Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezra 3

1 Când a venit luna a şaptea, copiii lui Israel erau în cetăţile lor. Atunci poporul s-a strâns ca un singur om la Ierusalim. 1 Iar cand a venit luna a saptea si cand fiii lui Israel erau prin orasele lor, s-a strans poporul ca un singur om la Ierusalim;
2 Iosua, fiul lui Ioţadac, cu fraţii săi, preoţii, şi Zorobabel, fiul lui Şealtiel, cu fraţii săi s-au sculat şi au zidit altarul Dumnezeului lui Israel, ca să aducă pe el arderi de tot, după cum este scris în Legea lui Moise, omul lui Dumnezeu. 2 Si s-a sculat Iosua, fiul lui Iotadac, si fratii lui, preotii si Zorobabel, fiul lui Salatiel, si fratii lui si au facut jertfelnic Dumnezeului lui Israel, ca sa aduca pe el arderi de tot, cum se scrie in legea lui Moise, omul lui Dumnezeu.
3 Au aşezat din nou altarul pe temeliile lui, măcar că au avut să se teamă de popoarele ţării, şi au adus arderi de tot Domnului, arderile de tot de dimineaţă şi de seară. 3 Si au asezat jertfelnicul pe temeliile lui, desi se temeau de popoarele straine, si au inceput sa aduca pe el arderi de tot Domnului, arderi de tot dimineata si seara.
4 Au prăznuit sărbătoarea Corturilor, cum este scris, şi au adus zi de zi arderi de tot, după numărul poruncit pentru fiecare zi. 4 Si au savarsit sarbatoarea corturilor, dupa cum este scris, cu ardere de tot zilnica, dupa numarul hotarat si dupa randuiala fiecarei zile.
5 După aceea au adus arderea de tot necurmată, arderile de tot pentru fiecare lună nouă şi pentru toate sărbătorile închinate Domnului, afară de cele pe care le aducea fiecare ca daruri de bunăvoie Domnului. 5 Dupa aceea au inceput sa savarseasca arderea de tot cea obisnuita, si cea de la luna noua, si cea de la sarbatorile inchinate Domnului, si jertfele pe care le aducea Domnului fiecare de buna voie.
6 Din cea dintâi zi a lunii a şaptea au început să aducă Domnului arderi de tot. Însă temeliile Templului Domnului nu erau încă puse. 6 Chiar din ziua intai a lunii a saptea au inceput sa aduca Domnului arderi de tot. Iar temelia templului Domnului nu se pusese inca.
7 Au dat argint cioplitorilor de piatră şi tâmplarilor, şi merinde, băuturi şi untdelemn, sidonienilor şi tirienilor, ca să aducă pe mare, până la Iafo, lemne de cedru din Liban, după învoirea dată de Cirus, împăratul perşilor. 7 Si au inceput a da argint pietrarilor si dulgherilor, iar Sidonienilor si Tirienilor bucate si bautura si untdelemn, ca sa aduca pe mare la Iafa lemn din Liban, dupa invoirea data lor de Cirus, regele Persilor.
8 În al doilea an de la venirea lor la Casa lui Dumnezeu la Ierusalim, în luna a doua, Zorobabel, fiul lui Şealtiel, Iosua, fiul lui Ioţadac, cu ceilalţi fraţi ai lor, preoţi şi leviţi, şi toţi cei ce se întorseseră din robie la Ierusalim s-au pus pe lucru şi au însărcinat pe leviţii de la douăzeci de ani în sus să vegheze asupra lucrărilor Casei Domnului. 8 Si in anul al doilea dupa sosirea lor la templul lui Dumnezeu din Ierusalim, in luna a doua, Zorobabel, fiul lui Salatiel, si Iosua, fiul lui Iotadac, si ceilalti frati ai lor, preotii si levitii, si toti cei ce venisera din robie la Ierusalim au facut inceput si au pus pe levitii de la douazeci de ani in sus sa supravegheze lucrarile templului Domnului.
9 Şi Iosua cu fiii şi fraţii săi, Cadmiel cu fiii săi, fiii lui Iuda, fiii lui Henadad cu fiii şi fraţii lor, leviţii, s-au pregătit toţi, ca un om, să vegheze asupra celor ce lucrau la Casa lui Dumnezeu. 9 Si asa Iosua cu fiii si fratii lui, si Cadmiel cu fiii lui, fiii lui Iuda, precum si fiii lui Henadad cu fiii lor si cu fratii lor, levitii, au stat sa supravegheze pe cei ce lucrau la templul lui Dumnezeu.
10 Când au pus lucrătorii temeliile Templului Domnului, au aşezat pe preoţi în veşminte, cu trâmbiţe, şi pe leviţi, fiii lui Asaf, cu chimvale, ca să laude pe Domnul, după rânduiala lui David, împăratul lui Israel. 10 Si cand ziditorii puneau temelia templului Domnului, atunci preotii, imbracati in vesmintele lor si cu trambite, si levitii, fiii lui Asaf, cu chimvale, au fost pusi sa laude pe Domnul, dupa randuiala lui David, regele lui Israel.
11 Cântau, mărind şi lăudând pe Domnul prin aceste cuvinte: "Căci este bun, căci îndurarea Lui pentru Israel ţine în veac!" Şi tot poporul scotea mari strigăte de bucurie, lăudând pe Domnul, pentru că puneau temeliile Casei Domnului. 11 Si au inceput ei sa cante pe rand "laudati" si "slaviti pe Domnul, ca este bun, ca in veac este mila Lui spre Israel". Si tot poporul striga cu glas mare, slavind pe Domnul, pentru ca a ajutat sa se puna temeliile templului Domnului.
12 Dar mulţi din preoţi şi leviţi şi din capii de familii mai în vârstă, care văzuseră Casa dintâi, plângeau tare, când se puneau sub ochii lor temeliile Casei acesteia. Mulţi alţii îşi arătau bucuria prin strigăte, 12 In vremea aceasta multi din preoti si din leviti si din capii de familie si din batranii care vazusera vechiul templu, vazand punerea temeliei acestui templu, plangeau cu hohote, multi insa cantau tare de bucurie;
13 aşa încât nu se putea deosebi glasul strigătelor de bucurie de glasul plânsetelor poporului; căci poporul scotea mari strigăte, al căror sunet se auzea de departe. 13 Insa poporul nu putea osebi strigatele de bucurie de bocetele de plans ale multimii, pentru ca poporul striga tare si glasul se auzea departe.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***