărbaţi; 9 Obadia, fiul lui Iehiel, din urmasii lui Ioab, cu doua sute optsprezece oameni.
10 din fiii lui Şelomit, fiul lui Iosifia, şi cu el o sută şaizeci de bărbaţi; 10 Selomit, fiul lui Iosifia, din urmasii lui Lani, cu o suta saizeci de oameni.
11 din fiii lui Bebai, Zaharia, fiul lui Bebai, şi cu el douăzeci şi opt de bărbaţi; 11 Zaharia, fiul lui Bebai, din urmasii lui Bebai, cu douazeci si opt de oameni.
12 din fiii lui Azgad, Iohanan, fiul lui Hacatan, şi cu el o sută zece bărbaţi; 12 Iohanan, fiul lui Hacatan, din urmasii lui Azgad, cu o suta zece oameni.
13 din fiii lui Adonicam, cei din urmă, ale căror nume iată-le: Elifelet, Ieiel şi Şemaia, şi cu ei şaizeci de bărbaţi; 13 Si cei din urma din fiii lui Adonicam, ale caror nume erau: Ielifelet, Ieiel si Semaia cu saizeci de oameni.
14 din fiii lui Bigvai, Utai şi Zabud, şi cu ei şaptezeci de bărbaţi. 14 Utai si Zabud, din fiii lui Bigvai, cu saptezeci de oameni.
15 I-am strâns la râul care curge spre Ahava şi am tăbărât acolo trei zile. Am căutat între popor şi preoţi, şi n-am găsit acolo pe niciunul din fiii lui Levi. 15 Pe acestia i-am adunat eu la raul ce curge prin Ahava si am poposit acolo trei zile; iar cand am cercetat eu poporul si pe preoti, n-am gasit acolo pe nimeni din fiii lui Levi.
16 Atunci am trimis să cheme pe căpeteniile Eliezer, Ariel, Şemaia, Elnatan, Iarib, Elnatan, Natan, Zaharia şi Meşulam, şi pe învăţătorii, Ioiarib şi Elnatan. 16 Si am trimis sa cheme pe Eleazar, Ariel, Semaia, Elnatan, Iariv, Elnatan, Natan, Zaharia si Mesulam, care erau capetenii, si pe Ioarib si Elnatan, care erau invatatori,
17 I-am trimis la căpetenia Ido, care locuia la Casifia, şi am pus în gura lor ce trebuiau să spună lui Ido şi fraţilor săi slujitori ai Templului care erau la Casifia, ca să ne aducă slujitori pentru Casa Dumnezeului nostru. 17 Si le-am dat acestora insarcinare catre Ido, care era capetenie in tinutul Casifia, si le-am pus in gura lor ce sa graiasca cu Ido si cu fratii lui, si cu cei incredintati templului din tinutul Casifia, ca sa ne aduca slujitori pentru templul Dumnezeului nostru.
18 Şi, fiindcă mâna cea bună a Dumnezeului nostru era peste noi, ne-au adus pe Serebia, bărbat cu minte, dintre fiii lui Mahli, fiul lui Levi, fiul lui Israel, şi cu el pe fiii şi fraţii lui, în număr de optsprezece; 18 Pentru ca mana binefacatoare a Dumnezeului nostru era peste noi, ne-au adus ei un om intelept din fiii lui Mahli, fiul lui Levi, fiul lui Israel, anume pe Serevia, si pe fiii acestuia si pe fratii lui in numar de optsprezece;
19 pe Haşabia, şi cu el pe Isaia, dintre fiii lui Merari, fraţii săi şi fiii lor, în număr de douăzeci; 19 Si ne-au mai adus pe Hasabia si pe Isaia din fiii lui Merari, impreuna cu fratii lor si cu fiii lor, douazeci de oameni;
20 şi dintre slujitorii Templului, pe care David şi căpeteniile îi puseseră în slujba leviţilor, două sute douăzeci de slujitori ai Templului, toţi numiţi pe nume. 20 Si dintre cei incredintati templului pe care i-a dat David si dregatorii lui in slujba levitilor, ne-a adus doua sute douazeci de insi; acestia toti erau numiti pe nume.
21 Acolo, la râul Ahava, am vestit un post de smerire înaintea Dumnezeului nostru, ca să cerem de la El o călătorie fericită pentru noi, pentru copiii noştri şi pentru tot ce era al nostru. 21 Si acolo, la raul Ahava, am randuit post, ca sa ne smerim inaintea fetei Dumnezeului nostru si sa cerem de la El calatorie buna pentru noi si pentru copiii nostri si pentru toata avutia noastra,
22 Îmi era ruşine să cer împăratului o oaste de însoţire şi călăreţi, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmaşului pe drum, căci spusesem împăratului: "Mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toţi cei ce-L caută, dar puterea şi mânia Lui sunt peste toţi cei ce-L părăsesc." 22 Caci imi fusese rusine sa cer de la rege ostire si calareti, ca sa ne pazeasca de vrajmasi in cale, ca noi, cand am grait cu regele, am zis: "Mana Dumnezeului nostru este binefacatoare pentru toti cei ce alearga la El, iar asupra tuturor celor ce-L parasesc este puterea Lui si mania Lui!"
23 Pentru aceasta am postit şi am chemat pe Dumnezeul nostru. Şi El ne-a ascultat. 23 Si asa am postit noi si am rugat pentru aceasta pe Dumnezeul nostru, si El ne-a auzit.
24 Am ales douăsprezece căpetenii dintre preoţi, pe Şerebia, Haşabia şi zece din fraţii lor. 24 Si am luat din cei ce erau mai mari peste preoti doisprezece oameni: pe Serevia si pe Hasabia si impreuna cu ei pe cei zece frati ai lor.
25 Am cântărit înaintea lor argintul, aurul şi uneltele date în dar pentru Casa Dumnezeului nostru de împărat, sfetnicii şi căpeteniile lui, şi de toţi cei din Israel care se aflau acolo. 25 Si le-am dat lor cu cantarul aurul si argintul si vasele si tot ce se daruise pentru templul Dumnezeului nostru, ce daruise regele si sfetnicii lui si dregatorii lui si toti Israelitii care se aflau acolo.
26 Am dat în mâinile lor şase sute cincizeci de talanţi de argint, unelte de argint de o sută de talanţi, o sută de talanţi de aur, 26 Acestea le-am dat in mana lor, cantarite: argint, sase sute cincizeci de talanti, vase de argint, ca la o suta de talanti, aur o suta de talanti,
27 douăzeci de pahare de aur de o mie de darici şi două vase de aramă frumos poleită, tot atât de scumpă ca aurul. 27 Cupe de aur, douazeci, de o mie de drahme una, si doua vase de arama din cea mai buna, lucitoare, care se pretuieste ca si aurul.
28 Apoi le-am zis: "Sunteţi închinaţi Domnului. Vasele acestea sunt lucruri sfinte, şi argintul şi aurul acesta sunt un dar de bunăvoie făcut Domnului Dumnezeului părinţilor voştri. 28 Si le-am zis: "Voi sunteti sfintitii Domnului si vasele sunt sfintite, iar argintul si aurul sunt darurile cele de buna voie Domnului Dumnezeului parintilor vostri!
29 Fiţi cu ochii în patru şi luaţi lucrurile acestea sub paza voastră, până le veţi cântări înaintea căpeteniilor preoţilor şi înaintea leviţilor, şi înaintea capilor de familii ai lui Israel, la Ierusalim, în cămările Casei Domnului." 29 Vegheati si paziti acestea, pana le veti da cu cantarul mai-marilor preotilor, levitilor si capeteniilor semintiilor lui Israel la Ierusalim, in camerele templului Domnului".
30 Şi preoţii şi leviţii au luat greutatea argintului, aurului şi vaselor, ca să le ducă la Ierusalim în Casa Dumnezeului nostru. 30 Si au primit preotii si levitii aurul si argintul si vasele cantarite ca sa le duca la Ierusalim, in templul Dumnezeului nostru.
31 Am plecat de la râul Ahava, ca să ne ducem la Ierusalim, în a douăsprezecea zi a lunii întâi. Mâna Dumnezeului nostru a fost peste noi şi ne-a păzit de loviturile vrăjmaşului şi de orice piedică pe drum. 31 Dupa aceea am plecat noi de la raul Ahava in ziua a douasprezecea a lunii intai, ca sa mergem la Ierusalim; si mana Dumnezeului nostru a fost cu noi si ne-a scapat din mana vrajmasului si de cei ce ne pandeau in cale.
32 Am ajuns la Ierusalim şi ne-am odihnit acolo trei zile. 32 Si am venit la Ierusalim si am ramas acolo trei zile,
33 În ziua a patra, am cântărit în Casa Dumnezeului nostru argintul, aurul şi vasele, pe care le-am încredinţat lui Meremot, fiul lui Urie, preotul. Cu el era Eleazar, fiul lui Fineas, şi împreună cu ei leviţii, Iozabad, fiul lui Iosua, şi Noadia, fiul lui Binui. 33 Iar a patra zi am dat cu cantarul argintul si aurul si vasele la templul Dumnezeului nostru, in mana lui Meremot preotul, fiul lui Urie, impreuna si lui Eleazar, fiul lui Finees, precum si lui Iozabat, fiul lui Iosua, si lui Noadia, fiul lui Binui, levitii.
34 Fiind cercetate toate după număr şi greutate, au pus atunci în scris greutatea tuturor. 34 Toate le-am dat cantarit si numarat si toate cele cantarite s-au scris in acelasi timp.
35 Fiii robiei, întorşi din robie, au adus ca ardere de tot Dumnezeului lui Israel doisprezece viţei pentru tot Israelul, nouăzeci şi şase de berbeci, şaptezeci şi şapte de miei şi doisprezece ţapi ca jertfe ispăşitoare, toate ca ardere de tot Domnului. 35 Si cei veniti din robie au adus ardere de tot Dumnezeului lui Israel, doisprezece vitei pentru tot Israelul, douazeci si sase de berbeci, saptezeci si sapte de miei si doisprezece tapi, jertfa pentru pacat; toate acestea le-au adus ardere de tot Domnului.
36 Au dat poruncile împăratului dregătorilor împăratului şi cârmuitorilor de dincoace de Râu, care au ajutat pe popor şi Casa lui Dumnezeu. 36 Si am dat poruncile regelui satrapilor si guvernatorilor de peste rau, si acestia au aratat cinste poporului si templului lui Dumnezeu".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***