Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 43

1 M-a dus la poartă, la poarta dinspre răsărit. 1 Apoi m-a dus la poarta, la poarta dinspre rasarit.
2 Şi iată că slava Dumnezeului lui Israel venea de la răsărit. Glasul Său era ca urletul unor ape mari, şi pământul strălucea de slava Sa. 2 Si iata slava Dumnezeului lui Israel venea dinspre rasarit; glasul Lui era ca glasul de ape multe si pamantul stralucea de slava Lui.
3 Vedenia aceasta semăna cu aceea pe care o avusesem când venisem să nimicesc cetatea; şi vedeniile acestea semănau cu aceea pe care o avusesem lângă râul Chebar. Şi am căzut cu faţa la pământ. 3 Vedenia aceasta era ca aceea pe care o vazusem mai inainte, tocmai ca aceea pe care o vazusem cand am venit sa vestesc pieirea cetatii; vedenia aceasta era asemenea vedeniei pe care o vazusem la raul Chebar. Atunci am cazut cu fata la pamant.
4 Slava Domnului a intrat în Casă pe poarta dinspre răsărit. 4 Si slava Domnului a intrat in templu pe poarta care este cu fata spre rasarit.
5 Atunci, Duhul m-a răpit şi m-a dus în curtea dinăuntru. Şi Casa era plină de slava Domnului! 5 Si m-a ridicat Duhul si m-a dus in curtea cea dinauntru si iata slava Domnului umplea tot templul.
6 Am auzit pe cineva vorbindu-mi din Casă, şi un om stătea lângă mine. 6 Si am auzit pe Cineva Care-mi graia din templu, iar barbatul acela de mai inainte statea langa mine.
7 El mi-a zis: "Fiul omului, acesta este locul scaunului Meu de domnie, locul unde voi pune talpa picioarelor Mele; aici voi locui veşnic în mijlocul copiilor lui Israel! Casa lui Israel şi împăraţii lor nu-Mi vor mai pângări Numele Meu cel sfânt prin curviile lor şi prin trupurile moarte ale împăraţilor lor la moartea lor, 7 si mi-a zis glasul: "Fiul omului, acesta este locul tronului Meu si locul pe care-Mi pun talpile picioarelor Mele, unde voi locui vesnic in mijlocul fiilor lui Israel; casa lui Israel nu va mai intina numele Meu cel sfant, nici ea, nici regii ei, prin desfranarile lor, prin cadavrele regilor lor, cu locurile lor inalte.
8 ca atunci când îşi puneau pragul lor lângă pragul Meu, stâlpii lor lângă stâlpii Mei, şi nu era decât un zid între Mine şi ei. Aşa au pângărit ei Numele Meu cel sfânt cu urâciunile pe care le-au săvârşit; de aceea i-am mistuit în mânia Mea. 8 El isi puneau pragurile lor langa pragurile Mele si tatanile usilor lor langa tatanile usilor Mele, incat un singur perete era intre Mine si ei, si intinau numele Meu cel sfant cu uraciunile lor pe care le faceau, si de aceea i-am pierdut intru mania Mea.
9 Acum vor depărta de la Mine curviile lor şi trupurile moarte ale împăraţilor lor, şi voi locui veşnic în mijlocul lor. 9 Iar acum ei vor departa de la Mine desfranarile lor si trupurile moarte ale regilor lor si Eu voi locui in mijlocul lor in veci.
10 Tu însă, fiul omului, arată Templul acesta casei lui Israel; ei să-i măsoare planul şi să roşească de nelegiuirile lor. 10 Iar tu, fiul omului, descrie casei lui Israel acest templu, ca sa se rusineze ei de faradelegile lor si sa-i masoare planul.
11 Dacă vor roşi de toată purtarea lor, arată-le chipul Casei acesteia, întocmirea ei, ieşirile şi intrările ei, toate planurile şi toate legile ei; zugrăveşte-le-o sub ochi, ca să păzească toate planurile ei, toate poruncile ei şi toate orânduirile ei, şi să facă întocmai după ele. 11 Daca ei se vor rusina de toate acelea cate au facut, atunci sa le arati chipul templului si planul lui, iesirile lui si intrarile lui si forma lui si toate intocmirile lui, toate formele lui si toate legile lui; pune toate acestea in scris inaintea ochilor lor, ca ei sa vada forma lui si toate intocmirile lui si sa le urmeze intocmai.
12 Aceasta este legea privitoare la Casă. Pe vârful muntelui, tot locul pe care-l va cuprinde ea este preasfânt. Iată, aceasta este legea asupra Casei. 12 Iata acum legea templului: pe varful muntelui tot locul care il inconjoara este locul cel mai sfant. Aceasta este legea templului.
13 Iată măsurile altarului, în coţi; fiecare cot era cu o palmă mai lung decât cotul obişnuit. Temelia era înaltă de un cot şi lată de un cot; şi pervazul dimprejur avea o lăţime de un lat de mână; aceasta era propteaua altarului. 13 Iata masurile jertfelnicului in coti, socotind drept cot bratul de la cot in jos, impreuna cu palma: soclul de jos al lui era inalt de un cot si lat tot de un cot; iar braul, care-l incingea pe margine, avea o palma in latime. Acesta era soclul jertfelnicului.
14 De la temelia de pe pământ până la pervazul de jos erau doi coţi şi o lăţime de un cot; şi de la pervazul cel mic până la cel mare erau patru coţi şi un cot lăţime. 14 Pe soclu, care era la pamant, se inalta un fundament mic, care mergea ca un fel de prispa de jur imprejurul jertfelnicului, inalta de doi coti si lata de un cot. Pe fundamentul mic se inalta fundamentul mare, care iarasi incingea jertfelnicul ca o prispa inalta de patru coti si lata de un cot.
15 Altarul avea o vatră de patru coţi; şi din vatra altarului se înălţau patru coarne. 15 Pe fundamentul mare se inalta insusi jertfelnicul, inalt de patru coti; si din jertfelnic se ridicau patru coarne.
16 Vatra altarului avea o lungime de doisprezece coţi, o lăţime de doisprezece coţi, şi cu cele patru laturi ale lui făcea un pătrat. 16 Jertfelnicul avea doisprezece coti inaltime si doisprezece coti in lungime. El era in patru colturi, avand toate cele patru laturi ale sale deopotriva de lungi.
17 Pervazul avea paisprezece coţi lungime pe paisprezece coţi lăţime, în cele patru laturi ale lui; marginea de sus era de o jumătate de cot; temelia era lată de un cot de jur împrejur şi treptele erau îndreptate spre răsărit." 17 Iar fata soclului jertfelnicului era de paisprezece coti in lungime si de paisprezece coti inaltime si imprejurul ei avea un brau de o jumatate de cot. Soclul de pus imprejur era lat de un cot, iar scara de suit la jertfelnic era in partea de rasarit.
18 El mi-a zis: "Fiul omului, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Iată legile cu privire la altar, pentru ziua când îl vor face, ca să aducă pe el arderi de tot şi să stropească sângele. 18 Apoi mi-a zis barbatul acela: "Fiul omului, asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata randuielile jertfelnicului pentru ziua cand va fi el facut, ca sa se aduca pe el arderi de tot si ca sa fie stropit cu sange.
19 Să dai preoţilor, leviţilor, care sunt din sămânţa lui Ţadoc şi care se apropie de Mine ca să-Mi slujească, zice Domnul Dumnezeu, un viţel pentru jertfa de ispăşire. 19 Preotilor din tribul lui Levi, care sunt din neamul lui Sadoc si care se apropie de Mine ca sa-Mi slujeasca, da-le, zice Domnul Dumnezeu, un vitel din cireada de boi ca jertfa pentru pacat;
20 Să iei din sângele lui şi să ungi cele patru coarne ale altarului, cele patru colţuri ale pervazului şi marginea care-l înconjoară; să cureţi astfel altarul şi să faci ispăşire pentru el. 20 Si sa iei sangele lui si sa stropesti cele patru coarne ale jertfelnicului si pe cele patru colturi ale soclului lui si braul cel dimprejur si astfel sa-l cureti si sa-l sfintesti.
21 Să iei viţelul pentru ispăşire şi să-l ardă într-un loc anume lângă Casă, afară din Sfântul Locaş. 21 Apoi ia vitelul cel de jertfa pentru pacat si arde-l la locul randuit al templului, dar afara din locul cel sfant.
22 În ziua a doua, să aduci ca jertfă de ispăşire un ţap fără cusur, ca să cureţe altarul, cum l-au curăţat cu viţelul. 22 Iar a doua zi, ca jertfa pentru pacat, sa aduci din turma de capre un tap fara meteahna si sa cureti jertfelnicul tot asa, cum l-ati curatit cu vitelul.
23 După ce vei isprăvi de făcut ispăşirea, să aduci un viţel fără cusur şi un berbec din turmă fără cusur. 23 Iar dupa ce vei ispravi curatirea, ia din cireada de boi un vitel fara meteahna si din turma de oi un berbec fara meteahna,
24 Să-i aduci înaintea Domnului; preoţii să-i presare cu sare şi să-i aducă Domnului ca ardere de tot. 24 Si-i adu inaintea Domnului; preotii sa arunce asupra lor sare si sa-i inalte ardere de tot Domnului.
25 Timp de şapte zile să jertfeşti în fiecare zi un ţap ca jertfă de ispăşire; să jertfească şi un viţel şi un berbec din turmă, amândoi fără cusur. 25 Sapte zile se aduce jertfa pentru pacat cate un tap pe zi; de asemenea sa se aduca jertfa cate un vitel din cireada de boi si cate un berbec din turma de oi, fara meteahna.
26 Timp de şapte zile vor face ispăşirea şi curăţarea altarului, şi-l vor sfinţi astfel. 26 Sapte zile sa faca ispasire pentru jertfelnic, sa-l curete si sa-l sfinteasca.
27 După ce se vor împlini aceste zile, de la ziua a opta înainte, preoţii să aducă pe altar arderile voastre de tot şi jertfele voastre de mulţumire. Şi vă voi fi binevoitor, zice Domnul Dumnezeu." 27 Iar dupa sfarsitul acestor zile, in ziua a opta si mai departe, preotii vor inalta, pe jertfelnic, arderile de tot ale voastre si jertfele de impacare si Eu Ma voi milostivi spre voi", zice Domnul Dumnezeu.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***