Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ezechiel 12

1 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 1 Fost-a catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:
2 "Fiul omului, tu locuieşti în mijlocul unei case de îndărătnici, care au ochi să vadă, şi nu văd, urechi de auzit, şi n-aud; căci sunt o casă de răzvrătiţi. 2 "Fiul omului, traiesti in mijlocul unui neam razvratit. Acestia au ochi ca sa vada, dar nu vad; au urechi ca sa auda, dar nu aud, pentru ca sunt un neam de razvratiti.
3 De aceea, fiul omului, pregăteşte-ţi lucrurile de călătorie şi pleacă ziua sub ochii lor! Pleacă, în faţa lor, din locul unde eşti şi du-te în alt loc: poate că vor vedea că sunt o casă de îndărătnici. 3 Tu insa, fiul omului, fa-ti toate cele de trebuinta pentru pribegie si pleaca ziua, sub ochii lor, si pribegeste sub ochii lor din loc in loc, poate vor intelege ca sunt un neam de razvratiti.
4 Scoate-ţi lucrurile, ca nişte lucruri de călătorie, ziua, sub ochii lor; dar pleacă seara în faţa lor, cum pleacă cei ce se duc în robie. 4 Lucrurile tale sa le scoti cum se scot lucrurile la vreme de pribegie, ziua, in ochii lor, iar tu pleaca seara, in ochii lor, cum se pleaca in surghiun.
5 Să spargi zidul sub ochii lor şi să-ţi scoţi lucrurile pe acolo. 5 In ochii lor fa-ti spartura in zid pe unde vei iesi.
6 Să le pui pe umăr sub ochii lor, să le scoţi afară pe negură, să-ţi acoperi faţa şi să nu te uiţi la pământ; căci vreau să fii un semn pentru casa lui Israel." 6 Pune-ti lucrurile pe umar in ochii lor si iesi pe intuneric, si fata sa si-o acoperi, ca sa nu vezi pamantul, caci te-am pus semn casei lui Israel".
7 Am făcut cum mi se poruncise: mi-am scos lucrurile ziua ca pentru călătorie, seara am spart zidul cu mâna şi le-am scos pe negură, şi le-am pus pe umăr în faţa lor. 7 Si am facut cum mi se poruncise: lucrurile mele, ca pe niste lucruri trebuincioase la vreme de pribegie, le-am scos ziua, iar seara mi-am sapat cu mana o spartura in zid si pe intuneric mi-am scos povara si am luat-o pe umar inaintea ochilor lor.
8 Dimineaţa însă cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 8 Apoi a fost catre mine cuvantul Domnului dimineata si mi-a zis:
9 "Fiul omului, nu ţi-a zis casa lui Israel, această casă de îndărătnici: "Ce faci?"? 9 "Fiul omului, casa lui Israel, neam de razvratiti, nu te-a intrebat ce faci?
10 Spune-le: "Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Prorocia aceasta priveşte pe domnul care este la Ierusalim şi pe toată casa lui Israel care se află acolo." 10 Spune-le: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Aceasta este o prevestire pentru carmuitorul Ierusalimului si pentru toata casa lui Israel care se afla acolo.
11 Spune: "Eu sunt un semn pentru voi! Cum am făcut eu, aşa li se va face şi lor: se vor duce într-o ţară străină în robie. 11 Si sa le mai spui: Eu sunt un semn pentru voi; ceea ce fac eu, aceea li se va face si lor: in pribegie si in robie vor merge.
12 Domnitorul care este în mijlocul lor îşi va pune lucrurile pe umăr şi va pleca pe negură; vor sparge zidul ca să-l scoată afară; îşi va acoperi faţa, ca să nu vadă pământul cu ochii. 12 Si capetenia, care se afla intre ei, va lua povara pe umeri si pe intuneric va iesi prin zidul pe care il vor strapunge ca sa-l scoata afara. El isi va acoperi fata, ca sa nu vada cu ochii sai pamantul acesta.
13 Îmi voi întinde mreaja peste el şi va fi prins în laţul Meu; îl voi duce la Babilon, în ţara haldeilor; dar nu-i va vedea şi va muri acolo. 13 Dar voi intinde mreaja Mea in calea lui si-l voi prinde in latul Meu, si-l voi duce la Babilon, in tara Caldeilor, dar el nu o va vedea si va muri acolo,
14 Pe toţi cei ce stau în jurul lui şi îi sunt de ajutor şi pe toate oştile lui, îi voi risipi în toate vânturile şi voi scoate sabia după ei. 14 Iar pe toti cei dimprejurul lui, aparatorii lui si toata ostirea lui, o voi imprastia in toate vanturile si in urma lor voi trage sabia Mea.
15 Atunci vor şti că Eu sunt Domnul, când îi voi împrăştia printre neamuri şi îi voi risipi în felurite ţări. 15 Si vor cunoaste ca Eu sunt Domnul, cand ii voi risipi printre popoare si-i voi imprastia pe fata pamantului.
16 Dar voi lăsa din ei vreo câţiva oameni care vor scăpa de sabie, de foamete şi de ciumă ca să istorisească toate urâciunile lor printre neamurile la care vor merge şi să ştie că Eu sunt Domnul." 16 Dar un mic numar din ei voi cruta de sabie, de ciuma si de foamete ca sa povesteasca popoarelor, la care vor merge, despre toate ticalosiile lor, si sa stie si ele ca Eu sunt Domnul".
17 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 17 Fost-a catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:
18 "Fiul omului, îţi vei mânca pâinea tremurând şi îţi vei bea apa cu nelinişte şi groază. 18 "Fiul omului, tremurand sa-ti mananci painea ta si apa ta s-o bei amarat si necajit!
19 Spune poporului din ţară: "Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu despre locuitorii Ierusalimului din ţara lui Israel: "Ei îşi vor mânca pâinea cu nelinişte şi îşi vor bea apa cu groază; căci ţara le va fi jefuită de tot ce are, din pricina silniciei tuturor celor ce o locuiesc. 19 Spune poporului tarii: Asa graieste Domnul Dumnezeu despre locuitorii Ierusalimului si despre tara lui Israel: Cu intristare isi vor manca painea lor si apa lor si-o vor bea cu groaza, pentru ca tara lor va fi lipsita de orice belsug pentru nedreptatile tuturor celor ce o locuiesc.
20 Cetăţile pline cu popor vor fi nimicite, şi ţara va fi pustiită, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul." 20 Orasele cele locuite ale lor vor fi daramate si tara pustiita si vor sti ca Eu sunt Domnul".
21 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 21 Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
22 "Fiul omului, ce înseamnă acest cuvânt de batjocură pe care-l întrebuinţaţi în ţara lui Israel: "Zilele se lungesc, şi toate vedeniile rămân neîmplinite"? 22 "Fiul omului, ce inseamna zicatoarea care este la voi, in tara lui Israel: "Zilele se prelungesc si orice vedenie prooroceasca a pierit?"
23 De aceea spune-le: "Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Voi face să înceteze acest cuvânt de batjocură şi nu se va mai întrebuinţa în Israel." De aceea spune-le: "Se apropie zilele şi toate vedeniile se vor împlini!" 23 De aceea spune-le: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Nimici-voi aceasta zicatoare si o asemenea zicatoare nu se va mai auzi in tara lui Israel. Spune-le insa ca aproape este vremea si toata vedenia prooroceasca se va implini.
24 Căci nu vor mai fi vedenii mincinoase, nici prorocii înşelătoare în mijlocul casei lui Israel! 24 Ca nu va mai ramane zadarnica nici o vedenie prooroceasca si nici o proorocie nu va mai fi mincinoasa in casa lui Israel.
25 Căci Eu, Domnul, voi vorbi; ce voi spune se va împlini şi nu va mai fi amânat; da, în zilele voastre, casă de îndărătnici, voi rosti un cuvânt şi-l voi împlini, zice Domnul Dumnezeu." 25 Caci Eu, Eu Domnul graiesc, si cuvantul care-l spun Eu se va implini si nu se va schimba. Neam de razvratiti, in zilele voastre am rostit cuvantul si-l voi implini", zice Domnul Dumnezeu.
26 Cuvântul Domnului mi-a vorbit apoi astfel: 26 Si iarasi a fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
27 "Fiul omului, iată, casa lui Israel zice: "Vedeniile pe care le are el nu sunt aproape să se împlinească şi proroceşte pentru vremuri depărtate!" 27 "Fiul omului, iata casa lui Israel zice: "Vedenia prooroceasca, pe care a vazut-o acesta, se va implini dupa multa vreme, pentru ca el prooroceste pentru niste timpuri departate".
28 De aceea spune-le: "Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Nu va mai fi zăbavă în împlinirea cuvintelor Mele; ci cuvântul pe care-l voi rosti se va împlini, zice Domnul Dumnezeu." 28 De aceea spune-le: "Asa graieste Domnul Dumnezeu: Nici unul din cuvintele Mele nu va fi amanat, ci cuvantul pe care-l voi rosti se va implini", zice Domnul Dumnezeu.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***